zaterdag 7 augustus 2010

Avoca en Glendalough


credits hier

De eerste scraps zijn af. Ik zal proberen ze in chronologische volgorde te maken, maar ik weet niet of ik dat wel volhou. Dat precieze hoort sowieso niet zo bij mij. Da's meer iets voor Jan, denk ik :-)
Maar de eerste is in ieder geval van de eerste zaterdag van de vakantie, 17 juli. We hebben de huurauto opgehaald op Dublin Airport. We zouden een Opel Astra krijgen, maar die was niet voorradig deze keer. De meest gelijkwaardige bleek een Nissan Tiida te zijn. Een automaat. Normaal moet je daar extra voor betalen, maar in dit geval dus niet. Ik weet niet waar Jan meer aan moest wennen: aan het links rijden of aan het automaat rijden.... De eerste dagen trapte hij namelijk een paar keer per ongeluk op de rem waardoor Mariska met haar kop tegen het plafond vloog en ik zowat een laag dode huidcellen van de voorruit kon vegen! Ja, de remmen deden het prima! :-)
Ok, die eerste dag hadden we tijd zat en zijn we dus met een omweg naar ons eerste huisje gereden. Vanuit Dublin zit je dus zo in de Wicklow Mountains. Mooie gebieden, uitgestrekt en opvallend rustig. We hebben de kustweg genomen richting Avoca. Daar wilde ik graag een keer kijken aangezien dat stadje als filmlocatie is gebruikt voor de serie 'Ballykissangel'. Een schattig stadje, prachtig gelegen in de bossen aan de rivier Avoca. Daarna zijn we verder gereden naar het vlakbij gelegen 'Meeting of the Waters'. Daar komen twee rivieren, de Avonbeg en de Avonmore samen. Thomas Moore blijkt daar veel van zijn gedichten geschreven te hebben.
Rond 16.45 kwamen we bij het huisje aan en hebben we er onze intrek genomen. Een mooi uitzicht hadden we daar. Hoewel het huisje op misschien 10 minuten loopafstand van het centrum van Laragh lag hebben we er nooit een wandeling aan gewaagd. Het was te gevaarlijk om langs de weg te lopen. T'was een hele bochtige weg, zonder stoepen. En ze mogen daar 80 rijden, en dat doen ze dus ook.


credits hier

Wandelen deden we in Glendalough National Park. Oh wow, zo mooi! We zouden die maandag, 19 juli, zonnige periodes krijgen, maar nee. Het miezerde en regende dat het een lieve lust was! Ondanks dat hebben we toch genoten van wat we zagen. Ik ben gek op begraafplaatsen en hier lag er eentje van meer dan 1200 jaar oud. De grafstenen stonden schots en scheef. Mariska vond het maar oude rotzooi, maar ik vond het mooi en plechtig. :-) Daarna vervolgden we onze wandeling richting de beide meren en volgden de paarse route richting Miner's Village. Dan klom het pad weer, dan daalden we weer. Dan liepen we op grind, dan weer liepen we op aarde. En overal mooie uitzichten op de meren. Aan het eind van het Upperlake kom je in een soort einddal waar een grote waterval en nog 18 kleintjes naar beneden komen. Puur natuur! Ik vind dat echt genieten, hoor! :-) T'is zo jammer dat je op foto's en video's zo weinig diepte kunt zien. In het echt is het zoveel mooier en zoveel groter!
Op een andere dag, vrijdag 23 juli, hebben we nog een wandeling gemaakt in Glendalough. De roze route richting de Poulanass waterval. Een flinke klim, maar het was het waard. Ook het weer was toen stukken beter dan de eerste keer. We hebben nog een poging gewaagd om op de bonnefooi, zonder routebeschrijving, een weg omhoog te vinden zodat we uiteindelijk uitzicht zouden hebben op de twee meren tesamen. Maar helaas, na een paar uur lopen en klimmen hebben we dat opgegeven. Het pad ging namelijk totaal de verkeerde kant op! :-) Volgende keer beter.....

Geen opmerkingen: