vrijdag 21 mei 2010

Het witte goud....



Asperges...ze zijn er weer! Nou zijn ze er natuurlijk elk jaar wel maar ikzelf had nog nooit VERSE asperges verorberd, laat staan ze zelf gekocht en klaar gemaakt. De enige asperges die ik ooit heb gegeten waren die slungelige natslijmerige slierten uit blik die je vroeger (misschien hedentendage nog steeds?)op je bord vond bij vreetschuur 'van der Valk'. Als bijgerechtje, net zoals de appelmoes met kers.
Maar iedereen roept tegenwoordig dat verse zo lekker zijn, dus ik dacht: laat ik het er eens op wagen! Ik had al gelezen dat je ze beslist goed moest schillen. En voordat je dat deed moesten ze ook nog een half uurtje in het water liggen. Tenminste, het stond me bij dat ik dat ooit gelezen had...het waarom weet ik niet. Dus ik heb ze maar even laten zwemmen. Na hun badje heb ik met uiterste precisie hun buitenste velletje eraf gesloopt. Daarna in de pan met water, zout, suiker en boter.
Even laten koken. Niet te lang, want ze moesten ook nog in hun eigen sop nagaren.
Met wat kookwater heb ik een zakje aspergesaus aangelengd. Nog wat extra peper, wat extra peterselie en wat gesnipperde ham erdoor gedaan. Gebakken aardappeltjes en wat kippenpootjes erbij. En voila, wederom een heerlijke maaltijd op tafel gezet.
En LEKKER dat we het vonden!! We zijn helemaal om! Dat gaan we zeker nog vaker eten!

Geen opmerkingen: