woensdag 17 november 2010

Over ruiten en knotten....


credits: paper...Saxonia/ tubes...Suzi Sgai/ borders...Mary's Mixes

Wat wordt het alweer koud! Gisterochtend heb ik voor het eerst keer dit seizoen de ruiten van de auto moeten krabben. Nou ja, is niet zo erg. Mijn moeder had het zwaarder te verduren. Zij heeft al tijden ergens een lekkage in haar auto. In haar achterbak staat altijd zo'n centimeter aan water. Misschien zit haar Suzuki in een identiteitscrisis en denkt ie dat ie een amfibie-voertuig is. Geen idee. Maar gister was het weer zover. Alle ramen beslagen, van binnen en van buiten. Daar valt niet tegen aan te blazen, zemen en wissen! En eigenwijs als ze is, gaat ze dan toch rijden hopende dat ze uiteindelijk wel beter zicht zou krijgen. Maar nee. Het werd slechter en slechter. Tot ze helemaaaal niks meer zag, zelfs het stoplicht niet en haar karretje maar gewoon midden op straat neerplantte. Tja, da's natuurlijk wel levensgevaarlijk! Dat kan niet! Toeterende auto's om haar heen en een nu wel erg nerveuze mama, verwoedt om haar heen wissend. Nadat ze weer een beetje iets kon zien is ze verder gereden tot ze bij de parkeergarage was in het Stadshart. Komt ze daar aan, is de kaartjesmachine leeg! Moest ze nog achteruit ook! Daar nam ze een stoepje mee. Maar dat kan geen kwaad. :-) Uiteindelijk kon ze via de andere ingang wel naar binnen. Wat een ellende! Ik ontmoette haar daar in de stad en de eerste tijd hoorde ik alleen maar gezucht en gesteun voor ze me daar het hele verhaal vertelde. :-)
Sneu, he? En nu maar hopen dat ze die auto nou eens laat maken. Per slot van rekening gaan we richting de winter, met genoeg nattigheid in het verschiet. Misschien alleen een kwestie van een nieuw rubbertje ergens!

Ik ben al druk bezig met sinterklaas. Vanmorgen vroeg liep ik al bij het tuincentrum. Daar had ik het een en ander gezien voor deez en gene. Ik ben zelfs al begonnen aan de gedichten! Nou, is dat snel of niet? Meestal zit ik daar tegenaan te hikken, maar deze keer niet. T'is nog niet klaar, maar ik heb al kleine stukjes. Daar borduur ik dan binnenkort wel weer op verder. Over borduren gesproken....nou, nee, niet echt over borduren, maar....ik heb boven op zolder nog hele mooie angora wol gevonden. Knotten zat, in zwart/bruin/grijs/beige/wolwit. Een beetje herfstkleuren, zeg maar. Ik was ooit, ik denk 20 jaar geleden, aan een trui begonnen met een ingebreid patroon. Het voorpand was al bijna af. Maar ik maak hem toch niet af. Ik ga er nu een mooie omslagdoek van maken. Ik zie hem al helemaal voor me!
Verder ben ik op zoek naar groen gemeleerde wol van de Zeeman. NERGENS meer te krijgen!? Ik was van plan om alvast 4 bollen te kopen voor volgend jaar. Om voor Mariska een sjaal en muts te breien! Morgen ga ik nog maar eens een paar Zeeman's af.
Zie je, dat krijg je als je in eerste instantie staat te dubben...zal ik wel of zal ik niet kopen. Voortaan dus gewoon WEL kopen! Zou dat voor alles gelden??? ;-)

Geen opmerkingen: