dinsdag 13 april 2010

Over damesgekweel en arme meisjes...


credits hier

Vanmiddag heeft Enjoy gezongen in het verzorgingshuis Steenvoorde in Rijswijk. We waren maar met een vrij kleine club. Maar 4 sopranen, 5 alten en 8 mezzo's. Tja, dat krijg je als het op een doordeweekse dag is. Verzamelen en een beetje inzingen deden we in een hok achter het podium. Heet! Benauwd! Lucht! Ik heb lucht nodig! Niettemin hebben we best wel redelijk gezongen, denk ik. Ondanks de broeierige warmte die er altijd in zo'n verzorgingshuis hangt. De ouwetjes hadden het naar hun zin zo te zien. Je ziet ze altijd opleven als we een blok van nederlandstalige nummertjes zingen. We zingen dan ook 'M'n Opa', en dat ging vandaag nou niet zo denderend. :-)
Ze zullen het wel niet gemerkt hebben! ;-)
We zullen donderdag wel alvast gaan oefenen voor 26 mei. Dan zingen we ergens in Leidschendam.

Mariska heeft vandaag haar laatste schoolexamen achter de rug. Mondeling Duits. Das arme Mädchen! Ze moest samen met een ander meisje een rollenspel doen, een presentatie houden en vragen beantwoorden. Tja, die vragen. Dat vindt ze dus vreselijk. Ze verstaat Duits, ze schrijft Duits, maar zomaar stante pe vragen moeten beantwoorden....Poeh! Ze had de perfecte antwoorden in haar hoofd, zei ze, en ze zou ze perfect in het engels kunnen uitspugen, maar in het duits.....Dat ging een beetje hakkelend. Nou ja, geeft niks. Ze stond toch al een 6. Voldoende is voldoende!
Nu nog een stressvolle week in mei als de centraal schriftelijke examens worden afgenomen en daarna kan ze een paar maanden op haar lauweren gaan rusten. En reken maar dat ze gaat rusten, hoor! Daar kijkt ze nu al naar uit!

Geen opmerkingen: