zondag 17 augustus 2008

Gezinsuitbreiding!



Dit is ze geworden! KIWI is haar naam. Een gekke naam voor een gekke kat! Maar ik zal even vertellen hoe dat zo gekomen is.
Gisteren zijn Mariska en ik eerst naar DenHaag gereden om ene Boaky, een cyperse poes, te bezoeken in het dierenasiel. Boaky hadden we ook met foto en al op het internet gezien, en ze leek wel leuk. Nouuuuuu, ten eerste bleek de poes een kater te zijn. Ajj, stond verkeerd op het internet dus. En ten tweede vloog hij alle kanten op en was binnen de kortste keren boven in het gaas van het buitenverblijf geklommen. Op zich een leuke kat, hoor. Lief, knuffelig en heel erg speels. Maar echt een kat om als enige of als eerste te hebben. Niet om bij een degelijke 8 jarige sukkel te plaatsen. De verzorgster was het daar mee eens, en ze deed nog een extra duit in het zakje om ons zowat te overtuigen dat we er beter helemaaaaal geen poes bij moesten nemen. 'Fijn' om al die tegenstrijdige adviezen te horen. In Rotterdam zeiden ze dat het best kon, alleen dat je dan een poes moest nemen en het liefst wat jonger. In Den Haag zei ze in eerste instantie dat zelfs katers ook prima samen konden en zelfs als ze van dezelfde leeftijd zijn, als beiden maar gecastreerd waren. Later had ze het erover dat je de eerste kat er waarschijnlijk geen plezier mee deed met een extra kat in huis, maar meer jezelf. ( ja, hallo, mogen wij het ook leuk vinden!).
Dus we dropen weer af richting Zoetermeer. In een mineurstemming, mag ik wel zeggen!
We zijn gelijk doorgereden naar het asiel in Zoetermeer zelf, om eens te horen wat zij voor een mening hadden. Zij zagen geen problemen, raadden ook een jonge poes aan.
En na mijn beschrijving van onze Cloris moest zij gelijk aan KIWI denken. Tja, KIWI. Ze beschreef haar als een lieve rustige poes van 1 jaartje oud. Maarre.....ze had geen tanden en er zat een knikje in haar staartje. Huh??? Say what???? Geen tanden???? :-D Dat wilden we wel even zien. Nou, het was een schatje. Mooie kleurtjes, lief gezichtje. Liet zich gewillig aaien aan alle kanten. En er was niets te zien van het tandenloze smoeltje. Geen ingevallen bekje ofzo. Ze eet ook gewoon droge brokjes, dus we hoeven niks in de blender te gooien. Het knikje in haar staart is alleen maar schattig. We besloten om haar te nemen.
Thuisgekomen eerst de poezenmand in de kamer gezet en Cloris erbij gehaald. Die schrok zich het apezuur! Dikke staart, en gesluip door de kamer. Nog geen gemiauw toen. Alleen steelse blikken vanuit de verte en vanuit de hoek.
Daarna is Kiwi voorlopig los gelaten in Mariska's kamer. Dat gaat heel goed. Ze is op haar gemakje, loopt gezellig rond, komt een hoop knuffeltjes stelen, eet haar buikje vol en maakt gebruik van de kattenbak. Gisteravond is ze eventjes uit haar kamer de trap naar beneden op gegaan en kwam daar Cloortje tegen. Kiwi blikte of blooste niet, Cloortje begon te miauwen maar werd niet agressief ofzo. Ze roken aan elkaar. Ach, we zien wel hoe het gaat. Het zal even wennen zijn voor alle partijen. Maar het komt goed. Ik weet het zeker.

Geen opmerkingen: