donderdag 28 oktober 2010

Een alarmerend begin van de dag!


credits:
paper...Raspberry Road
text...Inge-Marij
frames...LJD/Helly
mask...Blanulak
overlay...Marzena
doodle...Fran
pic..John William Godward

Ik stond vanmorgen op het punt om naar koorrepetitie te gaan. Had al een laars aangetrokken en was bezig met de tweede. PIEP PIEP PIEP! Brandalarm! Dus ik vlieg op een sok en een laars naar boven. PIEP PIEP PIEP! Geen rook, geen vuur! Alleen een door merg en been gaand, hartverzakking gevende, rotherrie! PIEP PIEP PIEP! Een opstapje...waar is het opstapje! Gelukkig snel gevonden. PIEP PIEP PIEP! Het onding van het plafond afgerukt. Als de sodemieter de batterij eruit gesloopt...RUST!
Ik weer met een nog nabonsend hart naar beneden om mijn andere laars aan te doen en mijn jas. Komt Mariska op haar gemakje naar beneden. 'Hoorde je de rookmelder niet??',vroeg ik. 'Jawel, maar niemand riep dat er brand was, dus....' Tssss. Voor hetzelfde geld was ik allang weg toen ie afging! Dan had er niemand geroepen!
Maar goed, lekker gezongen op het koor. Een van onze leden heeft een ernstige ziekte waarvoor ze onder behandeling is, maar vandaag kwam ze even buurten. Was fijn om haar te zien. We hopen dat ze er goed doorheen komt.
Vanmiddag ben ik met de randstadrail naar Den Haag geweest. Een hilarische rit! Hartelijk gelachen met een paar oudere medepassagiers. We konden een heel gesprek volgen van een paar pubers achter ons. Ze waren (uit het hoofd) een maandsalaris aan het omrekenen naar een uurtarief. En nee, 6x4 is geen 42! Oh hemel. Dat ging voor geen meter. Maar de mevrouw naast me was al blij dat ze het probeerden! :-)
De rit ging verder en het trammetje kwam bij 'Voorburg het Loo' aan en stopte prompt bij het hoge platform. Dan zouden de mensen een halve meter omhoog moeten klimmen om eruit te kunnen! Weer grote hilariteit! Ja, t'was echt een gezellige rit! :)
T'was druk in de stad! Lekker gewinkeld en goed geslaagd voor een paar leren antistress Riekers: Enkellaarsjes met een schapenwollen binnenkant, en rubberen zolen! Ik ben helemaal klaar voor weken van sneeuw en ijs! Laat de winter maar komen!
Weer terug thuis gekomen bleek Mariska allerlei leuk Hawaii spul voor haar feestje te hebben gekocht! Opblaasbare palmbomen, nog een palmboom van twee meter groot, bloemenslingers, een te gekke sapkan en uiteraard een rieten hawaiirokje met bloemenBH... Leuk, hoor!
Gelijk maar even de eerste vracht boodschappen gedaan. Morgen nog even naar Gall&Gall voor Malibu en Rum. De Pisang Ambon en Blue Curacao hebben we al. Hawaiimuziek heb ik al gedownload. Eveneens limbomuziek. Morgen nog even een limbostok (lees: vlaggenstok) versieren. Zaterdag nog even de hapjes maken en de exotische bowl. Dan kan het feest van start.
Jan en ik gaan zaterdagavond naar het theater, dus dat komt mooi uit. We gaan naar de 'Blues Brothers'. En s'nachts dan maar slapen met mijn oordopjes in.... :-)

Geen opmerkingen: