zondag 25 mei 2008

Zomaar een zondag..

Vandaag zijn we eerst naar m'n moeders huis gesjeesd om de pietjes en de broodbakmachine terug te brengen en om de post te doen en om bloemen neer te zetten. Als ze op vakantie is leen ik altijd de bakmachine. Totaal zijn er 4 broden gebakken deze week. Als je thuiskomt ruikt het dan zo lekker. Toch zou ik zo'n ding niet zelf willen hebben, want ik denk dat dan de lol er snel af zou zijn. Op deze manier blijft het leuk.
Daarna zijn we gelijk bij mijn schoonmoeder langsgegaan om de bak met geraniums op te hangen op haar balkon. Toen we kwamen lag ze op bed te slapen. Er stond een bord met brood en een glas melk, maar dat was nog zowat onaangetast. We hebben de bak opgehangen, ik heb theewater opgezet, en de afwas afgedroogd en opgeborgen. Intussen hoorde ik dat m'n schoonmoeder wakker was geworden, dus ik liep naar de slaapkamer toe. Zit ze op bed te huilen. Helemaal in paniek. 'Wat gebeurt er allemaal, wat gebeurt er allemaal'. Ze was zich rot geschrokken. Ze dacht dat iemand haar iets aan zou doen. Heel sneu. Ze was natuurlijk wakker geworden en hoorde geluiden in huis.
Na een paar minuutjes ging het wel weer, en kwam ze naar de kamer. Maar ze was wel weer heel warrig. Ze dacht dat ze gevallen was en geopereerd. En dat ze daarom twee dagen in het ziekenhuis was geweest. (t'waren er 16) Ze heeft moeite haar gedachten te ordenen. Ze zegt ook dat ze vaak eng droomt.(bijwerking medicijnen??) En dat ze de gedachte heeft dat het in onze gezinnen niet goed zou gaan. Ze piekert dus heel veel. Wat kun je daar nou aan doen, he? Ze heeft een hoofd vol ongemak, zoals ze het zelf zo treffend weet te zeggen.
Ze zegt ook dat ze de broodmaaltijd niet weg kan krijgen. Ze heeft moeite met kauwen. Het liefst zou ze havermout- of rijstepap eten, dat glijdt lekker naar binnen. Dat ga ik morgen dus maar halen. Vanmiddag heb ik haar maar een schaaltje vanillevla gegeven, maar ook dat eet ze dan maar voor de helft op. Ze zou weer naar bed gaan toen we weggingen. Ze slaapt wel veel dus. Maar gelukkig ook 's nachts. Haar dag/nachtritme is dus niet in de war. Ze slaapt gewoon veel op dit moment. Geen idee of dat ook door de medicijnen komt...
Maar in ieder geval loopt de thuiszorg nu wel goed. Dat is al een heel pak van m'n hart.

Daarna naar Schiphol om mijn moeder en haar vriend op te halen.Beiden waren ze flink bruin door de griekse zon. Ze hebben het prima naar hun zin gehad. Maar een week Rhodos was voor hun ook wel weer genoeg. Leuk eiland, maar blijkbaar toch niet voor herhaling vatbaar. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Daar wil ik ook nog niet naartoe. Dat komt wel een keer als we niet meer in het hoogseizoen op vakantie moeten. Over een jaar of 2 dus. Dan gaan we in het voorseizoen eens een weekje Kreta doen. Dan is het nog niet te warm en te druk.
We hebben inmiddels Ierland geboekt. Twee weken in twee huisjes in twee verschillende gebieden, t.w. eentje in Killarney, vandaaruit bezichtigen we dan o.a. Dingle, de Ring of Kerry en de ring of Beara en Bantry Bay en eentje in Doolin vanwaar we o.a. de Arann Eilanden, de Cliffs of Moher, de Burren, en Connemara gaan bezichtigen. Onderweg van het ene huisje naar het andere huisje bezichtigen we dan ook nog het stadje Adare met de kleurige huisjes en leuke tuintjes.
We vliegen eerst met de nieuwe maatschappij 'Aer Arann' naar Galway, waar we een nachtje extra verblijven. Daar huren we een auto voor de rest van de vakantie. We leveren hem weer in in Cork, waar we ook weer een dagje extra blijven om het stadje te bezichtigen. We vliegen dan weer met 'Aer Lingus' naar huis.
Ben benieuwd! Ik heb er zin in!

1 opmerking:

Jobove - Reus zei

Of so much in as pasem to do you a visit to your blog since Reus Catalonia, a very big kiss