zondag 11 mei 2008

Daar zijn we weeeeerrrr!

Terug van weggeweest! Op de heenreis zaten we in het vliegtuig achter Sean McSharry. Dat jongetje, 10 jaar, had de Kilimanjaro beklommen in Afrika! Als jongste europeaantje van de wereld. Knap, hoor! Hier is de link naar het hele verhaal. Op Dublin airport werden ze speciaal verwelkomd.
Op ons stond alleen de Airlink bus te wachten. Dat is een prima verbinding met het centrum. Als je in de hal van het vliegveld bij CIE Bus & Rail Information tickets voor de bus koopt, dan ben je goedkoper uit dan dat je een ticket uit een machine koopt. ( even ter informatie) Dit keer reed de bus een andere route, door de nieuwe tunnel. Die tunnel was al jaaaaren in aanbouw, maar nu eindelijk klaar. Speciaal gebouwd om het centrum te ontlasten van alle vrachtwagens richting de haven.


We hadden een kamer op de 5e verdieping van het hotel. Met uitzicht op een nest vogels! Dat was zo leuk om te zien! Geen idee watvoor vogels het waren, het leken raven, maar dan in zwart/grijs. Er zaten 4 'baby'raven in. De eerste dagen allemaal netjes in het nest, maar elke dag durfden ze wat meer. Daarna op het nest of op een tak er vlakbij om hun vleugels uit te proberen. En 5 minuten voor we de hotelkamer verlieten om naar huis te gaan, vloog er eentje uit! Geweldig! Dat was een bonus voor me.
Maar goed, we zijn dus gaan winkelen. Lopen, lopen, lopen! Winkel in, winkel uit. Er zijn er gelukkig heeel veeel daar. Word ik ineens gebeld op mijn mobiel. Bleek mijn zwager te zijn op zoek naar Jan. Want mijn schoonmoeder was in het ziekenhuis op genomen, met uitdrogingsverschijnselen en totale verwardheid. Ik schrok me een hoed. Dan loop je toch niet zo lekker meer. Maar via de email werd ik op de hoogte gehouden, en inmiddels gaat het alweer wat beter met haar.
Wat een dure kleding in Dublin. Ga niet in mei, want dan is er nog geen uitverkoop! Maar wat een mooie kleding! Ik heb zoveel moois gezien, maar de prijskaartjes die eraan bungelden maakten me zowat depri! Ik heb mezelf wel beloofd om, als Mariska ooit nog eens sjiek de fiebel gaat trouwen, dat ik dan een outfitje uitzoek ongeacht het prijskaartje wat eraan hangt. We hebben toch wel het een en ander gekocht. Ikzelf een paar schoenen. Ja, weer lakschoenen! Ben ik gek op! :-) En een topje met een bloesje erover heen. Mariska is beter geslaagd. Ze heeft een leuke jas, een prachtige groene baljurk, een rok en twee t-shirts.


Lunchen deden we weer in het St'Stephens Green Parc. We hebben prima weer gehad, lekker zonnetje erbij. Jaaaa, we vermaakten ons wel daar! :-) Ook nog 's avonds naar de Knightbridge Bar geweest onder het Arlington Hotel. Een show van levende muziek en dans. Altijd weer leuk!


Donderdag is Sean nog op visite geweest. Het was toen spitsuur, dus hij stond midden in de chaos met z'n auto. Balend! :-) Maar ik vond het wel gezellig dat ie er was. Ik ben weer helemaal op de hoogte van zijn reilen en zeilen en van zijn familie. Wat kan die man praten, zeg! Alle ieren eigenlijk wel. Trouwens, we kunnen nog wat van de Ieren leren! De winkelmedewerksters zijn allemaal zo beleefd en vriendelijk en geinteresseerd. Daar zul je niet horen: als het niet in het rek hangt, dan hebben we het niet meer.
Er had een man een zak met muntjes laten vallen midden op straat. Er zaten gelijk een stuk of 6 ieren op hun knieen geld te rapen om hem te helpen. De auto's reden er netjes omheen ZONDER te toeteren. Een hollander zou kijken en doorlopen! Als een ier op straat tegen je aan botst, zegt hij netjes sorry. Een hollander loopt gewoon door. Mensen, we zijn echt HORKEN, hoor!
Maar ja, we zijn weer thuis. Alles is alweer uitgepakt, wassen zijn gedraaid, stof is gezogen, vloeren zijn gedweild. Back into the routine!


We hebben gisteren ook nog Mariska's nieuwe bril opgehaald. Vond ze dus helemaal niks! Hij kriebelde, ze kreeg droge ogen, want de wind kwam erachter, mopper de mopper. Nou ja, ut zal wel een kwestie van wennen zijn...... hoop ik :-/

Geen opmerkingen: