zaterdag 23 augustus 2008

Dagboek Ierland...zaterdag 2 augustus 2008


credits hier

Zaterdag 2 augustus 2008. Het begon al goed vanmorgen. Ik bleek maar met een oog goed te zien, dus dacht ik dat er een lens kwijt was! Zoeken, zoeken, zoeken...Bleek dat ik er twee in één oog had gedaan! Dat is me nog NOOIT overkomen in 31 jaar lensgebruik! Ik haalde ze er weer uit en prompt laat ik ze vallen, op de grond uiteraard. Weer zoeken, zoeken, zoeken. Ik ben zo blind als een vink zonder lenzen, dus gelukkig heeft Mariska ze gevonden. Ze waren niet beschadigd, wat een geluk!
Na een uur moeizaam lezen bleek ook nog eens dat ik de rechter in mijn linker oog had zitten en de linker in m'n rechter oog. Omwisselen maar weer. :-( Maar goed, de rest van de dag had ik er geen last meer van. Het kan verkeren, hè?
We zijn vandaag van Doolin naar Cork gereden. Op het tv nieuws was gezegd dat er overstromingen waren geweest bij Limerick en bij Mallow in county Cork. Daar zouden we langs komen, dus we hoopten maar dat de doorgaande wegen nog gewoon open waren. En dat waren ze. Geen problemen dus. Het was een saaie rit. Bijna bij Cork aangekomen besloten we Blarney Castle te bezoeken. Het kasteel dateert uit 1446 en werd gebouwd naar een ontwerp van Dermot McCarthy . Het is een typisch 15de-eeuws torenhuis, omringd met prachtige tuinen. De legende zegt dat wie de Blarney-steen kust het geschenk van welsprekendheid ontvangt. Je moet er wel iets voor over hebben om de steen te kussen, want hij bevindt zich hoog in de toren. Nou, we hebben de steen gekust. En velen mensen voor ons ook....Nu maar kijken of we inderdaad de gave van kletspraat hebben ontvangen. Of dat het enige wat we hebben ontvangen een keur aan bacteriën en andere viezigheid is!

Zo, dit was mijn relaas over Ierland. Die zaterdagnacht was onze laatste nacht. We hadden een kamer gehuurd in het Cork International Airport Hotel. Uitstekend hotel!
De volgende dag hoefden we alleen maar de huurauto inteleveren. Het inleverpunt was ook op het vliegveld, dus dat was zo gebeurd. Daarna naar de overkant, inchecken bij Aer Lingus, en daarna weer naar huis gevlogen. Snif. Het wordt tijd dat ik weer naar Ierland ga!

Geen opmerkingen: