zondag 15 maart 2009

Mariska's keuze..


credits hier

Ik zou nog even terugkomen op Mariska's keuze die ze maken moest...Ik hoef er geen lang verhaal meer van te maken, want de meeste mensen weten het nu al. Ze laat het TVWO schieten en gaat terug naar het reguliere VWO. Erg jammer, vooral omdat ze nog maar een jaartje te gaan had. Maar het is zoveel extra werk: het maken van GROTE werkstukken voor Social Science (waarvoor een hoop gegevensverzameling voor nodig is), veel essays schrijven voor het IB Engels ( weer gegevensverzameling en typwerk en volgend jaar NOG meer). Ze ziet dat gewoon niet meer zitten. Het kwam allemaal ineens ter sprake nadat de leraar van Social Studies me belde met de mededeling dat ze een werkstuk niet had ingeleverd. Het had al heel lang af moeten zijn en hij had haar zelfs een extra week gegeven. Ook toen heeft ze het niet gemaakt en ingeleverd. Ze kreeg dus een 1, en zou de komende week al haar vrije tussenuren moeten inleveren om het alsnog af te maken. Ook dat heeft ze geweigerd. Ze kon zich er gewoonweg niet toe zetten, kan zich niet motiveren voor dat vak, en raakt al in de stress als ze er aan denkt.
Maar ja, het is wel een onderdeel van het IB. Dus we hebben op school een gesprek gehad met de desbetreffende leraren en ook zij vonden het jammer dat ze er niet nog even aan wilde trekken. Maar als ze aan het komende jaar denkt met alle essays en comparative essays die ze dan moet gaan schrijven, dan breekt het zweet haar al uit. :-)
Dus ja, dan is de keuze al snel gemaakt. T'is jammer, maar ja, ZIJ moet het doen. Het enige dat er voor haar veranderd is eigenlijk het wegvallen van Social Science en het IB Engels. De rest blijft hetzelfde, de rest van de vakken had ze toch alweer in het Nederlands vanwege de voorbereiding op het Nederlandse examen. Er komt wel Maatschappijleer bij, helaas. Dat ligt haar totaal niet (ze is een bèta kind), maar dat is verplicht.
En ze krijgt wel een aantekening op haar diploma dat ze 5 jaar tweetalig heeft gevolgd.
Wat ik nog het meest jammer vind is het feit dat wij altijd achteraf horen dat er iets mis is. Ze laat thuis nooit wat merken. En dat is jammer. Maar alle lof voor haar school. De begeleiding is daar heel goed, ik kan niet anders zeggen...

Zo, en nu ga ik lekker even de tuin in. Even vegen en aanrommelen. Dalijk een wandeling maken in het Balijbos en dan een kopje thee halen bij mijn moeder.
Allemaal een fijne lentedag toegewenst! :-)

Geen opmerkingen: