maandag 5 januari 2009

Eureka!


credits hier

Jawel, hoor! Ben best wel weer eventjes een beetje trots op mezelf! Kijk maar eens: ik heb zelf de achtergrond ontworpen en hier achter geplakt. Ik had het mezelf ook makkelijk kunnen maken door een kant en klaar achtergrondje te downloaden. Er bestaan speciale sites waar je die gratis kunt downloaden. Dan heb je er wel eentje die menigeen heeft en dat wil ik niet. Een achtergrondje maken is sowieso geen probleem. Ja, het formaat, dat was het enige struikelblok. Maar dat was een kwestie van uitproberen. En hoe voeg je dat hier bij Blogger in? Bij de achtergrondjessites gaat dat automatisch, maar daar heb ik in dit geval niets aan. Ik zal het zelf moeten doen. Dus ik ben eens even gaan spioneren bij andere scrapsites die ook zelf van die mooie achtergronden hebben gemaakt. Via 'view source' kom je dan in de html-opbouw van die pagina, en daar ben ik gaan zoeken. Op die manier kwam ik erachter dat je eerst je ontwerp moet uploaden naar het internet. Eureka! Nooit geweten! Dan komt er een 'direct link' aan tehangen, welke je weer naar je html moet kopieren. Dan moet je ook nog commando's geven HOE je je achtergrond wilt hebben: vast of herhalen, links, rechts of in het midden....Een hele uitzoekerij en uitprobeerderij. (Huh? Is dat wel een woord?) En vergeet maar geen ) of een ;, want dan slaat je hele Blogger op tilt. Maar het is gelukt! Ik ben er wel sinds gisteravond mee bezig geweest. Wel met tussenpozen, hoor! Heb ook nog heel het huis gestofzuigd, was gedraaid, badkamer schoongemaakt, kattenbakken schoongemaakt, boodschappen gedaan, een 'glas-in-lood' raam ingekleurd, gekookt (hutspot!, lekker!).
Ben ook al aan het nadenken over de 'Inspirited' koorsite....hoe ik die in een moderner jasje kan steken.
Aanstaande zondag komen Els en Antoine. Dan gaan we het eens hebben over het ontwerp van de uitnodigingen voor hun 12½ jarig huwelijksfeestje. Werk aan de winkel!
Ik kom niet eens toe aan de wedstrijden op de ScrapbookFlairsite. Af en toe doe ik nog eens mee, maar tegenwoordig vaker niet dan wel. :-/ Kunnen er niet meer uren in een dag??

1 opmerking:

Suzanne zei

you are so clever!! and incredibly patient with your computering!!! It looks super Ineke, dead jealous of course!
Glad to see your inspiration is alive and kicking!

Suzanne x