woensdag 24 december 2008

Over mobiel, Joséphine en m'n schoonmoeder....

Send your own ElfYourself eCards




Zo, t'is alweer een tijdje geleden dat ik wat nieuws op dit blog heb gezet.
Zijn jullie allemaal klaar voor kerstmis? Ik wel. Godzijdank hoef ik vandaag geen vis te halen, want hier in het stadshart bij de visboer stonden de klanten 5 rijen dik over de gehele balie van de winkel. Vreselijk om daar tussen te moeten staan in de hoop dat ze nog garnalen hebben tegen de tijd je aan de beurt bent!
Ik was nog wel even in de T-mobile winkel. Toen ik er naar binnenstapte was mijn bui nog best. Mijn mobieltje was vanochtend kaduuk gegaan. Het aan en uit knopje wil niet meer aan en bleef dus maar uit. Dus ik dacht even een andere te kopen, maar kwam bedrogen uit. Ik heb nog een 'Orange' prepaid kaart en die past niet in een T-mobile telefoon. "Ja, duhhh," hoor ik jullie al zeggen. Maar Orange IS door T-mobile overgenomen. Ik bel dus ook via hun netwerk. Zou ik dus nu een T-mobile prepaid toestel kopen dan ben ik al mijn beltegoed kwijt. ( en juist toevallig gisteren met 20 euro opgewaardeerd!) Totaal niet klantvriendelijk! Volgens de medewerkster waren er al vaker klachten over geweest. Er is dus net ook een klachtenbrief van mij naar de firma gegaan. Of ze geven me een nieuwe prepaidkaart of ik wil 20 euro korting op een volgend toestel. Is wel zo netjes. Ik ga ervanuit dat ze een van mijn eisen inwilligen. Anders klim ik wederom in de pen. Intussen gebruik ik maar mijn oude loodzware Nokia met Jan's nummer. :-/

Met Joséphine gaat het goed. Inmiddels is ze weer aangekomen. En ze begint ook haar ene armpje te bewegen. Het sleutelbeentje geneest dus goed. Ze krijgt wel elke dag therapie om de spieren soepel te houden. Maar het is zo'n lief kindje. Met Roxanne gaat het inmiddels ook beter. Ze is al naar buiten geweest met de kinderwagen. Joséphine heeft er niets van gemerkt, zij sliep als een roos! Roxanne's zelfvertrouwen groeit ook. Het is ook eng om ineens moeder te zijn van zo'n klein humpiedumpie. Groeit het wel goed? Doe ik het wel goed?? Maar het went al aardig.

Met m'n schoonmoeder gaat het ook goed in haar nieuwe wooncentrum. T'is wel wennen natuurlijk. Teveel nieuwe dingen tegelijk kan ze eigenlijk niet aan. Haar geheugen is nu nog slechter dan voorheen. Afgelopen zondag waren we met haar naar beneden gegaan om haar post optehalen, maar 5 minuten later wist ze dat al niet meer en vroeg ze zich af waar al die kerstkaarten nou vandaan kwamen. Ook is ze haar herinnering aan haar flat hier in Zoetermeer helemaal kwijt. Volgens haar gevoel is ze rechtstreeks vanuit haar huis in DenHaag naar hier verhuisd. De herinnering aan het vorige verpleegtehuis was ook al weg, tot ze hoorde over haar chagrijnige kamergenote. Toen kwam het wel weer bovendrijven.
Wat een complex geheel zijn hersenen toch, hè? Laten we hopen dat de mijne het nog zo lang mogelijk naar behoren blijven doen. Veel vis eten helpt, hè? Maar er staat zo'n lange rij bij Simonis......:-/

1 opmerking:

Jobove - Reus zei

It is incredible that the nature prompted cries for help, but more amazing is that nobody listens !good holiday!