zondag 19 oktober 2008

Ragús



Gisteravond was het wederom tijd om naar het theater te gaan. Deze keer hadden we kaarten voor Ragús, een ierse dansshow. Ze komen oorspronkelijk van Inishmoor,één van de Arann Eilanden. Daar treden ze het eerste half jaar op, 7 dagen per week, om daarna met 2 ploegen (muzikanten en dansers) op tournee te gaan. En een show was het. Ik sta er altijd weer van versteld hoe muzikaal ze allemaal zijn. Elke muzikant bespeelt met het grootste gemak meerdere instrumenten. En het LIJKT alsof het totaal geen moeite kost. Mijn favoriete instrument is toch wel de bodhrán. Dat is zo'n ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden. Een van de bandleden gaf hiermee een solo weg. Geweldig! Heel opzwepend!
De show werd aan elkaar gepraat door twee kerels van de band, en dat deden ze natuurlijk met de nodige humor.
Al met al was het een leuke avond en het voelde een beetje als een vakantie reunie. Vooral aan het begin van de avond, toen ze op een groot scherm beelden van Ierland showden. Ik wil teruggggggg!

Vandaag hoopt Jan Mariska's kamer aftekrijgen. Hij is op dit moment bezig met de plinten. Als hij eenmaal klaar is met zagen, dan kan ik EINDELIJK beginnen met schoonmaken. Het ziet er hier echt vreselijk uit! Eén kant van de woonkamer is gewoon echt GRIJS! Het slaat zelfs op m'n keel. Een ongezonde leefsituatie! Ik kan haast niet wachten tot alles weer schoon is en op z'n oorspronkelijke plek staat.
En het is echt zo, hoor: chaos om je heen, chaos in je kop! Tenminste bij mij wel. Op Jan en Mariska schijnt het geen invloed te hebben. Op mij wel. Ik word er kriegel van en mijn inspiratie om te scrappen is gewoon helemaal weg. Echt weg! En dan ben ik altijd weer bang dat het niet meer terug komt! Dan zal ik toch een andere hobby moeten zoeken....hmmm, dat opent weer perspectieven! :-)

Geen opmerkingen: