maandag 22 februari 2010

Scratch Musicaldag Leiden 2010



Zaterdag was het dan zover: de Scratch musicaldag in Leiden!
Om half 8 ben ik richting Nel gelopen waar we opgehaald zouden worden door Hennie en Lenie. De auto hebben we op een carpoolplek gezet waar ook de bushalte naar Leiden was. Keurig op tijd verscheen bus 32 met daarin Pauline en Patricia die in het centrum opgestapt waren. In Leiden hoefden we niet lang te wachten voor de deuren van de Pieterskerk opengingen om alle 940 in paars geklede zangers en orkestleden te verwelkomen. Dan jassen ophangen, koffiebonnen kopen en een plaatsje uitzoeken op een van de tribunes. Deze keer zaten we precies in het middengedeelte met een prima uitzicht op orkest en dirigent. Maar ja, die banken, hè? Pfff. Dat is het enige nadeel van zo’n dag.
Om half 10 begonnen de repetities. Martin van den Brugge was onze dirigent zoals elk jaar. En het is fantastisch hoe hij dat allemaal doet. Hij geeft echt alles aan, zowel voor het hele orkest, het koor en de solisten. En hij hoort alles! De muziekinstrumenten werden gestemd en daarna begon het inzingen van het koor. Tjonge, wat een geluid! Dat is zo prachtig om te horen! EN om er een aandeel in te hebben! Het oefenen van de nieuwe nummers ging voorspoedig.
Bij ons ging het hier en daar af en toe een beetje fout aangezien we ze niet op de oefenCD hadden staan. Nou ja, geeft niks. Gewoon op het juiste moment even je mond dichthouden en luisteren. En na een paar keer gaat het dan vanzelf goed.
Tussen de middag zijn we de stad ingegaan om onze boterhammetjes te eten. Helaas zagen we nergens een bankje in de zon en aangezien de wind toch wel erg koud was zijn we het restaurant van V&D in gegaan. Ook daar was het paars gekleurd van scratchers! We konden nog net een tafeltje bemachtigen en na het bijeensprokkelen van stoelen hadden we nog net tijd om een kopje koffie/cappuchino te drinken ook. Daarna begonnen de repetities weer die deze keer doorgingen tot 17.25. We kregen tijd om even wat te gaan eten. We kwamen terecht bij de cafetaria waar we vorig jaar ook hebben gezeten. We namen allemaal een sateschotel met patat en een bolletje salade en rauwkost. Jeetje, wat een grote borden! Ik kreeg het allemaal niet op, hoor! Maar lekker was het wel!
En toen was het zover: het concert! In de hal kwam ik Jan en mijn moeder en haar vriend al tegen. Ik heb snel Jan de fotocamera in zijn handen gedrukt en gezegd hoe ie moest filmen. Want ik wilde ook wel eens weten hoe dat nou klinkt als je daar als toeschouwer zit. Daarna heb ik mijn plekje op de tribune weer opgezocht. Het concert begon. Altijd weer een beetje spannend. Wat zal er goed gaan en vooral wat zal er mis gaan…. Maar de sfeer zat er de hele dag al in en dat zette zich in de avond voort. De nummers uit Fiddler on the Roof zijn toch echt mijn favorieten. Het vrolijke “To Life” en “Tradition” en het zo ingetogen “Sabbath Prayer” en “Sunrise, sunset”. Prachtig! De nieuwe nummers uit Mary Poppins klonken ook prima, mede door de soliste. En na de opzwepende nummers uit de musicals Grease en Mamma Mia ging met het nummer ”Jesus Christ Superstar” echt het dak eraf! Nou, niet letterlijk natuurlijk. Dat zou jammer zijn van die mooie kerk! Maar het is wel een lekkere afsluiter!
Daarna gingen we weer huiswaarts. Moe! Met pijn in mijn nek, schouders en rug, maar met een prima humeur. Het was een geweldige dag! Volgend jaar gaan we weer!
Bovenstaand is de slideshow met de foto’s van de dag. Lenie's foto's staan er ook tussen!
En hieronder de aan elkaar geplakte filmpjes…. Als je goed kijkt kun je ons zien staan! Veel plezier!

Geen opmerkingen: