dinsdag 30 juni 2009

Kleine aanpassing....



Ik bedacht me ineens dat het wel leuk zou zijn om Josephientje toe te voegen aan de vorige berenscrap. Dus net even gedaan......

Van alles wat....


credits hier

T'is niks dat het zo warm wordt deze week. Maar hoe doe je dat met je BERG strijkwerk....?? Helemaal geen zin in, maar ik moest wel. Jan kwam van het weekend heel sipjes naar me toe. Waar zijn mijn overhemden met korte mouw? Tja. Die zaten dus nog in de opbergplaats voor zomerkleding: een vuilniszak! Allemaal in de kreukels. Dus eerst maar weer gewassen en gisteren stond ik dus ,voordat de bloedhitte toe zou slaan, om 6 uur s'ochtends al te strijken. :-/
Maar zijn kast is nu ook gelijk uitgemest. Een hoop kleding gaat weg, die zak kan ik dalijk langs de stoep zetten. De rest van zijn winterkleding is ook weer opgeruimd.
Hij kan er weer even tegenaan.

Gisteren ook nog naar de stad geweest met Mariska. Ze liep te genieten. Vrijheid!, na twee weken hard werken op school. Wat leuk toch altijd met die uitverkoop. K'heb weer schoenen en een bloesje gekocht. Ok, ok, ik heb het niet nodig, maar ja. Ik hou nou eenmaal van koopjes!
Gisteravond heb ik besteed aan het aanpassen van de Hermes oorkonde. Ik had nu de namen van de winnaars van de Hermes profielprijs, dus ze zijn nu uitgeprint en klaar.
Ook weer afgerond.

Op de ScrapbookFlair site was het ook weer bal. Er zijn een aantal medescrapsters ( Australiërs) van de site afgegooid! Men vond ze te negatief in hun uitlatingen op het forum. Het waren gewoon vrouwen die ongezouten de waarheid zeiden, die luid en duidelijk vraagtekens zetten bij de (ver te zoeken) eerlijkheid in de wedstrijden, die gewoon hun mening gaven over allerlei zaken. En daar kunnen de tere zieltjes van de Amerikanen niet tegen. Ze zijn zo snel van streek, 'confused' en 'offended'. Zij zijn nu opgelucht dat het (in hun ogen) negatieve omgezet is in het positieve. Normen en waarden! Halleluja! Balkenende zou trots geweest zijn!
Ikzelf zal het gehakketak missen in het forum. Ik lachte me altijd rot. Ik hou wel van een beetje sensatie. Maar ja, terug naar de gezapigheid. Ik zal intussen wel indutten. Tot er misschien een nieuwe groep dwars gaat liggen..... Ik kijk er nu al naar uit!

zondag 28 juni 2009

BIJNA klaar......


credits hier

Goh, geen druppeltje regen is hier in Zoetermeer gevallen. En ze voorspelden plensbuien en hagel en onweer! We kwamen er weer goed vanaf. Mij hoor je niet klagen. Wat een heerlijk weer de laatste week. En komende week wordt het nog veel warmer.
Mariska heeft gisteren ook gebofd met het bezoeken van al die bandjes. Ze vond trouwens de bandjes helemaal niks, maar ze was met een grote groep jongeren, dus dan is het al snel gezellig. Vandaag is ze weer druk bezig met het voorbereiden van haar laatste presentatie van dit jaar. Nog even door de (hele) zure appel doorbijten en dan is ze klaar. Ik geloof dat ze verder alleen nog tijd besteden aan het profielwerkstuk tot de grote vakantie.
Jan is ook druk bezig boven. Hij is de nieuwe oudere computer voor mijn moeder aan het klaar maken. Gisteren is hij er aan begonnen. Weer op het allerlaatste nippertje! Er moest een andere schijf in...vond hij :-/...dus die moest gisteren nog even helemaal in Bergschenhoek gehaald worden en ingebouwd. Daarna opnieuw windows erop zetten, alle updates, anti virus etc. Daar is hij nu mee bezig. Daarna kan ik erachter om de rest van de programma's erop te zetten, zoals incredimail, ad-aware, webshots voor leuke achtergrondjes enzo. Poeh, ik hoop dat we het redden. Maar hij heeft het mijn moeder beloofd dat het vandaag klaar zou zijn, dus....
Nou, eigenlijk had hij het al een jaar geleden en daarna met kerst en nu dus vandaag beloofd....:-/ Gek, hè, dat ik hem dan niet echt meer geloof.
Maar laat ik positief blijven. Er wordt aan gewerkt! En als er niks mis gaat, dan krijgt ze vanmiddag haar nieuwe ( veel) snellere computer met GROOT beeldscherm. Kan ze ook eens de randjes van mijn weblog bekijken! :-D
Die zag ze nooit met haar 15 inch schermpje, hihihi.

vrijdag 26 juni 2009

R.I.P Michael Jackson!

Dat was het dan. Michael Jackson is niet meer. De kranten staan er bol van en op de radio hoor je vandaag zowat alleen maar zijn muziek. Ik was geen fan. Ik keek net eens even op mijn computer en de enige nummers die ik van hem heb zijn 'Ben' en 'She's out of my life'. Twee rustige ballades dus. En daar blijft het ook bij.
Voor mij geen 'Thriller', voor mij geen 'Bad'. Het is sneu dat hij zijn voorgenomen 50 afscheids/comeback concerten in Londen niet meer kan doen. 'This is it!' had hij de serie concerten genoemd. 'This WAS it' is nu meer aan de orde. :-/
The King of Pop, hij is niet meer.....

Gisteren hebben we heerlijk gezongen op het koor! Peter Dingemanse heeft ingevallen. Niet dat het al zeker is dat hij bij ons komt dirigeren. Het hangt nog steeds van ons aanbod af. En aangezien de penningmeester op vakantie is moet de uiteindelijke beslissing nog even uitgesteld worden. Spannend! Maar het ging prima. Als je naar hem kijkt, dan zie je ook wat. Hij dirigeert met heel zijn lijf en mimiek. En dat terwijl ie piano speelt! Heel prettig. Maar ja, misschien is ie net te duur.
Dan moeten we toch op zoek naar een andere dirigent. Wie weet moeten we maar een oproep doen bij het Koninklijk Conservatorium. Daar zullen dit jaar best wat studenten afgestudeerd zijn met hun diploma koordirigent/pianist op zak. En die willen ervaring opdoen, dunkt me. En waar kun je dat nou het beste doen dan bij een club ouwe fietsen? ;-) Maar we hebben natuurlijk veel liever Peter.
Wordt vervolgd....

woensdag 24 juni 2009

Wij vieren feest, dus weg met de malaise!


credits hier

Jan en ik zijn vandaag 21 jaar getrouwd! Dat is wel een feestje waard. Nou, feestje...in ieder geval dan toch taart! Dus stond ik vanmorgen om half 9 al een aardbeien-yoghurt-taart te 'bakken'. Lekker fris, zeker met dit prachtige zomerse weer! Ik kwam er wel achter dat ik ERG toe ben aan nieuwe bakvormen. De binnenkant van twee van mijn springvormen zijn zo roestig als de knieën van Sinterklaas. Die waren niet meer te gebruiken. Gelukkig had ik nog een uitschuifframe-bakvorm. Die kun je zowel vierkant als rechthoekig maken. Nu heb ik dus een vierkante taart. Is weer eens wat anders. Je kunt zo wel makkelijker de taart in stukken snijden, denk ik. Maar in ieder geval staan er twee nieuwe springvormen op mijn verjaardagslijstje.
Bestaan er eigenlijk roestvrijstalen vormen? Of kom je dan uit bij die siliconen dingen? En hoe zijn die in de praktijk? Heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb ze wel voor het maken van bladerdeeghapjes en muffins en dat gaat prima. Maar krijg je ook makkelijk een hele taart uit de vorm zonder te breken??
Als het goed is gaan we zondagavond uit eten ter ere van deze heugelijke dag. :-))Vandaag kwam niet goed uit. Mariska zit midden in een proefwerkweek, dus die zit veel te leren. En ze had ook nog wat achterstallig werk voor twee vakken waar ze een hekel aan heeft. Dat moet ook af. Volgende week heeft ze nog een presentatie te doen over homorechten in Amerika en daarna kan ze, geloof ik, op haar lauweren gaan rusten. Ze kijkt al helemaal uit naar aanstaande zaterdag. Dan is er een festival hier in Zoetermeer met optredens van allemaal bandjes. En daar gaat ze met een groep vrienden naartoe. Even wat ontspanning!
Ik ga eens even mijn nieuwe net gekochte geraniums in de aarde zetten. Er stond een bak met violen voor mijn raam en die waren ineens helemaal lelijk geworden. En ik wil wel iets leuks om tegenaan te kijken. Ja, toch?

maandag 22 juni 2009

Waar was de zon??


credits hier

Waar is ie nou? De zon?? Vanmorgen leek het zo veelbelovend!
Ik stond om 8 uur al de ramen te zemen zodat ik, na de nog verdere ondankbare huishoudelijke klussen, lekker in de tuin kon gaan zitten met een boek!
Maar hoe later het werd, hoe meer wolken er kwamen. Nou ja, dan maar boodschappen gedaan en een hoop dingen uitgeprint.
Ik heb de afgelopen weken informatieboeken van Ierland uit de bieb gehaald en de hoofdstukken ingescand die onze vakantiebestemming betroffen.
Zo heb ik een heel boekwerk bij elkaar gescharreld en hoef ik niet al die reisgidsen mee te nemen.Scheelt weer ruimte en kilo's in mijn koffer. En die ruimte kan ik weer vullen met spullen uit Ierland. ;-)

Gisteren zijn we naar mijn vader in Breda geweest. Met de TomTom. En nu zijn we ook er achter waarom wij nooit een bon voor te snel rijden krijgen! De snelheidsmeter in de auto wijkt af! Als wij denken dat we 100 rijden, dan rijden we volgens de Tom Tom maar 92! Kun je nagaan hoe we als een slak over de weg gaan als Jan rijdt! Vandaar dat ik altijd zo zit te gapen!! Alle puzzelstukjes vallen nu op z'n plaats.
Maar TomTom heeft ons prima de weg gewezen. Ook in de wijk waar Anneke woont. Keurig netjes tot aan de voordeur. En heel anders dan wij altijd reden. Gelukkig maar, want dan raakten we de weg altijd kwijt. Alleen naar de tomtom-stem luisteren werkt niet. Je zult toch ook af en toe een blik op het schermpje moeten werpen.
Maar het is nog een hele uitzoekerij hoe alle mogelijkheden werken. Ik ben er nog lang niet klaar mee...

Zo het eten staat in de oven, ik ga weer even mijn favorite serie van dit moment kijken: 'The House of Eliott'.
Dagelijks te zien om 17.35 op nld 2!

zondag 21 juni 2009

Fijne Vaderdag allemaal!


credits hier

T'is nog stil in huis. Iedereen slaapt nog. Cloris is buiten aan het spelen en Kiwi zit hier naast me op tafel. Niet echt een inspirerend gezicht want ze heeft heel dommig haar tong weer uit haar mond hangen. En je oog wordt daar maar naar toegetrokken. Je blijft kijken. Oh, dat heb ik ook met die reclame van Axe. Heb je die gezien? Die, op zich best leuke, knul die zijn ene oog alle kanten op kan draaien?! Iewwww. Heel griezelig, maar toch blijf je kijken! Trouwens goeie reclame, want ik heb gisteren nog wat van dat merk gekocht in de Haagsche Binnenstad. Ik was daar op zoek naar vaderdagkadootjes. Wat is dat toch altijd moeilijk. Ik weet niet wat ik moet kopen, hoor. Voor mijn vader kom ik dus altijd op het geijkte uit, doosje douchefris met deo of iets in die trant. Voor Jan was ik op zoek naar nieuwe sloffen. Maar dat mogen dan weer geen slippers zijn, want daar kan ie niet op lopen. Dan gaat ie slippen. Nou, ga jij maar eens in de zomer van die geruiten opasloffen kopen. Gaat niet lukken! Dus nu blijft ie tot zijn verjaardag op kapotte sloffen sloffen. Ut moet maar. Als jullie hem zien kijk maar niet naar beneden.
Vanmiddag gaan we dus naar mijn vader. Die is weer bij zijn vriendin in Breda, dus dat scheelt weer reistijd. EN we nemen de TomTom weer mee. ( nee, hij is niet meer terug in de doos gegaan!) :-P Het laatste gedeelte in haar wijk rijden we altijd verkeerd, dus ik ben benieuwd of we nu niet gaan dwalen.
Nou, ik ga maar eens beginnen met een vaderdagsontbijtje klaarmaken voor mijn mannetje. Want MIJN maag rammelt!

donderdag 18 juni 2009

Dirigent weg!

Ik heb weer een enerverende ochtend achter de rug. Onze dirigent blijkt per direkt opgestapt te zijn i.v.m. gezondheidsklachten en een voelbare negatieve sfeer in het koor. Dit had hij via een emailtje aan het bestuur laten weten. Per direkt! Per email! Terwijl we op 5 juli nog een optreden hebben staan. Het zou natuurlijk netjes zijn geweest als hij tot dan gebleven zou zijn, maar ja. T'is niet anders. Ik kan er niet rouwig om zijn. Maar helaas kan dat optreden nu niet doorgaan, maar misschien kunnen we het uitstellen.
Verder gingen er vanochtend bijna twee leden op de vuist. :-)) Ook dat heb ik in twaalf jaar koortijd nog nooit meegemaakt! :-) Dat zegt toch ook al genoeg. Maar gelukkig is degene die wel vaker binnen het koor voor onrust zorgt ook per direkt opgestapt. :-) Zo zie je maar weer: alles komt goed! Als je maar lang genoeg wacht.:)
Dorine (dirigente van de Sanseveria's en van Just for Fun) heeft ons vanmorgen gedirigeerd. En dat ging lekker. Ik heb echt prettig staan zingen. Een verademing!
Alleen is zij dirigente en geen pianiste. En wij hebben liever een dirigent die alletwee kan. Dus nu gaat het bestuur Peter Dingemanse weer bellen. Hij heeft vorig jaar maar met twee of drie stemmen 'verloren' bij de stemming over een nieuwe dirigent. HIJ kan pianospelen! Hij IS altijd op tijd! Je kunt altijd van hem op aan!
Die ervaring heb ik gehad toen ik zelf nog bij Inspirited zong. En dat is nog steeds zo, want dat hoor ik van Jan, mijn man, die nog steeds bij dat koor zingt.
Oh, laten we hopen dat ie nog steeds wil en kan!! Hij komt in een warm bad terecht.
Duim, duim!
Ik wil weer gewoon naar het koor gaan en lekker zingen! Zonder ge-etter en zonder schermutselingen. Zoals het altijd was.....

maandag 15 juni 2009

Zomaar even tussendoor...


credits hier

Het TomTommetje werkt weer. Gisteren heb ik eerst maar eens op de site gekeken voor hulp en inderdaad dat was er. Was eigenlijk een fluitje van een cent en al snel stond ie weer de nieuwste kaarten te downloaden. Ik heb er ook gelijk nog wat auto- en wandelroutes in Ierland op gezet. Ben hartstikke benieuwd of het allemaal lukt daar.
Gistermiddag hebben we hem uitgetest op weg naar mijn moeders huis. Ging prima TOT Jan er weer met zijn tengels aan begon te zitten. Bleek hij ineens per ongeluk een ander adres erin te hebben gezet, zodat ik ineens naar links moest. Pfffff. Maar wel leuk dat Saskia ( zo heet ons stemmetje) ons toch naderhand weer de juiste weg ging wijzen. Hoe is het mogelijk, hè? T'is nu nog even leren hoe ik haar aanwijzingen moet interpreteren. Ook inschatten hoe ver 100 meter nou eigenlijk is. Je moet er echt mee leren rijden, hè? Jullie weten dat allemaal natuurlijk allang, maar wij moeten het nog leren, hoor! :-) En Jan wil hem nog steeds terug in de doos doen tot mijn verjaardag volgende maand.....Grrrrr.

Verder is de website voor het koor Inspirited ook zo goed als af. Willen jullie hem even bekijken en laten weten wat jullie ervan vinden? En ook of hij goed overkomt.
T'is moeilijk om een goed formaat te kiezen voor de achtergrond. Ik denk dat de meeste mensen inmiddels wel een beeldscherm hebben van ongeveer 17 of 19 inch of groter, dus op die maat is de site ontworpen. Bij kleinere beeldschermen valt de hele zijkant weg. Maar daar is niks aan te doen, helaas.
Klik HIER voor de link naar de website......

En van het een komt het ander.... Ik ben nu gevraagd om een oorkonde te ontwerpen voor de oudleerlingenvereniging van 'Sorghvliet', Jan z'n oude school. Leuk om te doen!
Zo, en nu ga ik de kipfilet en de aardappeltjes in de oven zetten. De kipfilet is bedekt met de inhoud van zo'n zakje KROKANT van Silvo. Rozemarijn en tomaat smaak. Kennen jullie dat? Is ERG lekker! En we eten lof vandaag. Met ham en kaas. Mjammie!

zondag 14 juni 2009

Tom Tom Tommetje....


credits hier

Eindelijk! Voor mijn verjaardag krijg ik een TomTommetje! Via de ING site was er een leuke aanbieding, dus we hadden hem alvast besteld. En gisteren bleek hij al bezorgd te zijn. Jan wilde hem tot mijn verjaardag in de doos laten zitten. Tja. Neuhhhh, dat leek me geen goed plan! Wie weet deed hij het niet eens...en dan?? ;-)
Dus toch alles uitgepakt en aangesloten op de computer. Nou, heel leuk... in eerste instantie! Programma's en gebruiksaanwijzingen gedownload enzo. Daarna allerlei leuke dingen op de Tom Tom gezet, stemmetjes, benzinepompen etc. Huisadres ingevoerd.
Het ging allemaal nog prima. Toen moesten de kaarten geupdate worden. Oeps, dat zou 3 kwartier duren en ik was zo moeeeeeee. Ik kon al bijna niet meer uit mijn ogen kijken, dus ik ben even op de bank gaan liggen. ( jaja, ik word een oud wijf!). Jan bleef achter de laptop zitten om te kijken hoe het liep. Af en toe vroeg ik even hoe ver ie was, want ik was wel benieuwd natuurlijk. Maar wat blijkt nou: Op een gegeven moment wil Jan kijken wat er op de TomTom zelf staat, pakt hem beet en precies op het aan/uit knopje! Hij ging dus uit! Midden in de kaartenupdate!
Ohhhhh, ellende! Hij heeft hem snel weer aangezet, maar het mag niet baten. Het programma geeft nu aan dat de meest recente kaarten gedownload zijn. En de TomTom geeft aan dat er geen kaarten gevonden zijn! Opnieuw de kaarten downloaden lukt niet. Waarschijnlijk moet de TomTom gereset worden. Denk ik, hoor. Maar het lijkt me het beste om eerst maar de helpdesk te vragen en dat moet ie dalijk maar even doen. Als ze op zondag werken. En anders morgen.
Nu maar hopen dat ik zonder de TomTom de weg nog weet naar mijn moeder vanmiddag :-/

zaterdag 13 juni 2009

Vlaggetjesdag 2009 Scheveningen


credits hier

Vanmorgen zijn Jan en ik naar Scheveningen geweest. T'was weer Vlaggetjesdag! Ik kon me de tijd niet kan heugen dat ik voor het laatst geweest was. Volgens mij was het als kind zijnde. Ik mis ook steeds de aankondiging. Maar dit jaar niet. Ik had het speciaal in mijn agenda genoteerd, dus ik keek er nu de hele week al naar uit. En wat was het weer mooi! Zonnetje erbij, weinig wind!
We waren er rond 11 uur en het begon al aardig druk te worden. Op het grote podium stond Maggie McNeal te blèren dat ze 'terug naar de kust' wilde....( ze was er toch al?? :-P), verderop kwamen we 3 jeugdfanfares tegen, en ook waren er nog diverse shantykoren te horen. De jachthaven lag vol met leuke boten. En zoals het betaamd is waren de meeste boten versierd met vlaggetjes. Al met al een vrolijk gezicht. Maar na twee uurtjes rondbanjeren heb je het allemaal wel weer gezien. We hebben nog een broodje haring genomen, en zijn daarna over de boulevard naar de pier gelopen. Onderweg kwamen we mijn moeder en Jan nog tegen. Zij gingen juist op weg naar de haven. Poeh, die zullen wel hutje mutje hebben gelopen daar, want intussen was het erg druk geworden. Wij hebben nog wat te drinken en een patatje pindasaus gehaald en zijn op ons gemakje in de zon gaan zitten. Ik ben dus weer verbrand. Het zal eens niet zo zijn! :-/ Leer ik het dan nooit???
Daarna weer met de tram en de randstadrail naar huis. Inmiddels de foto's in een slideshowtje gegooid, en die zie je hieronder...



En voor wie alle foto's op zijn gemakje wil bekijken klik hierboven op ´view all images´.... dan zie je ze tenminste helemaal i.p.v. vierkantig.

dinsdag 9 juni 2009

Mammo....


credits hier

Ik had vanmiddag weer een fotoshoot. Oftewel: een mammografie. Mijn borsten gloeien nog na! Ik heb al niet veel, en toch proberen ze er lange lellen van te maken in zo'n apparaat. T'is ook geen gezicht. En je vraagt je af of ze ooit nog in hun oorspronkelijk staat terug zullen floepen of dat ze voorgoed op uitgelubberde kipfiletjes zullen blijven lijken. Maar ik maakte me weer zorgen om niks. Ze zijn weer normaal, doch roodachtig en beurs aanvoelend. Gelukkig stonden ze goed scherp op de prent en weken ze niet af van hun foto uit 2006. Dus alles was goed. Over twee jaar mogen ze weer in de pletmachine.
Aan de ene kant denk ik dat het geen kwestie is van OF maar van WANNEER er bij mij borstkanker wordt geconstateerd. Gezien mijn genen dan. Maar aan de andere kant heb ik gewoon het idee dat ik het nooit zal krijgen. Ach, we zien het wel.
Vooralsnog ben ik toch wel weer opgelucht. Ik heb mezelf maar een mooie bos lelies kado gedaan. Die ruiken zo heerlijk!

Kiwi hou ik nog steeds binnen. Is wel heel moeilijk vooral als Cloris wel naar buiten wil. Maar het is echt nodig om de vogeldief nog binnenshuis te houden, want er vliegen nog steeds hordes kraaien rond. Ik vind het echt een beetje eng, hoor. Het lijken er dit jaar zoveel meer te zijn dan andere jaren. Ik heb pas nog een klein filmpje gemaakt. Vanuit de kamer. Ik durf echt niet naar buiten, schijterd die ik ben! Moet je maar kijken:

woensdag 3 juni 2009

Quantummechanica....of zoiets :-)


credits hier

Vandaag is het de dag dat mijn moeder en Bertus 16 jaar getrouwd zouden zijn geweest als hij niet was komen te overlijden. Maar ook de dag dat Sylvia en Chris precies één jaartje getrouwd zijn. Da's nog zo pril, hè? Gefeliciteerd!
Ik heb een scrap voor ze gemaakt. Die had ik al eerder gegeven, aangezien ze nu lekker op vakantie zijn. Maar dat is niet bovenstaande scrap. Die krijgt ze er nog bij als ze weer thuis zijn.

Mariska heeft het heel leuk gehad in Leiden. Er waren nog 3 andere meisjes die ook een dagje meeliepen bij Natuurkunde. Ze hebben les gehad in quantummechanica en electromagnetisme. Tenminste...als ik het goed onthouden heb, want mij zegt het niet zoveel. Maar zij vond het allemaal heel interessant en zij voelt zich daar wel op haar gemak. De sfeer vindt ze nog steeds prettig en dat is wel belangrijk.
Ze was van plan om ook nog een meeloopdag voor sterrenkunde aan te vragen, maar ze wil eerst overleggen of dat wel nodig is. De lessen voor de eerstejaars studenten van beide studies zijn namelijk praktisch gelijk. De rondleiding vandaag was ook al zo ongeveer hetzelfde als op de open dag. Dus dat heeft ze nu wel gezien.
In november gaat ze nog een kijkje nemen op de TU Delft. Kijken of er daar nog wat voor haar tussen zit. En we wachten maar weer af.

Met haar oog op zich gaat het goed. Geen last. Maar haar ooglid is nog wel wat dikker en ik zie toch echt nog een klein bobbeltje zitten. Dus wie weet moeten we volgende week nog maar eens terug.....weer even onder het mes!

dinsdag 2 juni 2009

The murderer strikes AGAIN!

Oh hemel! Net weer een hoop gekrijs! Net weer een Kiwi die de tuin binnenkomt met een kraai tussen haar tandenloze kaakjes! Hoe doet ze het toch?? Ik vermoed dat ze supersnel toeslaat. Dat kan haast niet anders. En misschien zijn het kraaien die net uitgevlogen zijn. Geen idee. Maar ik word er hartstikke zenuwachtig van. Weer een lijk waar ik vanaf moet. :-) Het vorige lijkje heb ik in een plastic tasje gedaan en in een prullenbak van de gemeente gedaan. Die worden vaker geleegd dan onze eigen grijze bak. Ik wil geen kruipende maden en vliegen rond mijn afvalbak. Nu ligt er weer een lijkenzak hier naast me op tafel. Luguber, hè? Ik ga hem zo maar ff wegbrengen. Voordat Kiwi er mee vandoor gaat.
Ik heb wel besloten dat ze de komende dagen NIET meer naar buiten mag. Wie weet is dat net genoeg om uitvliegende vogeltjes een kans op leven te geven.
Zo'n kat hebben we nog nooit eerder gehad. Cloris is een sul. Moppie en Droppie waren sukkeltjes. Maar deze jongedame.......:-/

Naar het ziekenhuis.....



Na de aflevering van 'Murder, She Wrote' van vanochtend zijn we nu in een aflevering van 'Medisch Centrum West' terecht gekomen! Nou, meer Medisch Centrum Haaglanden lokatie Antoniushove. Daar kon Mariska vanmorgen terecht voor de kleine chirugische ingreep waarbij het bobbeltje in haar ene ooglid is weggesneden. Haar ogen zijn ook gelijk getest en het bleek dat haar brillenglazen ook niet goed meer zijn. Nu moet ze toch volgende week een afspraak maken bij Pearl voor lenscontrole, dus dan kunnen ze er gelijk even naar kijken.
De ingreep was maar een kleinigheid. Een druppeltje in het oog om het netvlies te verdoven, een prik aan de binnenkant van haar ooglid en nog eentje aan de buitenkant, ook voor verdoving. Daarna een sneetje en het pus eruit laten lopen. Jakkie! Het is nu afgeplakt en ze kijkt nu met één oog. Heel vermoeiend. Over een paar uurtjes mag het verband eraf. Ze mag een week lang haar lenzen niet in. Tenminste, dat adviseerde de arts. Het wondje (trouwens aan de binnenkant van haar ooglid) is niet gehecht. Dat laten ze liever open zodat al het vuil eruit kan lopen. Dus ja, met lenzen in is dat niet echt fijn. Ze moet dus haar bril op naar school. En DAT blijkt pas een drama te zijn! Waarom weet ik niet, want ze heeft een leuke bril. Maar ja, puber, hè??
Morgen hoeft ze sowieso niet naar school. Ze gaat dan een dagje meelopen met een student Natuurkunde in Leiden. Ik ben benieuwd hoe dat is....Spannend!

En hier is nog een scrapje van mijn kleine nichtje Joséphine. De opdracht was roze hartjes en witte bloemetjes. Lief, hè?


credits hier

Moord op klaarlichte dag!


credits hier

Nou, de dag begint al weer goed: met een moord! Ik zit nog helemaal te trillen.
Hoor ik ineens buiten een gekrijs van jewelste en een hoop gefladder. Blijkt Kiwi een kraai te pakken te hebben. En alle andere kraaien in de bomen erom heen lieten zich wel horen en namen steeds duikvluchten naar beneden. Het leek wel een scene uit 'Birds' van Hitchcock!
En ik liep nog in mijn halve niksje, dus ik kan ook de tuin niet in om Kiwi te pakken. En roepen heeft ook geen zin want luisteren doet mevrouw niet als ze een buit te pakken heeft. Dus snel een duster aan gedaan en de tuin in om Kiwi te grijpen die op haar beurt weer die dode vogel in haar bakkes had. Tenminste...ik hoop maar dat ie dood is. Ik kon hem haar ontfutselen en hij ligt nu in de tuin. Maar Kiwi is binnen. Ze loopt rusteloos rond. Ik denk dat haar oerinstincten in hevige mate aangewakkerd zijn. Ja, dahag. Het zijn hier geen eeuwige jachtvelden! Ze eet maar lekker brokjes!
Nu moet ik dalijk alleen nog even een plan bedenken om me te ontdoen van het lijk...
In de kofferbak maar?? Hoe doen anderen dat??? :-/