zondag 14 juni 2009

Tom Tom Tommetje....


credits hier

Eindelijk! Voor mijn verjaardag krijg ik een TomTommetje! Via de ING site was er een leuke aanbieding, dus we hadden hem alvast besteld. En gisteren bleek hij al bezorgd te zijn. Jan wilde hem tot mijn verjaardag in de doos laten zitten. Tja. Neuhhhh, dat leek me geen goed plan! Wie weet deed hij het niet eens...en dan?? ;-)
Dus toch alles uitgepakt en aangesloten op de computer. Nou, heel leuk... in eerste instantie! Programma's en gebruiksaanwijzingen gedownload enzo. Daarna allerlei leuke dingen op de Tom Tom gezet, stemmetjes, benzinepompen etc. Huisadres ingevoerd.
Het ging allemaal nog prima. Toen moesten de kaarten geupdate worden. Oeps, dat zou 3 kwartier duren en ik was zo moeeeeeee. Ik kon al bijna niet meer uit mijn ogen kijken, dus ik ben even op de bank gaan liggen. ( jaja, ik word een oud wijf!). Jan bleef achter de laptop zitten om te kijken hoe het liep. Af en toe vroeg ik even hoe ver ie was, want ik was wel benieuwd natuurlijk. Maar wat blijkt nou: Op een gegeven moment wil Jan kijken wat er op de TomTom zelf staat, pakt hem beet en precies op het aan/uit knopje! Hij ging dus uit! Midden in de kaartenupdate!
Ohhhhh, ellende! Hij heeft hem snel weer aangezet, maar het mag niet baten. Het programma geeft nu aan dat de meest recente kaarten gedownload zijn. En de TomTom geeft aan dat er geen kaarten gevonden zijn! Opnieuw de kaarten downloaden lukt niet. Waarschijnlijk moet de TomTom gereset worden. Denk ik, hoor. Maar het lijkt me het beste om eerst maar de helpdesk te vragen en dat moet ie dalijk maar even doen. Als ze op zondag werken. En anders morgen.
Nu maar hopen dat ik zonder de TomTom de weg nog weet naar mijn moeder vanmiddag :-/

Geen opmerkingen: