zondag 25 november 2007

Goeie Grutten!


credits hier

Vandaag is mijn neefje Thierry 24 jaar geworden. Dus nadat we bij mijn schoonmoeder thee hebben gedronken, zijn we naar hem toegegaan om hem van harte te feliciteren. Het was er niet druk, we waren met z’n tienen. Maar oh, oh, wat hebben we gelachen! Tenminste, IK heb gelachen! Ik heb echt de slappe lach gehad! Nou is het toch al in mijn familie zo dat we de neiging hebben om te klagen over onze wederhelften. En we menen er eigenlijk niks van, het overkomt ons gewoon…. het blijft leuk om elkaars echtgenoten te vergelijken.
Dit keer kwam mijn Jan er goed af. Het onderwerp was namelijk het avondeten….en oh, wat hebben de andere mannen een hoop commentaar op de kookkunst van hun vrouwen! Ik zal er eens een aantal noemen:
Spruitjes horen gekookt te worden tot ze zacht als boter zijn ( zoals hun moeder ze altijd klaar maakte(Jan van Joke en Nico). Als je ’s ochtends tegen Nico zegt dat hij ’s avonds spruitjes te eten krijgt, dan verwacht ie ook spruitjes en vertikt het dan om spitskool te eten als dat op het menu blijkt te zijn gezet. Stamppot is lekker, maar de spekjes moeten ernaast geserveerd worden en niet erdoorheen gestampt zijn. ( Thierry, Nico en Jan van Joke). Waardoor er bij Jos 4 bakjes spek uitgebakken moeten worden, waarvan ze zelf amper de kans krijgt om ook wat te nemen, dan is het al op. Jan van Joke lust geen vla en yoghurt door elkaar. Apart wel, maar niet in 1 bakje. Dus eet hij het niet. Dan krijgt hij van Joke GRUTJES. Toen ik dat hoorde kreeg ik dus een lachbui die maar niet op wilde houden. Grutjes, wie eet er nou grutjes?? Ik zie dan van die klonterige pudding voor me met van die vellen erop. Gatver! Maar ze bleek dus vruchtengriesmeelpudding te bedoelen. Verder was er nog commentaar op lege verpakkingen die in de kast waren teruggezet (klacht van Jos en Joke)…. melk- en vlapakken waarvan er meerdere tegelijkertijd geopend waren, niet gelet op houdbaarheidsdatum, (klacht van Jos en Joke)....sla met yoghurtsaus is geen echte sla, dat MOET met mayonaise ( Jan van Joke)....kaas met groente smaakt niet ( Nico, nadat hij net 2 borden andijviestamppot met kaas erdoor met smaak opgegeten had) Had hij het vantevoren geweten dan had hij het niet gegeten!
Ahhhhh, en dan mijn Jan! Hij eet zonder morren wat ik hem voorzet! De enige klacht die HIJ had was dat ik kwaad werd ALS hij eens een beetje kritiek op het eten heeft....:-) Komt niet vaak voor gelukkig. Maar inderdaad dan word ik een tikkie pissig. Ik heb het dus nog niet zo slecht vergeleken met de andere echtgenoten. Is wel eens goed om te vergelijken...toch?? :-)

credits hier

Geen opmerkingen: