zondag 7 maart 2010

Thank you for the music!



Om een uur moesten we er uiterlijk zijn, in het CKC hier in Zoetermeer. Ons ABBA optreden stond gepland van 13.15 tot 13.45. Het merendeel van de koorleden was er al eerder. Vooral degenen die zich nog moesten omkleden in glittertops en glimbroeken.
En daar stonden we dan, hutje mutje, met z'n allen in een smal kleedkamertje. Voor de vorm hebben we nog wel wat stemoefeningen gedaan, maar dat ging nou niet echt geconcentreerd. :-) Daarna was het wachten. En wachten. En nog eens wachten. Het programma bleek uitgelopen te zijn. Eindelijk waren we aan de beurt. Het was in de theaterzaal en die zat vol. Er was een groot podium en het publiek zat op een oplopende tribune. Ze hadden dus allemaal een goed zicht op onze uitdossingen.
En ik weet niet of dat in eerste instantie een beetje intimiderend was om zo in de kijkerd te staan, maar de eerste twee nummers gingen nou niet echt zoals ze horen te gaan. 'Waterloo' en 'Dancing Queen'. Nummers die we normaal prima uit ons hoofd kunnen zingen. Maar deze keer maakten we er een rommeltje van. Tenminste dat vond ik. Ik schoot in de lach en ik kon niet meer ophouden. De slappe lach! Oei. Vanaf het derde nummer ging het weer prima. We kwamen er eindelijk goed in.' Lay all your love on me' en 'Super Trouper' zijn alletwee leuke nummers om te zingen. Intussen werd er achter onze hoofden een slideshow getoond op een groot scherm. Daarop, nog groter dan levensgroot, foto's van alle koorleden tijdens de repetitites en oude foto's van de zeventiger jaren. We hebben af en toe wel even omgekeken want we hadden de slideshow zelf nog niet gezien.
'I know him so well' uit de musical Chess, met de muziek gechreven door Benny en Bjorn, is ook zo'n mooi ingetogen nummer. En 'Money, money, money' is juist weer zo'n lekkere meezinger!
Halverwege ons optreden gingen er een paar mensen weg. Oh jee! Toch niet omdat ze het zo'n vreselijk optreden vonden, hè?? Nee, dat kan haast niet. Zo erg was het niet! Ik neem maar aan dat ze ergens anders nog een afspraak hadden staan. Ja, dat zal het de reden zijn! ;-)
We gingen verder met 'The winner takes it all', toch wel een beetje triest nummertje eigenlijk en 'Does your mother know', een echte disco stamper!
En eindigen deden we uiteraard met 'Thank you for the music'!
Achteraf kregen we genoeg complimenten. Ook de slideshow was in goede aarde gevallen. Dus wie weet. Misschien komt er ooit nog een nieuw ABBA optreden!

Trouwens...de foto's zijn gemaakt door mijn moeder. Zij was er natuurlijk ook weer als echte fan van Enjoy! Bedankt mam!

Geen opmerkingen: