vrijdag 17 oktober 2008

Operatie 'Desert Storm'....


credits hier

Oh hemel, wat een week! Mariska zit in Rome. Ze komt later vandaag thuis. Intussen heb ik een aantal verontrustende smsjes ontvangen. Het begon al goed met de eerste. De reis was een hel. 24 uur in de bus, en ze had maar 30 minuten ervan geslapen. Daarna gelijk het dagprogramma doorlopen. Iedereen voelde zich niet lekker vanwege het slaaptekort. Daarna kreeg ik een smsje dat ze ook ziek was. Overgegeven en al. En dat ze een Italie-allergie had. Het was de ergste reis ooit! Ze wilde al vanaf de eerste dag naar huis. Ze vond alleen de ruines mooi, de rest was oerlelijk. Het was ook al niet leuk om te shoppen daar. Ze vond het helemaal niks, veel te warm, veel te veel lopen, het eten was niet lekker en de mensen ook niet. ( geen italiaanse schoonzoon dus) ;-)
Al met al: kommer en kwel. Nu is ze natuurlijk een puber, dus ik neem alles maar een beetje met een korrel zout. Ik geloof best dat ze oververmoeid zijn. Maar dat alles oerlelijk was....nahhhh, dat zal wel sterk overdreven zijn. Ik wacht de foto's wel even af. :-)
Intussen was Jan de afgelopen week onverwachts vrij. Dus hij kon mooi 'even' de vloer van Mariska's kamer aanpakken. Maris en ik hadden ons oog al laten vallen op laminaat. Maar Jan zag dat niet zitten. Hij had dat nog nooit gedaan en vinyl leek hem makkelijker. Nou ok, dus Jan en ik naar Carpetright om vinyl uittezoeken.
Ik zag best mooi spul, niet van dat dunne, mooie kleur. Dus ik was er al snel uit.
Maar toen krabbelde hij weer terug, dat misschien laminaat toch ook wel kon. Tja, duh! Dan stonden we dus in de verkeerde winkel. Wij weer naar de Praxis. Daar laten zien welke ik wilde hebben. Hij nam een folder met leginstructies mee, om thuis op z'n gemak te gaan lezen en uitterekenen hoeveel pakken hij nodig had.
De volgende dag is hij dat gaan halen. (Eerst was ie zijn pinpasje nog vergeten, dus hij kon weer terug). Dan moet ook het laminaat nog minimaal 48 uur acclamatiseren....
En dat schiet dus niet echt op, hè?? Intussen Mariska's kamer uitgeruimd. Wat heeft dat kind een rotzooitje, zeg! Zakken vol met klein spul. De kleine meubelen staan over het huis verspreid. Het is een chaos overal. Kruip door, sluip door!
Zwager Nico kwam gisteren een cirkelzaag brengen, die heeft ie even te leen. Maar ja, zagen mag je niet in de ruimte waar je laminaat gaat leggen. En de zolder zelf staat ook vol rotzooi. Dus die cirkelzaag staat hier in de huiskamer. En zagen dat ie kan! Op zich hartstikke goed. Maar een STOF dat er vanaf komt!!! De hele kamer zit op dit moment onder een dikke laag stof. Helemaal grijs! Vandaar de titel: Operatie 'Desert Storm'. Het lijkt hier wel de Kalahari woestijn! Ik begin maar niet eens aan schoonmaken. Pas als het kamertje klaar is. Het wordt wel leuk trouwens. Frisse kleuren, limegroen en aqua gecombineerd met een kastanjebruine Merbau vloer.
En OOIT, ja, OOIT is het af! Maar helaas, nog niet vandaag.....:-/

Geen opmerkingen: