zondag 11 oktober 2009

Kiwi heeft het KOUD!


Volgens Kiwi, onze tandloze knik-staarterige zomerpoes is de winter al ingevallen. Mevrouw wenst geen ommetje meer te maken in de tuin. Teveel wind, te weinig zon, kans op koude teentjes. Mevrouw wenst warmte! En waar kun je dat nou het beste vinden dan op het toetsenbord van deze laptop. Vroeger toen we haar net hadden geadopteerd was dat nog geen probleem. Zij was toen nog zo slank als een den, ze paste precies op de rand waar het muisblok zit. Daar is de laptop natuurlijk het lekkerst warm. Maar tegenwoordig is mevrouw voorzien van een hangbuik en zijkwabben. Ja, ze heeft het hier goed. Volgens mij veel te goed! En al haar vetbubbels moeten een plekje krijgen op haar privé kacheltje. Tja, en dan gaat het wel eens mis! Mevrouw opent dan vrolijk 23 nieuwe google pagina's of ze ligt zo dat de DVD schuif telkens opengaat. Of er staan ineens honderden ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo's of 111111111111111111111111111111111111111111111111-nen. Is soms best wel vervelend!
Dus ik ben maar eens op zoek gegaan naar een programmaatje om je toetsenbord te vergrendelen. Toddler-trap heet het. Speciaal voor grijpgrage peuterhandjes. Werkt prima! Ook voor Kiwi's! :-)

Vandaag zijn we ook nog even langs de begraafplaats geweest. Het glazen ornament is inmiddels geplaatst en we wilden even kijken hoe het eruit zag. Ik vond het mooi. Sierlijk en luchtig. Alleen het roosje wat erop staat vind ik een beetje aan de kleine kant, dat had iets groter gekund. Maar het ziet er netjes uit allemaal.

Oh jee, ik zie dat het al 10 uur is! Ik ga maar eens inpakken. Morgen naar Dublin! Om half 7 word ik al opgehaald, dus dat wordt vroeg opstaan. Ik laat Jan en Mariska hier achter. Die moeten nu een aantal dagen voor zichzelf zorgen. Dat wordt boodschappen doen en koken en de pieten verzorgen en de poezen eten geven. Ik hoop ook dat de stofzuiger af en toe het daglicht nog gaat zien. Is echt wel nodig met de kattenharen en de pietenveertjes. En als ik terugkom, dan gaat Jan de volgende dag een weekendje met zijn koor weg. Dat wisselen we dus mooi af.
Nou, ik ga. De groetjes allemaal en prettige dagen toegewenst!

Geen opmerkingen: