donderdag 27 augustus 2009

Zangvogeltjes....


credits: template..Yin, alpha...Akizo, flowers/shamrocks...Ineke62

Wie wil er lootjes kopen?? Vanochtend op onze eerste koorrepetitie van dit seizoen is er besloten om mee te doen aan de Grote Club Actie. Dit is een loterij voor het Nederlandse verenigingsleven waarbij 80% van de opbrengst rechtstreeks naar de clubkas gaat. En dat is een goed streven! Ze kosten 3 euro. Dus wie maakt me los? :-)
Het was weer ouderwets gezellig op het koor. Peter Dingemanse is nu voor't echie onze dirigent. En hij kwijt zich met de nodige humor uitstekend van zijn taak. Hij kreeg ons zelfs al direct zover om uit het hoofd te zingen! Het voelt heel vertrouwd aan als hij voor het koor staat. Maar dat komt natuurlijk omdat ik hem bij Inspirited al heb meegemaakt. Anderen moeten misschien meer aan hem wennen. Maar ik verwacht verder geen problemen meer dit jaar. Lekker zingen, daar gaan we voor!

Over zangvogeltjes gesproken......Die zebravinken van ons zijn hartstikke veranderd sinds de vinken van mijn moeder hier in het voorjaar hebben gelogeerd. Mijn vinken zaten normaliter tevreden op hun stokje een beetje heen en weer te springen. Van eieren leggen hadden ze zelden gehoord. (ik geloof 4 eitjes in 2 jaar ofzo).
En die van mijn moeder waren juist uiterst viriel. De eieren vlogen bij haar zowat door de kamer. En vechten dat die twee deden! Maar sinds ze bij elkaar hebben gestaan lijkt het wel of ze elkaars identiteit hebben overgenomen! Nu poept mijn vinkie de laatste weken bergen eitjes uit. Ik haal ze wel weg, want ik zit niet op een rijke kinderschare van ze te wachten. Daar is hun huis te klein voor. Toch jammer dat het van die kleine eitjes zijn, anders had ik een omeletje kunnen bakken. Maar het gaat maar door en het gaat maar door. Terwijl de vinkjes van mijn moeder helemaal van de leg af zijn. De natuur zit raar in elkaar!

Geen opmerkingen: