vrijdag 23 mei 2008

Ja, hoor, ALLES is geregeld!

Nou, de thuishulp die gisteravond langs zou komen is dus niet geweest. Welneee. Ook vanochtend vroeg was er nog niemand geweest. Toen ik tegen 11 uur met de boodschappen bij mijn schoonmoeder aankwam was daar wel iemand van de thuiszorg die de boel eens op kwam nemen om te kijken welke zorg er nou precies nodig was. Terwijl het ontslagburo van het Lange Land Ziekenhuis had toegezegd dat er allang hulp geregeld was! Niet echt netjes, he? Een beetje chaotisch eigenlijk wel. Heel frustrerend. Ma zat op dat moment nog steeds in haar nachtpon en duster. Tante Netty (ook aanwezig) had haar haar medicijnen gegeven die klaarlagen op tafel. De rest van de medicijnen ben ik op gaan halen bij de apotheek. Aangezien de hulp die rond 18.00 zou komen niet bevoegd was om de medicijnen in de pillendoos te doen, moest ik dat doen. Vreemd, ben ik dat wel dan??? Ik heb er nog minder ervaring mee dan wie dan ook. Maar de thuishulp die er 's ochtends was heeft het even uitgelegd en laten zien welke medicijnen op welke tijdstippen uitgezet moesten worden. Het viel wel mee, zoveel medicijnen waren het niet.
Vanaf morgen komt er drie maal daags een hulp langs. ( zou het echt zo zijn??) 's Ochtends rond een uur of 9 iemand om haar te wassen en aantekleden en een boterham te smeren. 's Middags weer iemand voor brood en thee enzo. En 's avonds, rond 18.00, iemand voor het avondeten optewarmen en haar weer in haar nachtkledij te hijsen.
De pillendoos wordt voortaan op vrijdag gevuld.
Tussen middag heb ik nog een glas thee met haar gedronken en brood klaargemaakt. Ze eet alleen haast niets. Eentje ging er met pijn en moeite in.
Vanavond belde tante Netty. Ze was weer even gaan kijken bij haar, heel lief. De avondzuster was er, had eten opgewarmd, maar ma wilde niets eten. Ma wilde helemaal niets meer. Ze wilde alleen maar naar bed. Ze voelde zich van iedereen verlaten. Ze had het idee dat ze de hele dag alleen was geweest. Ze kon zich niet herinneren dat er allemaal mensen over de vloer waren geweest. Het gaat allemaal totaal aan haar voorbij. Het zit er dus dik in dat ze weer in een totale depressie belandt. T'is echt een hele zorgelijke situatie op het moment. Geen idee hoe het allemaal verder moet. Ik hoorde van Karin, mijn schoonzus, dat ze contact had gehad met Parnassia. Ze zijn van plan om zo snel mogelijk een test bij ma te doen om te kijken hoe het met haar gesteld is. Naar aanleiding van de uitslag wordt er dan bekeken welke woonsituatie dan voor haar het meest geschikt is. En dan maar kijken of ze ergens geplaatst kan worden. Alleenwonen gaat op dit moment echt niet meer....
Ik was vanavond zo moe, ik heb anderhalf uur liggen slapen. Ik kan het niet van me afzetten als ik weer thuis ben. Was het maar waar dat ik dat kon.

1 opmerking:

jannie zei

hallo Ineke,
leuke site heb jij, alleen dit bericht over je schoonmoeder is natuurlijk niet erg leuk. kan me voorstellen dat je je ongerust maakt.
dat Maarten weg gaat vind ik ook niet leuk, hoop werk aan de winkel om een nieuwe te vinden.
leuk dat jij mij hebt gelinkt. ik zag dat jij ook van tuinieren houdt. moet je eens in mijn beeldentuin komen kijken (zie de site)
tot donderdag
groetjes van Jannie