woensdag 13 augustus 2008

BIJNA!.....maar nog niet helemaal.....


credits hier


credits hier

Had ik nog niet verteld, hè? We zijn op zoek naar een poes als metgezel voor onze Cloris. Hij zit met de vakanties altijd maar in zijn eentje thuis en dat is toch wel een tikkeltje zielig voor hem. Tenminste, dat vinden Mariska en ik. Jan daarentegen zal het een zorg zijn. Maar een paar weken terug, vlak voor onze vakantie, bleek ineens dat hij er geen moeite meer mee heeft dat er eentje bij komt! Ik weet niet eens meer WAT ie zei, maar het was niet tegen dovemansoren gezegd. Dus de maandag na de vakantie zijn Maris en ik het internet opgedoken om de dierenasiels aftestruinen op zoek naar een poes. En we hadden nogal wat nootjes op onze zang. Zo moest het een POES zijn, NIET zwart, wit, zwart/wit, rood of lapje...JONG, maar geen kitten...NIET dominant...LIEFST een schootkat...of in ieder geval een KNUFFELKAT en dan ook nog het liefst aftehalen in de buurt van Zoetermeer.
Eerst hadden we ene Mosje op het oog, kwam uit DenHaag, maar bleek al geplaatst te zijn. Maar gisteren vonden we ineens Floortje, uit Rotterdam. Een lapje blue creme. ( nergens blauw haar te bekennen trouwens!). Op de site stond ze als sociaal naar andere katten toe. Lief koppie, schattige oogjes. Dus wij togen vanmorgen vroeg al naar Rotjeknor. Compleet met poezenmand. En inderdaad, ze LEEK wel aardig. Maar bij de balie kregen we een ietwat ander verhaal te horen. Mevrouw is pittig en fel. Een bijtertje als ze genoeg van je heeft. Ja, dahag! Dat willen we niet! Een bijtertje hebben we zelf al. ( hoewel Cloortje wel eerst een waarschuwing geeft). Cloris zelf is nogal bang uitgevallen m.b.t. andere katten. Vooral voor de rooie buurkat. Die is zo oud als Methusalem, ziet amper nog wat, loopt met een doorgezakte rug zwalkend door de tuin. Maar toch vind ie haar doodeng. Aanvallen doet ie niet, hij laat zich alleen in een hoek drukken en gaat dan zitten jengelen. Ja, pas als ze de tuin uit is, gaat ie heel moedig achter haar aan. Dus voor hem kunnen we beter een tuttebel eerste klas uitzoeken. Eentje die hem zeker niet overschaduwd. En ja, eentje die niet van mijn schoot afteslaan is. Heerlijk lijkt me dat weer! Cloris komt alleen 's winters wel eens 5 minuten op mijn schoot liggen als ie koude tenen heeft. Uitgenast, hè? Weer warme tenen? Wegwezen! :-(
Maar goed. De zoektocht gaat weer verder. We hebben geen haast. Tenminste IK heb geen haast. Mariska heeft er liever vandaag dan morgen eentje. Mocht iemand nog ergens een fraai exemplaar weten die een ander huisje zoekt? Laat maar even weten!

Geen opmerkingen: