donderdag 17 juli 2008

Maarten, het ga je goed!



Vanochtend hadden we koorrepetitie. Het was zowel de laatste repetitie voor de zomervakantie EN het was de allerlaatste keer dat Maarten, onze dirigent, ons heeft gedirigeerd. Aangezien we dit niet zomaar aan ons voorbij wilden laten gaan, hadden we een kleine verrassing voor hem geregeld. Elk lid had namelijk voor een lekker buitenlands biertje gezorgd met daaraan een leuk/lief afscheidskaartje. De leden druppelden vanochtend binnen en iedereen verdween heel sneaky de keuken in. Op zich al verdacht natuurlijk! Daar stond een tot piano verbouwde doos waarin alle flesjes/blikjes verdwenen. Na de pauze kreeg hij de piano aangeboden en hij vond het wel geslaagd. Hij nam het "drankorgel", zoals hij het gelijk treffend noemde, dankbaar in ontvangst. We hebben de hele ochtend lekker gezongen en weinig puntjes op de desbetreffende I-jen gezet. Die taak is vanaf volgend seizoen weggelegd voor onze nieuwe dirigent Michael. Ik denk dat we Maarten best gaan missen. Ja, ik weet het zeker!

dinsdag 15 juli 2008

Zomaar even tussendoor...


credits hier

Terwijl de kat naast me zat te brullen dat ie toch ECHT naar buiten wil, en de tv aanstaat op een irritant kanaal ( the Nutty Professor, een erg luidruchtige film als je hem niet zit te kijken), heb ik toch weer even een scrap af zitten maken. Geen idee of ie goed upload. Op de ScrapbookFlairsite ziet ie er een beetje dubieus uit. De originele scrap ziet er heel wat beter uit! Waarschijnlijk gaat de combinatie van dissolving en compressing niet echt goed samen. Vraag me niet wat de Nederlandse termen zijn.....ik zou het niet weten. Compressing is het kleiner maken van een bestand. Dissolving is het in elkaar over laten lopen van twee beelden. Een soort van mixen, zeg maar. Afgelopen vrijdag gaf ik nog een les in Paint Shop Pro aan iemand die thuis een Nederlandse versie had. Weet je dat dat dan moeilijker uit te leggen is voor mij? Ik ben niet anders gewend dan een Engelse versie. Maar ja, ik kan natuurlijk niet verwachten dat voortaan iedereen die les wil, een Engelse versie op hun computer installeren! IK zal me dan toch aan moeten passen.:-)
De scrap is trouwens een bijelkaar geraapt zooitje foto's van de trouwerij van Sander en Nathalie. De foto van het bruidspaar zelf was maar een klein bestandje, dus die zal niet zo mooi overkomen. Ik hoop ooit nog een paar officiële foto's te krijgen....hint, hint ;-)

maandag 14 juli 2008

Huwelijk Sander & Nathalie





Hoewel het in de nacht van vrijdag op zaterdag nog met BAKKEN uit de hemel kwam, was er toch op de huwelijksdag van neef Sander en Nathalie geen spatje regen te bekennen. Gelukkig maar! Het zonnetje scheen zelfs tussen de wolken door, wat voor een echte hollandse lucht zorgde. Wat zag het bruidspaar er mooi uit! Nou ja, dat kun je wel aan de foto's zien. Ze trouwden in het gemeentehuis 'Goudestein' in Maarssen. Dit is een buitenplaats aan de Vecht. Een erg sfeervol gebouw daterend uit 1628. De grote trap aan de voorkant was ideaal voor een leuke groepsfoto. Na afloop lieten ze nog een paar witte duiven het luchtruim kiezen, wat niet helemaal volgens de planning ging. Me dunkt dat de duifjes liever met de auto terug naar huis wilden, maar met enige dwang waren ze toch nog wel bereid hun vleugels uit te slaan. Een videootje van dit gebeuren staat inmiddels op You Tube. ( er staan nog twee andere videootjes van twee sketches)
Na de huwelijksvoltrekking werd het feest voortgezet in 'de Olifant' in het naburige Breukelen. Daar was de receptie en het diner-dansant. Oh oh, wat hebben we lekker gegeten! En wat zag het buffet er leuk uit! Alle voorgerechtjes zaten in kleine bakjes en glaasjes. Honderden! Wat een afwas zal dat geweest zijn! Jammer dat ik geen foto van het gehele buffet heb genomen. De rest van de foto's staan trouwens op 'Mijn Album'. ( scrollen naar huwelijk Sander & Nathalie)
Inmiddels heb ik ook nog foto's van andere feestvierders op de pc staan. Ja, ik heb ze weer verzameld!:-) Je weet maar nooit waar ze nog nuttig voor zijn....
Vandaag zijn Sander en Nathalie nog in vol ornaat op bezoek geweest bij mijn schoonmoeder in het ziekenhuis. Ze was erg ontroerd. Ze heeft ook nog foto's van de dag bekeken op de laptop die Sander had meegenomen. EN ze heeft nog een paar hapjes bruidstaart gegeten. Zo is ze er toch nog een beetje bij betrokken geweest.



vrijdag 11 juli 2008

Ditjes en datjes....


credits hier

Weer een jaartje ouder! Oei, oei, wat gaat dat met rasse schreden! Ik heb in ieder geval een leuke verjaardag gehad. Na afloop zijn Mariska en ik in de weer geweest met een van de gekregen kadootjes: een set met wenkbrauwmallen. Ik had dat ooit op tv gezien en dat leek me zo makkelijk. LEEK makkelijk, want dat was het niet! Het zijn plastic velletjes met uitgestanste gevormde wenkbrauwvormen die je dan in moet kleuren met een of ander goedje. Maar daarop stond dat het semipermanent was, dus dat durfde we nog niet gelijk te gebruiken. Daarom maar 'gewoon' blauwe ogenschaduw gebruikt. Daar zaten we dan met onze futuristische wenkbrauwtjes. En gek genoeg stond het niet eens zo raar! Misschien een nieuwe trend??? We gaan eerst maar flink oefenen met de malletjes voor we ons in het openbaar gaan vertonen.....:-)

Het ziet ernaar uit dat we een nieuwe dirigent hebben. Het was een nek aan nekrace tussen Michael van Breemen en Peter Dingemanse. Michael heeft gewonnen. Ik was voor Peter. Ik ken hem natuurlijk al jaren van het koor "Inspirited". T'is een degelijk en betrouwbaar iemand. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen met Michael. Ik geef hem een krap jaartje, dan houdt hij het waarschijnlijk voor gezien. Maar misschien heb ik het mis. Laten we het hopen!

Ik heb het wel vaker mis! Ik dacht dat mijn nichtje Roxanne zwanger was een jongetje en dat blijkt een meisje te zijn! Afgelopen donderdag heeft ze de 20 weken echo laten maken. Prachtige foto's heeft ze ervan. Veeeeeel mooier dan de foto die ik nog van Mariska heb. De techniek is zo veel beter geworden! Op Roxanne's foto is alles zo duidelijk te zien. Het kindje heeft een schattig wipneusje, zo lief! De overgrootoma's zijn meegeweest. Die hadden zo'n echo nog nooit meegemaakt. Ze keken hun ogen uit!

Gisteravond zijn Jan en ik op bezoek geweest bij Chris en Yvonne om hun trouwDVD en hun foto's te zien. Beiden hartstikke mooi. De DVD was in elkaar gezet door iemand die dat voor z'n hobby doet, maar het zag er professioneel uit!
De trouwfoto's waren ook mooi. Daar was flink veel mee gephotoshopt. Ik herkende de vele technieken. :-) EN ik heb weer wat ideetjes opgedaan! Nu nog zien dat ik tijd krijg om het toe te passen.

dinsdag 8 juli 2008

Van huwelijken en schoonmoeders....


credits hier



Zo, hee, wat een hoosbuien vandaag, hè? De hele parkeerplaats achter ons huis staat onder water. Het valt niet mee om je auto in- en uit te komen! Dat wordt morgen niet in de tuin zitten met m'n verjaardag. Helaas!
Gisteren heb ik samen met Sylvia de 'bedankkaartjes' van na hun huwelijk geprint. In ene keer goed! Dus het was in een paar uurtjes gepiept. Ik printen, zij snijden en vouwen. Teamwork! Het is hetzelfde ontwerp als ik van hun huwelijkskaarten heb gemaakt, maar nu staat er een trouwfoto op. Ze zijn leuk geworden, vind ik zelf. Let op Chris z'n handje over het frame, leuk detail, toch?? ;-)
Binnenkort is onze derde en laatste trouwerij van dit jaar. Dan trouwen Sander en Nathalie. Oh hemel, als het weer maar een beetje opklaart!
Ik ga eerst donderdagavond bij Chris en Yvonne het huwelijksalbum bekijken. Ben benieuwd. Kijken of ik nog een mooie officiële foto kan aftroggelen....Heb ik gewoon nodig voor een scrap, maar dat weten ze nog niet. Oeps, nu dus wel! ;-)

Met mijn schoonmoeder gaat het nog steeds hetzelfde. We horen niets meer over infecties, dus ik neem aan dat die er niet meer zijn. Maar ze is heel moe en zwak. Als ze een kwartiertje in een stoel zit dan zakt haar bloeddruk naar 85/40. Dus dan moet ze weer gaan liggen. Haar hart moet dan teveel pompen. Ze dringen haar ook geen voedsel meer op. Ze eet alleen een klein beetje havermoutpap of vla. Da's het enige. Drinken doet ze nog wel. En piekeren ook...:-/
Het ziekenhuis is nu uitbehandeld. Maar aangezien ze in haar conditie niet naar huis kan, zijn ze wettelijk verplicht een plek voor haar te vinden in een ander soort opvang. Dat is nu in werking gezet. Het probleem is alleen dat er in heel Zoetermeer EN omstreken geen plek is op dit moment. Het REC ( HET verpleeghuis van Zoetermeer) wordt tegen de vlakte gegooid en weer opgebouwd. Er is inmiddels een nieuw noodgebouw geplaatst waar 250 mensen kunnen worden opgevangen. Maar dat is minder dan het huidige aantal patienten. De rest van die mensen worden nu verdeeld over de regio. Dus vandaar dat alles vol zit. Het is gewoon pech hebben! Verkeerde tijd dus.
Nu wordt er gekeken of er een plek is in de buurt van Montfoort waar mijn schoonzus en zwager wonen. Moeilijk, hoor, want hoe weet je nu hoe zo'n verpleeghuis staat aangeschreven. Als ze ergens wordt opgenomen dan kijken ze 6 weken lang watvoor soort zorg ze precies nodig heeft. Na die tijd volgt een definitieve indicatie. Heeft ze totale zorg nodig ( wat we wel denken), dan blijft ze in het verpleeghuis waar ze is opgenomen. Dus het is wel van belang dat ze gelijk in een goed huis terecht komt.
Maar goed, dat loopt nog. We hebben ook geen idee hoeveel tijd dat in beslag neemt. Zolang er nog niks bekend is blijft ze liggen waar ze ligt.

vrijdag 4 juli 2008

Supervoices!


credits hier

Jippie! Vandaag plopte de envelop met de deelnemersgids en de oefenCD's van Supervoices op de mat. Ik zat er al op te wachten. Supervoices is DE grootste vocale popgroep ter wereld, tenminste zo kondigen ze zichzelf aan. Op 11 oktober 2008 komen zo'n 2000 zangers en zangeressen tesamen in 'de Doelen', in Rotterdam, om daar een dertiental nummers ten gehore te brengen. En ik ben daar eentje van. Maar ik ga niet alleen, hoor. Nee, ik ga samen met Nel, Lenie, Moniek en Mia, van ons koor "Enjoy". Maar aangezien we niet allemaal in een apart vak willen zitten, hebben we ons met z'n vijfjes ingeschreven bij de hoogmidden stemmen. Oehhhh, is wel even wennen voor mij en Nel en Lenie. Nel en ik moeten minder hoog en Lenie moet juist hoger zingen. Moniek en Mia hebben geluk, zij zijn de middenstem al gewend. Ik heb zojuist alvast de oefenCD geript en op de computer gezet. Er zitten een aantal pittige nummers bij, zoals 'Bohemian Rhapsody' ( nu totaal anders voor mij), en 'You'll never walk alone'. Verder ook een aantal niemendalletjes zoals 'Easy Lover', 'Love is all' en 'Xanadu': die zingen zo weg, dat zal geen probleem zijn. Verder nog verrassend leuke nummers, zoals: 'Ghosts in my machine' ( Annie Lennox),'Head over heels'( Abba),'The Journey' en 'Jij & ik' ( tune van Memories). Helaas ook nog een aantal JASSES, WAT EEN VRESELJKE NUMMERS: 'Hole hearted', 'I want it that way' ( ja,die van de Back Street Boys) en 'Samen zijn'. ( ik hoopte op de versie van Willeke Alberti, maar niets is minder waar, t'is een totaal ander nummer... de solo wordt nu gezongen door Petra Berger)
Maar niettemin, ik heb er zin in. En nu maar oefenen, oefenen en oefenen.
In ieder geval maken we er een leuke heeeeele lange dag van! Van s'ochtends 9.00 tot 's avonds 21.30. We zullen de volgende dag schor en hees zijn, maar wel een mooie ervaring rijker!

De scrap hierboven is er eentje voor een wedstrijd Zwart/Rood. Het plaatje wat ik ervoor gebruikt heb is van de fotograaf James Pan. Prachtige kleurrijke foto's maakt hij. Via het internet kom je in aanraking met de meest talentvolle mensen, kunstenaars en fotografen. Vaak mensen waar je nooit eerder van hebt gehoord, maar die zulke mooie dingen maken. En dat gaat allemaal via via. Deze James Pan kwam ik weer op het spoor via een blog van Té la ma Maria - Reus, iemand die weer mijn blog bekijkt in Andorra/ Spanje. Hij speurt het internet af op zoek naar nieuw talent en maakt er artikelen over. En daar maak ik weer dankbaar gebruik van. Lezen kan ik zijn verhalen niet, ze zijn immers in het Catalaans. Maar plaatjes kijken doe ik graag. :-)