maandag 19 november 2007

Jubileumconcert Inspirited


credits hier

Vanaf 3 uur werden we verwacht in de Nieuwe Kerk aan de Steenvoordelaan in Rijswijk. Ongeveer 35 oud-leden hadden zich vantevoren opgegeven voor de reünie. En het was zo leuk om iedereen weer te zien. Eigenlijk was niemand echt veranderd. Tja, wat grijzer geworden, wat meer rimpeltjes gekregen, wat dikker hier en daar…..maar toch, heel herkenbaar. Herinneringen werden opgehaald, foto’s getoond van kindertjes die ineens puber bleken te zijn… De tijd gaat snel!!
Van 4 tot 5 hebben we heerlijk gezongen met z’n allen.
Gregor Bak, (onze allereerste dirigent, ook aanwezig), nam plaats achter de piano, speelde een paar noten… en als vanouds vielen we allemaal precies in waar het hoorde! Leuk, hoor, om weer eens wat oude nummertjes te zingen. Ik heb nog altijd goede herinneringen aan het nummer ‘Go Like Elijah’. Toen ik zwanger was van Mariska en we zongen dat specifieke nummer, dan werd ze altijd wakker en begon dan te schoppen.
Heel typisch! Geen idee of ze het nou leuk vond, of dat ze er nu juist een hekel aan had….misschien was het teveel herrie aan haar onderontwikkelde oortjes. 
Maar in ieder geval was het sfeertje van vroeger tijdens het zingen weer helemaal terug. Het was echt genieten.
Na het buffet, bestaande uit soep/turks brood/kaasjes/pate/salades/hartige taarten en fruit, was het de beurt aan de huidige leden van Inspirited om hun concert te geven. En dat was ook grandioos. Ze hebben hun best gedaan.
Het thema was “True Colours”, en daar hadden ze het décor en hun outfitjes op afgestemd. Fleurig en kleurig! Er was zelfs nieuwe koorkleding aangeschaft. Voor de pauze droegen ze gekleurde t-shirts en na de pauze zwarte blouses c.q. overhemden met gekleurde sjaals c.q. dassen. Toevallig had Jan een vreselijk kleurtje groen aan. Tenenkrommend fel van kleur…niet iets wat ie van mij in het dagelijks leven ooit mag dragen. 
Het décor zelf bestond ook uit gekleurde blokken en die werden steeds even anders neergezet voor een andere opstelling.
Het repertoire was ook voor elk wat wils. Mijn favorieten waren toch wel ‘And so it goes’, ‘Caravan of love’, ‘ Peg o’my heart’, ‘The gods love Nubia’ en een gedeelte uit de musical ‘The Lion King’. Dat laatste was erg verrassend. Vier leden van het koor hadden zich vlak na de pauze tussen het publiek verschanst, waarna ze ons met wilde afrikaanse kreten de stuipen op het lijf joegen! Dat bleek de intro van de Lion King te zijn. Erg leuk!
Ze deden het na afloop van het concert als toegift nog eens dunnetjes over en dat heb ik gefilmd. Dat kun je hieronder zien.


Ik heb nog een paar andere nummers opgenomen, en die staan ook op You Tube. Dat zijn: True Colours,Caravan of love,The gods love Nubia en Weep O'mine eyes.
Klik hier maar……
Ik zag net ook dat je hierboven op het filmpje op Menu kunt klikken. Dan zie onderin ook de filmpjes staan. De twee aan de rechterkant zijn waarschijnlijk reclame filmpjes, ze zijn er niet door mij op gezet.

De foto’s staan op Mijn Album, wil je ze zien? Klik dan hier…..

Geen opmerkingen: