zondag 10 februari 2008

Ireland calling...


credits hier

Vanavond belde Sean, m'n ierse kennis. Hij heeft sinds kort een nieuwe breedband verbinding waarbij de telefoonkosten inbegrepen zijn. In het weekend kan hij dan gratis lokaal, en nationaal bellen en ook nog eens na 18.00 uur gratis naar andere europese landen. En dat wilde hij eens even uitproberen. Nou, dat lukte! :-)
En nu maar hopen voor hem dat het inderdaad gratis was, anders staat hem een fikse rekening te wachten! Was wel leuk om dat ierse accent weer te horen. Door de telefoon is het wel moeilijker, omdat je dan niet lip kunt lezen! Voor mij houdt hij zich nog in en praat hij rustig. Nee, dan zijn moeder! Die is helemaal rap! Die ratelt echt! Zelfs met liplezen hou je dat bijna niet bij. :-)
Sean heeft een nichtje van, ik dacht, acht jaar. Dat meisje is steengoed in dat ierse dansen. Ze heeft over de 100 medailles en vele bekers. Ze danst ook al in een klasse hoger dan haar leeftijd. Ik heb haar zien dansen toen we in Noord-Ierland waren. Heel aandoenlijk met die kleine beentjes. Ik zou haar nu wel weer eens willen zien dansen. Ze is natuurlijk nog veel beter geworden intussen. Maar ja. Het komt er niet echt van om daar weer naartoe te gaan. Mariska en ik gaan wel weer naar Dublin in de meivakantie. Vier daagjes maar, dus ook niet echt tijd om ook nog naar Noord-Ierland te gaan. En in de zomervakantie gaan we ook naar Ierland, maar dan zitten we weer in het westen om daar de boel eens te bekijken. We zijn van plan om naar Shannon te vliegen, daar een auto te huren en dan een week in een vakantiehuisje in de omgeving van Galway. Daarna een week in een huisje in de omgeving van de "Ring Of Kerry", dan door naar Cork en dan daar weer op het vliegtuig terug naar huis.
We hebben nog niet geboekt. Eerst gaan we kijken wat we allemaal perse willen zien.

Geen opmerkingen: