zondag 17 oktober 2010

Over haken en oude stekkers


credits:
paper...AH
elements....Suzanne Walker/CV/Monika69
flowers and leaves....Lynettes/CvD/GLCA
frame....Attic Treasures
birdie...Pasko
wordart...Piggyscraps

Oh, wat een mooie herfstdag is het vandaag! Kijk eens naar buiten! De zon schijnt! Ik ga dalijk maar eens aan de wandel. Ik moet er nu nog maar even van gaan genieten van dit mooie weer.
Gisteren ben ik weer aan van alles tegelijk begonnen. T'is weer oktober en dus heb ik weer zin om iets te breien of te haken. Ik heb nog zoveel wol liggen. Dit keer wilde ik een poncho maken. Een gehaakte! Nooit eerder gedaan maar ik denk wel dat dat gaat lukken. Ik ben het internet opgedoken en heb alvast allerlei patronen verzameld. En deze gaat het worden.....
maar niet in dezelfde kleuren. Ik blijk maar 1 haaknaald te bezitten dus ik moest het doen met de wol die daarvoor geschikt is. Nu wordt ie dus donkerblauw, rood en lichtblauw. Misschien ook leuk... We zien wel.
Ik moest eerst het patroon nog naar het nederlands vertalen. Ging ook weer even tijd inzitten. EN ik moest natuurlijk eerst opzoeken hoe de steken uberhaupt gehaakt moesten worden. Wist ik veel wat driedubbele stokjes zijn? Nu dus wel. Het begin is er... kijken of ik hem ooit afmaak!

Een tijdje geleden had ik zo'n videograbber gekocht bij de Lidl. Om oude video-8 bandjes digitaal overtezetten naar de computer. Er zaten allerlei kabeltjes bij, maar weer net niet degenen die op de oude adapter van de oude videocamera pasten. Zul je altijd zien. Kon ik nog niet verder! Hoe frustrerend. Hier en daar eens rondgevraagd of iemand nog oude aftandse stekkertjes van 20 jaar terug had liggen. Maar nee. Ook neef Thierry niet in zijn grote doos met stekkers, pluggen en kabels. Helaas. Nu is Jan gisteren naar Stuut en Bruin geweest met de adapter onder zijn arm. En ja, hoor! Bijpassende BNC stekkers! Dus ook daar ben ik gistermiddaglaat mee in de weer geweest. T'is nog niet gelukt. De computer ziet de camera (nog) niet. Ik kon er gisteravond niet mee verder want we waren uitgenodigd om bij (mijn pas gescheiden oom) Hans wat te komen drinken. Was erg gezellig! Gelijk even zijn huis bezichtigd. Hij zit er hartstikke leuk bij! Ja, ut komt wel goed met hem, hoor! :-)

Maar goed, ik ga eens wat doen. Dalijk lekker naar buiten waar de vogeltjes fluiten!
Het haken en het computeren moeten maar even blijven liggen!
Een prettige dag toegewenst!

Geen opmerkingen: