donderdag 7 augustus 2008

Weer wat over Ierland...


credits hier

Zo, de eerste scrap van onze Ierse vakantie is klaar. Nog tig te gaan. Ik wil er van de meeste tochten/wandelingen eentje maken. Tenminste, dat IS het plan. Maar op de scrapbookflairsite staan ook weer leuke wedstrijden, dus het zal erom spannen wat voor gaat. Ik zal wel weer alles tegelijk gaan doen, zoals altijd :-/.
Ik mis Ierland nu al. Weet je dat de Ieren gek op rotondes zijn?? Als je door sommige stadjes rijdt, dan krijg je er wel eens 11 voor je kiezen. Ze houden gewoon van ronde dingen. Vandaar ook die dikke buiken bij de mannen! :-) En vandaar die bochtige weggetjes ook. ;-P.
De heggen langs de wegen bloeien prachtig met Fuchsia's en andere bloemen. Dat wordt ook goed bijgehouden. Je ziet overal van die snoeiwagens.
Weet je dat je op kleine weggetjes moet uitkijken dat je geen honden dood rijdt? ( drie maal bijna gebeurd!) Die springen net zo makkelijk voor je auto. Die horen dan bij van die leuke boerenhuisjes, en vinden het een leuke verrassing als ze eens wat zien langsrijden. Of ze lopen vanaf het centrum van de stad Killarney bijna een kilometer met je mee naar het vakantiehuis. OOK gebeurd...
Weet je ook dat ierse jongetjes vanaf een jaar of 4 tot 14 alleen maar voetbalshirtjes dragen?? Dat viel me op. Maar dit even ter zijde....( kwam ineens bij me op)
Ik mis ook de Ierse chips. Prawn cocktail smaak. Hmmmm. LEKKER!!! Ik had een voorraadje aangelegd om mee naar Holland te nemen, maar ze hebben het helaas niet gehaald. Op!
Wat ook zo lekker was, en waar ik WEL 5 pakjes van mee heb genomen is Lemon Meringue Crunch Pie. Dat hadden we gegeten bij Moll's Cap restaurant. Homemade and delicious!
En zowaar, in de supermarkt, kwamen we zo'n pakje tegen. En aangezien we een oven hadden in het vakantiehuis, heeft Mariska zich 'opgeofferd' om er eentje uit te proberen. Geslaagd! Goedgekeurd door de commissie van vaders en moeders! Dus binnenkort kan ze er weer eens eentje maken. Ik kijk er nu al naar uit!

Geen opmerkingen: