zaterdag 14 augustus 2010

Ring of Beara


credits hier
We zijn gebleven bij 26 juli. Op deze dag hebben we de 'Ring of Beara' gedaan. Een rondrit over weer een andere landtong. Het weer was goed, hoewel er wel veel laaghangende bewolking was. Vooral in de omgeving van water. We hebben in het eerste gedeelte heel kleine weggetjes genomen die vlak langs de baai liepen. Poeh, dat schoot niet echt op! Daarna toch maar de hoofdweg genomen. (Ook niet echt groot, maar toch wel iets). We kwamen door Eyeries, een stadje met uitsluitend gekleurde huisjes. En strak in de verf, hoor! Keurig bijgehouden! Daarna zijn we verder gereden naar het uiterste puntje van het schiereiland. We kwamen bij Dursey Island aan. Daar kun je alleen komen met een bootje of met de kabelbaan. Dat kabelbaantje had ik al eens op tv gezien. Plek voor 3 mensen en een koe... Het zag er trouwens minder gammel uit dan ik had gedacht!
Daarna weer terug en verder over de rondweg richting Allihies (ook allemaal gekleurde huisjes, zo schattig!), Castletownbeare, Adrigole. We zijn linksaf over de Healypass gegaan. (grens tussen county Kerry en county Cork). Ook weer een klein weggetje. Voor ons reed een franse auto. Die bleef midden op de weg staan, samen met een auto die uit tegenliggende richting kwam. Lekker even kletsen! Oehhhh, Ineke alweer helemaal boos en ongeduldig. Dat doe je toch niet?? Niemand kan er meer langs! Mopper, mopper! De fransman reed door en wij ook. Stopt die auto uit tegenliggende richting ook ter hoogte van ons! Erin een ouder iertje met nog anderhalve tand in zijn mond. Pretoogjes! Raampjes naar beneden... "And how is your holiday? Are you enjoying yourselves? Have a nice day!"
Nou, zeg! Dat verwacht je toch niet?? Ik schaamde me gelijk rot over mijn hollandse ongedurigheid. Mijn bui was gelijk weer helemaal goed. Wat zijn ze toch aardig, die Ieren!

Geen opmerkingen: