zaterdag 19 juni 2010

Festiviteiten!


credits:
template...The80sme
paper and hat...SBF
fireworks....Amelie
dots...Martencja

Donderdag ging om kwart voor twaalf de telefoon... Oh jee! Mariska durfde hem niet op te nemen, dus heb ik dat maar gedaan. Het was haar mentor. Er flitste gelijk de gedachte aan een herkansing door mijn hoofd. Maar nee, hij was de brenger van goede tijdingen! Ze was geslaagd! Wat een opluchting!! De vreugde was groot, dat kun je je wel voorstellen! We zijn gelijk aan het rondbellen/sms-en en emailen geslagen. Jan werkte in Zoetermeer dus hij is gelijk naar huis gekomen. Onderweg heeft hij de fototaart opgehaald die ik stiekem al besteld had. Intussen had ik het huis al versierd met een 'geslaagd' slinger en een scrap voor op de voordeur. Ook een grote bos blommen in haar favoriete kleuren mocht natuurlijk niet ontbreken! De vlag kon eindelijk naar buiten met haar schooltas eraan. Is het ophangen van de houder toch niet voor niks gebleken! ;-P
's Middags heeft ze op school haar cijferlijst opgehaald, heeft ze champagne gedronken en heeft ze de rest van haar vrienden kunnen feliciteren. Op eentje na, helaas. Jammer.
En 's avonds kwam de familie op visite om haar te feliciteren: Mijn moeder (had bronchitis, maar wilde toch perse komen) en haar vriend Jan, mijn zus José en zwager Nico, mijn nichtje Roxanne (staat op het punt van bevallen!), neef Thierry en zijn vriendin Jessica, Jan (oom) en Joke (tante) en nichtje Claudia. Joke had een zwart graduation-hoedje gemaakt/gekocht. Die heeft ze de hele avond opgehad. :-)

En gisteravond zijn we uit eten geweest. Mariska had nog een aantal etentjes te goed. Normaal gaan we altijd uit eten als ze over is naar een volgende klas. De laatste twee jaar is het er niet van gekomen. Dus dat hebben we nu gecombineerd tot 1x culinair eten i.p.v. de vreetschuur v.d.Valk of de chinees en/of griek.
We hebben ons eens lekker laten verwennen bij L'elephant, hier in Zoetermeer. En ik moet zeggen: ik zou daar best aan kunnen wennen! ;-)
Het smaakte ons best! :-)
De festiviteiten zijn nu weer achter de rug. Alleen nog de diploma uitreiking eind Juni. Misschien dat er nog een feestje gegeven gaat worden voor haar vrienden, maar dat moet ze dan zelf regelen. Het blijft geen feest! ;-)
Voorlopig kan ze nu een tijdperk afsluiten en een nieuw tijdperk ingaan. Met weer heel nieuwe uitdagingen en ervaringen. De wereld ligt voor haar open. Een fijn idee!

Geen opmerkingen: