maandag 12 juli 2010

Oranje kater?


credits hier

Helaas! We zijn geen wereldkampioen voetballen geworden! En ik zat nog wel in mijn oranje topje voor de buis. Wel 5 minuten lang! Toen bedacht ik me dat ik ECHT niet van voetballen hou, dus ben ik naar boven gegaan om naar 'Pride and Prejudice' te kijken. (Amerikaanse filmversie die trouwens nooit en te nimmer kan tippen aan de Engelse BBC versie!) Totdat daar de televisie er ineens mee ophield. Pats, stuk! Hij pakte geen stroom meer. Ach ja, t'was ook al een ouwetje. Nog maar een trap op geklommen om bij Mariska, in haar veel te warme broeihok, verder te kijken. Binnenkort maar weer eens op zoek naar een nieuwe tv. Tegenwoordig zijn ze er ook met een USB aansluiting. Da's lekker makkelijk om films en foto's te kijken! Wil ik ook! Wil ik ook! :-)

Na afloop van de wedstrijd was het opvallend stil in de wijk. Bij ons aan de overkant blijken een aantal Spanjaarden te wonen... nooit geweten... en er liepen wel een paar kleine muchacho's op straat te roepen en met de spaanse vlag te zwaaien. Dat was eigenlijk het enige wat ik hoorde of zag. Wat een oranje kater zal dat geweest zijn voor de voetballiefhebbers! :-/ Nu maar hopen dat overal de vlaggetjes naar binnen worden gehaald. Wie versieren kan, moet ook kunnen ontsieren! Ja, toch?

Bovenstaande scrap is voor een wedstrijd op de SBF site. Architectuur. En dan kun je wel de geijkte, voor de hand liggende, beroemde Griekse of Romeinse architectuur gaan scrappen, maar waarom niet de mooie architectuur van ons eigen Den Haag?
Dat zijn toch schitterende panden? Ik zou daar wel willen wonen. Ik wil wel van die glas in lood ramen! Het heeft tenminste sfeer. Ik hoop dat het zoveel mogelijk behouden blijft. In ieder geval promoot ik met mijn scrap mijn geboortestad weer wereldwijd...

Geen opmerkingen: