zaterdag 4 december 2010

Druk doende met van alles en nog wat.....


credits: elements...CCreationZ/KL

Zou ik vandaag weer zo'n gestroomlijnde dag als gisteren hebben? Ik hoop het!
Gisteren ben ik natuurlijk weer naar de markt geweest. Het aanbod van marktkramen was aanmerkelijk uitgedund. Kan ik me wel wat bij voorstellen door die kou!
's Middags ben ik eerst begonnen met het bereiden van de sukadelappen. Draadjesvlees! Lekker ouderwets, met aardappelen en snijbonen. Die snijbonen snij ik trouwens niet zoals vroeger in van die snippertjes. Bij mij zijn het luie-wijven-ruiten! Gauw klaar.
Toen het vlees stond te sudderen heb ik de vriezer leeggehaald en de weinige spullen, die nog niet op waren, buiten in de tuin gezet. Handig, zo'n outdoor freezer! ;-) Daarna de vriezer ontdooid en schoongemaakt. Was wel weer eens nodig. 's Avonds konden de spullen er weer in nadat ik de vriezer een paar uur op supervriezen had gezet. Wel Jan gewaarschuwd dat ie er vanaf moest blijven. Als hij een rood lampje ziet branden haalt ie misschien wel de stroom eraf! ;-/
Toen ben ik achter de computer gekropen om nog iets voor mijn moeder te maken. Kan natuurlijk hier niet zeggen wat dat is. Dat ziet ze morgen wel. ;-)
De gedichten zijn afgemaakt EN uitgeprint!! Jeeeeee, wat ben ik snel!!! Ik geef mezelf maar een schouderklopje daarvoor. *klop* *klop*.... Daar hoef ik dus ook niet meer aan te denken!
's Avonds ben ik weer verder gegaan met mijn das. Het breien is nu klaar. Nu nog een rand van stokjes erlangs haken. En NOG heb ik wol over! Ik bewaar het nu maar voor volgend jaar, hoor. Ik ben nu wel uitgekeken op die kleuren!
Maar heerlijk als zo'n dag zo verloopt. Zonder dat ik me weer door het een of ander af laat leiden.
Vanmorgen stond ik al om 8 uur in de keuken. Ik ben nu bezig met de bruinebonensoep voor morgen. De bruine bonen zijn vannacht geweld en staan nu te koken. De uien zijn gesneden en gebakken. Net als de spekjes. Van de hamlappen ben ik nu bouillon aan het trekken, tesamen met de rundvleestabletten, het kruidenbuiltje, de blaadjes laurier (JA, mam, ze zitten er in!!!). De prei is gesneden en gewassen en staat klaar om er in gegooid te worden. Uiteindelijk gooi ik er nog ketjap en een zakje ossestaartsoep door en klaar is Ineke. Lekker! Ik krijg er nu al trek in. Ik ga maar weer eens ergens in roeren...
Prettige dag allemaal. En voor morgen: een leuke sinterklaasviering toegewenst!

Geen opmerkingen: