zaterdag 27 december 2008

Kerst voorbij, op naar het nieuwe jaar!

Ik hoop dat jullie allemaal een gezellige kerst hebben gehad. Bij ons is dat het geval geweest. Eerste kerstdag vierde mijn schoonmoeder haar 85e verjaardag en dat deden we bij neef Sander en nicht Nathalie thuis. We hebben allerlei lekkere chinese gerechten verorberd met als afsluiting een gigantisch chocoladetoetjes buffet. Dat komt onze lijn natuurlijk absoluut niet ten goede, maar we hebben ook weer een aantal calorieën kunnen verbranden met wat spelletjes op de Wii die neef Johan op mijn verzoek had meegenomen. Zowel Mariska als ik hebben nu vreselijke spierpijn in de binnenkant van onze ellebogen! We zijn ook niks gewend, hè? :-) Maar het was wel leuk. Hier is nog even een filmpje van Mariska en Jan die aan het Wii-en zijn:



Tweede kerstdag hebben we doorgebracht bij mijn moeder. Ook daar weer het nodige gegeten natuurlijk! Ikzelf had voor de voorgerechtjes gezorgd. Een gevuld tomaatje met garnalen, een stukje wildpaté met gelakte rauwe ham, en een rucola salade met roquefort, druiven, cashewnootjes en honig-mosterd saus. Mijn moeder zorgde voor het hoofdgerecht: Gevulde rollade, gemengde groente, gebakken aardappeltorentjes. En Mariska zorgde voor het nagerecht: Perziken met een bolletje kaneelijs met een sausje van wijn,creme fraiche, kaneel en pure chocolade, afgetopt met een oerhollandse kletskop. Allemaal heel smakelijk. Na het eten was het tijd voor de kadootjes. Ik heb Sinterklaas per ongeluk veelvuldig bedankt, want ik kan er maar niet aan wennen om met kerst kadootjes uittepakken. Volgend jaar weer gewoon als vanouds Sint vieren!

Hier zie je de foto's van de kerstdagen:


Eén van de kadootjes was een nieuwe set telefoons! Die staan op dit moment op te laden. Dan is het eindelijk finito met het moeizaam indrukken van de toetsen met pennen, messen en andere rondslingerende voorhande zijnde en toch nuttig blijkende attributen!
Kerst is voorbij! Op naar het nieuwe jaar! Maar eerst nog onze jaarlijkse traditie: naar het Omniversum en daarna oliebollen en appelflappen kopen op de Frederik Hendriklaan!

Geen opmerkingen: