donderdag 30 september 2010

500e blogbericht!


credits:
paper...Irena Alexeeva/flower....Lynettes/leaves...Fanfan/Clock...Cajoline/Arrows....Jolqa/frames....LindseyJaneDesigns/Donna

Goh, ik zag dat dit mijn 500e blogbericht is! Dus ik heb jullie al 500x keer zitten vervelen met mijn geouwehoer! Weet je wat: ik ga er lekker mee door! Jullie kunnen altijd wegklikken, nietwaar? :-P

Ok, even een verslagje over dinsdagmiddag: de afspraak met mijn eerste vriendje. Ik was best wel een tikkie zenuwachtig. Zeker toen ik Kijkduin binnenreed waar we om 12 uur hadden afgesproken. Maar zodra ik hem in de verte al zag staan was mijn nervositeit alweer weg. Gek dat ik dacht dat ik hem niet zou herkennen! Wel dus! Hij was gewoon hetzelfde, alleen 26 jaar ouder. Zag er hetzelfde uit, praatte op dezelfde manier, lachte op dezelfde manier....heel typisch.
We zijn eerst een strandwandeling gaan maken. En dat voelde ook al gelijk vertrouwd, want vroeger wandelden we ook vaak. Ik moest hem wel een paar keer intomen, want hij liep nogal snel. Komt door die lange stelten van hem. :-)
Daar op dat strand en later tijdens de lunch bij restaurant Altro hebben we zo'n beetje 26 jaar van ons leven doorgenomen. Ik stond verbaasd over hoe gedetailleerd hij dingen onthouden had. Veel beter dan ik, moet ik zeggen. Ik dacht altijd dat hij vroeger lichtblond haar had. Maar nu ik een foto van vroeger van ons heb gekregen, blijkt hij een stuk donkerder dan in mijn herinnering. Ik snap er niks van. Nou ja. Maakt ook niet uit.
De bovenstaande scrap bestaat uit die foto van vroeger (genomen tijdens een kerstdiner samen met zijn familie, ergens in Hoek van Holland), en een foto, afgelopen dinsdag gemaakt, van hoe hij nu is. Dinsdag heb ik geen foto van mezelf genomen, dus de mijne heb ik maar even gemanipuleerd. Het gaat om het idee, nietwaar?
De chrysanten doen me ook denken aan vroeger toen hij nog in de tuinbouw zat. Tja, een Westlander, hè? Ik hou nu nog van tuinieren, vandaar dat ik het vroeger leuk vond om op zijn werk te gaan kijken. Om te kijken hoe dat allemaal reilde en zeilde in die kassen...Hij kwam natuurlijk ook vaak met een bos bloemen aan! :-)
De tekst op de scrap is van het liedje van het programma 'Memories': Jij en Ik. Vond ik ook wel toepasselijk! :-)
Al met al was het een hele leuke, gemoedelijke, vertrouwde en ontspannen middag. Ik had al goede herinneringen en dit is weer eentje erbij!

zondag 26 september 2010

Terug in de tijd....


Wie kent deze muziek nog? Jeff Wayne's 'The War of the Worlds'. Oorspronkelijk een boek geschreven door H.G. Wells. In 1938 werd het als hoorspel uitgezonden op de Amerikaanse radio waarna zowat heel bevolking in paniek raakte omdat ze dachten dat het echt aan het gebeuren was. Later is het boek nog een paar keer verfilmd waarvan ik de versie uit 1953 vele malen beter vind dan die uit 2005. Veel spannender ondanks het gebrek aan gelikte 'special effects'. De soundtrack heeft Jan nog op elpee en ik had er ooit een dubbel CD van gekocht. We kennen de muziek uit ons hoofd zo vaak hebben we het gedraaid.
Jeff Wayne en zijn orkest zijn inmiddels bezig met een wereldtour. Op 24 en 25 november zijn ze in de Heineken Music Hall. En echt...als je dit goede muziek vindt, ga naar die show toe! Ik heb de liveshow inmiddels op mijn harde schijf staan en ik vind het fantastisch! Surround aan en tetteren maar! Alsof je er tussen in zit! Heerlijk!

En nu we toch terug in de tijd gaan.... Ik ga dinsdag lunchen met mijn eerste vriendje die mij via schoolbank gevonden heeft! Na 26 jaar! Zal ik hem nog herkennen? Geen idee! Zal hij MIJ nog herkennen? Me denkt van niet. Ik ben, denk ik, behoorlijk veranderd. Uiterlijk, maar zeker ook innerlijk. Ik ben erg benieuwd hoe het hem is verlopen in al die tijd. We zullen heel wat te bepraten hebben...:-)
Leuk, ons eigen Memories-momentje! Alleen zonder Anita Witzier en zonder tv-camera's erbij! :-)

vrijdag 24 september 2010

Een jarige en op laarzenjacht....


credits: template..Yin/papers...Selana/Melied
elements...Cajoline/Melied
wordart...Selana

Neefje Marnix is vandaag 1 jaar geworden! Wat gaat een jaar toch snel! Zo is ie geboren en zo loopt hij al rond de tafel. Hollands welvaren! Morgen gaan we hem feliciteren en taart eten!

Vanmorgen naar de markt geweest voor de groentetjes, het fruit en de dierbenodigdheden. Die haal ik daar altijd. Daarna bij mijn moeder onze wekelijkse haring met uitjes gegeten. Heb ik mijn omega-3 vetten ook weer binnen. Lekker, hoor, ik hou wel van vis!
Tegen half 2 zou Mariska met de bus uit Delft komen, dus ik heb haar met de auto van de halte in Rokkeveen opgehaald. We gingen naar het stadshart want ze had laarzen nodig. Bruine laarzen. Platte hak. Liefst waarmee je ook door de sneeuw kon banjeren. Maar ze moesten ook leuk staan onder een rok. De schacht moest ook netjes aansluiten. Niet teveel fratsen eraan. Maar ook niet helemaal kaal, want die zijn saai. Leer, beslist geen plastic. Ja, mevrouw weet wel wat ze wil. Helaas, de inkopers van alle schoenenzaken hebben niet naar haar geluisterd. We zijn winkel in, winkel uit geweest. De perfecte laarzen bestaan wel, maar die gaan ver boven haar budget. Laarzen die in de buurt van haar gading kwamen waren of te wijd of te glad. Uiteindelijk had ze de keuze uit 3 paar. Ze zaten alle 3 goed kwa maat. Alleen een paar was blauw, een ander paar was taupe en het derde paar was wel bruin, maar 20 euro boven haar budget. Onverrichterzake dropen we weer af richting huis. Ze gaat er nog een paar nachtjes over slapen.... Ben benieuwd of ze uiteindelijk kan kiezen!

donderdag 23 september 2010

Weer een nieuw speledingetje!


credits: paper and element..Ptitsouris/overlay....Adeyo/curtain...Elle de Mai/WAoverlay....KMD/mask...AMC

Eindelijk komt mijn inspiratie om scraps te maken weer een beetje terug. Ik heb deze maand wel de nodige verjaardagskaarten gemaakt, maar niet echt vaak meegedaan aan wedstrijden ofzo. Misschien dat dat nu weer een beetje gaat komen, maar misschien ook niet. Ik zie wel. In ieder geval heb ik bovenstaande foto van Joséphientje eindelijk gescrapt. Is wel lief geworden, toch? :-)
T'is vandaag herfst! Weer een nieuw seizoen. Vandaar dat ik mijn blogachtergrondje maar weer eens vervangen heb. Leuk zo, met die heideplantjes. Ik heb ze ook voor in de tuin gekocht. Het valt me op hoe groen alles nog is in de tuin. Het ziet er nog helemaal niet herfstig uit. En dan die temperatuur van gisteren! Heerlijk nazomertje, toch! Hoefden we er maar nooit afscheid van te nemen!

Vanochtend voor ik naar het koor ging heb ik bij de Lidl een USB-Video-Grabber gekocht. Da's een apparaatje om analoge video-opname's van bv. oude videocamera's omtezetten naar digitale bestanden voor op de computer. Handig! Ik heb nog tig video-8 bandjes, van toen Mariska klein was, liggen. Die wil ik wel graag op mijn harde schijf hebben zodat ik ze via de tv nog eens kan zien. En gelijk als back-up natuurlijk, zodat ze niet verloren gaan! Ik ben net al bezig geweest met het aansluiten, maar dat lukt nog niet. Ik zie dat ik een paar verloopstekkertjes nodig heb. Eerst maar eens kijken of Jan die misschien nog uit één van zijn vele dozen van Pandora tevoorschijn kan toveren. Anders bestel ik die wel weer via het internet. Ineke heeft weer een leuk speledingetje erbij! :-)

maandag 20 september 2010

Politie aan de deur!

Klepperdeklepperdeklep! Ik doe open: politie aan de deur! Uh, bent u de eigenaresse van die en die auto? Er was naar ze gebeld met de mededeling dat er een auto met ingeslagen ruit en vol met spullen op iemands plek zou staan. (Jan had hem ergens anders gezet. Uit het zicht met de ingeslagen ruit naast een muur). Uitgelegd waarom ie daar stond; wachten tot de buurman een tweedehandsruit op de sloop zou vinden en ik heb verteld dat er al aangifte gedaan was.
Ik moest me zelfs nog legitimeren zodat ze het konden verifieren... Ik hoefde nog net niet in de boeien mee! (nu overdrijf ik...) :-)
Later ging de telefoon. Weer de politie. Ze hadden gehoord dat het om een privéparkeerplek zou gaan, maar zelf kenden ze de situatie ter plekke niet. Alleen als de plek met een autonummerplaat aangegeven is, is het een echte privéplek. Volgens Jan hangt dat er niet. Maar ja. Dalijk liggen al m'n ruiten eruit als ze kwaad willen. Dat gaat sowieso wel weer gebeuren. Als dalijk de nieuwe ruit er in zit en de rotzooi ligt er nog vrolijk in, dan kun je op je vingers uittellen dat ze er weer eentje intikken. Want Jan is nog steeds niet van plan om naar het grofvuil te gaan. Vraag me niet waarom. Uitleggen waarom hij niet gaat en waarom hij ook niet wil dat iemand anders gaat wil hij ook niet, want ik zou het niet begrijpen. Dat klopt! Ik begrijp het ook niet. Ik zet hoe langer hoe meer vraagtekens bij zijn manier van denken. Ik krijg het er hoe langer hoe moeilijker mee. :-/

Truus de Mier....


credits: paper....Nothing But Freebies/border....DMI/Gb-Sz
vase....Net/pic...Crytilla by Godward

Oh, hemel, ik weet niet wat ik ineens heb, hoor. Maar ik ben me toch een bezig bijtje vanmorgen! Ik trok vanmorgen in de keuken het rolgordijn naar boven en ik zag dat de koperen roe nou niet echt meer koperig eruit zag. Daar ben ik dus mee begonnen: het koper poetsen! Vind ik eigenlijk helemaal geen rotklus. Concert van Muse op de achtergrond dus dat leidt ook lekker af. Daarna bedacht ik me dat ik de bovenkant van de keukenkastjes ook wel weer eens moest doen. Dus gelijk maar de hele keuken gedaan, inclusief het grondig reinigen van de oven. Ondertussen heb ik nog een computerbestand geconverteerd naar een andere extensie. En ook nog een paar emailtjes verzonden. Daarna naar Appie Heijn voor de boodschappen. Ik heb daar ook een enorme Yukka gekocht. Niet echt handig als je ook nog een karretje naar huis moet slepen! En nu ben ik weer thuis. En nu doe ik lekker niks meer! Ik vind het wel weer mooi geweest! Nou ja, alleen nog stofzuigen dalijk....:-/

Oh ja, zaterdag...ons optreden. :-/ De filmpjes staan inmiddels op het internet. Maar ik heb heus getwijfeld of ik ze wel wereldkundig moest maken. :-) Ons eerste optreden was om 12 uur op de markt. En aangezien wij als eersten stonden gepland hebben ze bij ons, tijdens het zingen n.b!, de versterkers uit zitten proberen. Dus om de haverklap moduleerden de boxen. Vreselijk! Klonk voor geen meter. Zo erg was dat ook weer niet, want bij ons ging het ook hier en vooral daar flink mis. :-) Ok, ons eerste optreden was slecht. Zelfs mijn zus die kwam kijken zei dat al. We stonden ook maar met 15 mensen. Op zich moet dat niet uitmaken natuurlijk. Maar toch...
Ons tweede optreden op het stadhuisplein ging wat beter. Op zich hebben we daar best lekker ontspannen staan te zingen. Maar toch klonk het niet lekker als ik zo naar de filmpjes luister. Maar misschien komt het doordat Jan bij de boxen aan de ene kant stond en niet in het midden? Ja, laten we het daar maar op houden! :-)
Ik zal het minst slechte filmpje hier plakken.

De rest vind je op mijn YouTube pagina.

Gister zijn we naar Houten gereden. Uiteraard met een sukkeldrafje. De motor sloeg nog net niet af.... In Houten vierden we 3 verjaardagen tegelijk. Kijk, dat is nou pure efficiëntie! :-) Maris ging niet mee want die zou gaan karten met Alex en een paar van zijn collega's. Helaas zat het volgeboekt en konden ze alleen nog op een onmogelijke tijd. Ze zijn dus maar gaan lasergamen. Lijkt me ook wel eens leuk! Heb ik ook nog nooit gedaan! Wie weet...ooit! Wie daagt me uit?

donderdag 16 september 2010

Het leven begint bij 40...



Het leven begint bij 40! Waar komt dit gezegde eigenlijk vandaan? Wie heeft dit verzonnen? En waarom wordt dat altijd weer gezegd zodra iemand 40 kaarsjes mag uitblazen? We zullen er nooit het fijne van weten. Tuurlijk, zo rond je veertigste sta je anders in het leven dan zo rond je twintigste. Je maakt je niet druk meer om een puistje dat onverwachts zijn gele kop laat zien. Je durft over straat zonder make-up. Je durft zelfs over straat met, jawel, een boodschappenkarretje! Als je nog jong bent wil je daar nog niet dood mee gezien worden! :-) Je maakt je gewoon minder druk om uiterlijkheden. Da's wel zo relaxed!
En sinds vandaag mag vriendin Els zich ook onder de relaxden begeven! Gefeliciteerd, Els! Met frisse moed op weg naar de 50! :-) Ik zie je zondag!

Maar eerst is er nog zaterdag: de Uitmarkt in Zoetermeer! Enjoy zingt! Ik zou nog even de tijden doorgeven, zodat jullie in groten getale naar ons kunnen komen luisteren...;-)
De eerste keer zingen we om 12.00 op het podium op de markt. En om 13.45 zingen we nog een keer. Dit maal op het podium op het stadhuisplein. We zingen beide keren een kwartier. Ik zal de nummers ook even geven, misschien als lokkertje??
Op het programma staat: 'I'll never fall in love again'(Burt Bacharach), 'Le carillon de Vendome'(frans canonlied), 'Hopelessly devoted'(Grease), 'Sealed with a kiss', Lay all your love on me'(Abba),en 'Super Trouper'(Abba). Nou, dat is toch voor ieder wat wils?
Zorg dat je erbij bent!

woensdag 15 september 2010

Niet blij met een lege doos??

Vanmorgen vroeg kwam mijn buurmeisje aanbellen. Nou, 'aanklepperen' is het goede woord eigenlijk. :-) Of we al wisten dat er ingebroken was in de rode auto?
Uh, nee, dus! Ruit eruit, deur open... Maar helaas, al de rotzooi ligt er nog in! Ze hebben niet eens wat meegenomen, de schavuiten! :-) Ze kwamen waarschijnlijk af op de Sony tv-doos. Tja, die is leeg. Maar dat was te verwachten, lijkt me. Ook de oude tv hebben ze laten liggen! En ook nog alle troep die uit het huis van mijn schoonmoeder kwam en dus al bijna 2 jaar in de auto ligt, wilden ze niet! Snap jij het, snap ik het! ;-)
Maar goed, wij zitten weer met de schade. Jammer! Maar misschien is dit een stimulans voor Jan om de rotzooi eens naar het grofvuil te brengen. God weet hoe vaak ik en andere mensen dat al niet hebben aangeboden om even te doen....

maandag 13 september 2010

Ik doop u....



Gisterochtend vertrokken we in alle vroegte (en allerijl, want we waren vrij laat) naar Weesp. Marnix, het zoontje van neef Sander en Nathalie werd namelijk gedoopt in de kerk van het Apostolisch Genootschap. Voor wie denkt: 'Huh? Wat is dat nou voor een soort kerk?'..klik maar op de link). Nathalie is van huis uit betrokken bij het genootschap, dus vandaar dat de doopdienst daar plaatsvond.
Marnixje zelf was niet echt onder de indruk van de plechtigheid!
:-) Binnen de kortste keren had hij de microfoon al in zijn knuist te pakken om hem niet meer af te willen geven! Rust in zijn kont had hij ook niet meer, hij kronkelde alle kanten op in Nathalies armen. De speen die ter afleiding in zijn mond werd gestoken werd al rap meerdere keren met een smak op de grond gegooid. Maar alles in grote vrolijkheid, hoor. :-)
Daniël, een neef van Nathalie zong nog een lied. Goh, mooie stem heeft die jongen! Hij zit op de Zoetermeerse musicalschool, the Dutch Academy of Performing Arts (Dapa). Wie weet horen we in de toekomst nog wel van hem!
Na afloop van de dienst was er koffie en taart. Altijd lekker, natuurlijk. En na de taart volgde een slaapverwekkende rit terug naar Zoetermeer. Want ja, we hadden nu geen haast meer, dus dan rijdt Jan nog maar 85 km/uur)! GAAAAAAAP! Gaap! GAAAPPP!

's Middags heb ik nog even met Mariska thee gedronken bij mijn moeder. En Jan is 's avonds nog wezen zingen in Wateringen. Eigenlijk had hij 's morgens ook moeten zingen, maar dat heeft hij afgezegd i.v.m. de doopdienst.
En zo flitste er weer een weekend voorbij! Op naar het volgende. En die staat bol van optredens en verjaardagsvisites!

zaterdag 11 september 2010

Weer licht in de duisternis!



Ik heb vandaag mijn eerste autolampen vervangen! En, holladiejee, wat ben ik trots op mezelf! :-) Ik had al op het internet gelezen dat je de lampjes zelf niet aan mocht raken en ook de verkoper bij Halfords drukte me dat op m'n hart. Anders gaan ze eerder stuk. Jan heeft me uitgelegd wat er moest gebeuren: Motorkap open doen, d.m.v. hendeltje linksvoor. (ik schrijf dit niet voor jullie, maar meer voor de toekomst. Mocht er weer eens een lamp kapotgaan, dan weet ik de procedure nog!)
Motorkap omhoog zetten met beugel. Het zwarte compartimentje lostrekken van de lamp. Voorzichtig dat je de draadjes niet lostrekt. Jaja, Jan! Pff. De rubberen ring eraf halen. Het klemmetje bij het lampje naar links trekken en los wippen. Oude lampje eruit. Nieuwe erin. Voorzichtig, lampje niet aanraken! Jaja!. Pfff! Klemmetje er weer overheen. Rubberen ring weer op z'n plek. Het zwarte compartimentje weer aandrukken. Controleren of de lampen het doen. Jaaaa, ze doen het! Juich! Beugel van de motorkap weer netjes in de gleuf. Jaja! Pffff! Motorkap naar beneden doen. Neee, niet met een grote klap! Tegenhouden die handel! Jaja! Pfffff!
Maar klaar is Kees, die in dit geval Ineke heet! Fluitje van een cent! Ik hoef dus in het vervolg nooit meer op Jan te wachten om die klus te klaren! Heerlijk! :-) Ineke heeft het licht gezien! ;-)

donderdag 9 september 2010

Geen licht in de duisternis!


credits: paper and elements...Agnesingap/Sun tubes...Suzi Sgai poem...Denny Davis

Zo zie je maar weer: als je je zomerkleding weer hebt opgeborgen en het herfst/winterspul hangt weer in de kast, dan wordt het de volgende dag dus het mooiste weer van de wereld! Geen regen, geen wind, geen kou, maar zacht weer met een zonnetje erbij. Mij hoor je niet klagen! :-)
Vanmorgen ben ik weer naar het koor geweest. Het nieuwe seizoen is alweer bijna een maand geleden van start gegaan. We zijn druk bezig met het repertoire dat we gaan zingen op de Uitmarkt van Zoetermeer. Dat is op zaterdag 18 september, hier in het Stadshart. Enjoy moet twee maal optreden, dus wie zin heeft om naar ons te komen luisteren is van harte welkom. Het is namelijk altijd leuk om flink wat publiek te hebben. De tijden van onze uitvoering volgen nog want ik weet niet meer precies hoe laat.
We stonden vanmorgen maar met 3 sopranen. Een beetje karig zo op de donderdagmorgen. Maar we hebben onze best gedaan en het ging niet eens zo slecht. De dirigent was dik tevreden.

Tjonge, halverwege dit blogbericht kwam Mariska naar beneden. Ze wilde nu nog naar vriendje Alex toe. Dus ik heb haar maar even gebracht. Niet wetende dat mijn grote lichten van de auto niet werken. Ik wist dat er eentje stuk was. Al een tijdje ook. (Had ik al tegen Jan gezegd..:-/...) Ik ging met schemer weg, dus dan valt het nog niet zo op. Maar inmiddels werd het donkerder en alleen mijn stadslichten bleken nog te branden. Nu bleef het wel ERG donker op de weg! Mijn knipperlicht was het felste lampje dat het nog deed. :-/ Niet prettig rijden! Beetje link ook! Dus ik heb haar maar even gebeld dat ze met de randstadrail terug moet komen. Gelukkig heeft ze nu die OVkaart. Toch wel handig!

woensdag 8 september 2010

Goed nieuws!

Het was een ontstoken cyste! Punctie, vocht weggehaald, onderzocht....goedaardig!
Jippie! De opluchting is groot! :-)
Wat komt dat vaak voor, zo'n cyste. Laatst had Sylvia er ook al een. Nou, gelukkig wederom een goede afloop!!
Intussen heb ik het toch nog voor elkaar gekregen om een berg strijkgoed weg te werken. Ook al stond mijn hoofd er niet naar. Nergens naar trouwens! Maar dat zal nu wel weer beter gaan! :-)

Ontstekingen....


credits: pic...Mermaid by Hardy ...elements....HappyScrap/Cajoline

Laatst zat mijn zebravinke-binkie met een opgezwollen pootje op zijn stokje! T'was echt geen gezicht en ook een beetje eng om te zien. Zijn been was echt twee maten groter dan normaal. Als hij groen was verkleurd had hij op de hulk geleken! Ik ben maar eens gaan googlen en ik las dat dat wel vaker voorkomt. Een remedie was om het pootje in te smeren met zinkzalf. Mwahhh, dat heb ik niet in huis. Purol wel. Dus nu was het een kwestie om het beestje te pakken zien te kijken om zijn voetje te besmeren met het vettige goedje. Nou, dat lukte dus niet! Hij vloog alle kanten op behalve de goeie. Ook het vrouwtje zat steeds in de weg. Ik heb Jan erbij gehaald, maar dat bleek al helemaal geen goed idee. Toen hij maar even met zijn hoofd bij de kooi in de buurt kwam raakten ze helemaal in paniek. Dat hoofd kennen ze niet! :-)
Ik heb het maar opgegeven. Het pootje zwelt de ene dag op, de andere dag weer niet, dan weer een tijdje wel. Hij voelt zich niet ziek. Riedelt gewoon zijn riedeltjes. Eet goed. Vecht nog steeds met zijn vrouw. Ik kijk het maar even aan.

Mijn zus zit ook in de lappenmand. Ze heeft sinds een tijdje een borstontsteking. Althans, dat dacht de dokter. Maar aangezien een antibiotica kuur niet hielp is ze nu doorgestuurd naar de chirurg, en de radioloog. Daar is ze deze morgen. Eventueel wordt er nog een punctie gedaan. Daar zou ze dan gelijk de uitslag van horen. Ik vind het een beetje eng. Je weet maar nooit, hè? Maar in ieder geval wordt er naar gekeken! Ik ga uit van een goeie afloop!
Intussen komt er niks uit mijn handen hier. Ik begin overal aan en maak niks af. De helft van de planten heeft maar water gehad. De stofzuiger staat midden in de kamer niks meer te doen. Ik had theewater opgezet, maar dat is alweer afgekoeld. Ik ga me er maar eens toe zetten om systematisch te werk te gaan!

zondag 5 september 2010

Over winkelen en cocktails...


Gisteren een druk dagje gehad. We zijn allemaal een andere kant opgegaan. Jan en Mariska gingen naar Utrecht. Jan voor de boekenbeurs (zodat hij weer boeken kon kopen die hij nooit leest) en Mariska om haar vriendin Cindy te treffen zodat ze eerst konden shoppen in Hoog-Catharijne. 's Avonds sliep ze dan in Oosterbeek waar Cindy woont. Vandaag komt ze terug en gaat gelijk door naar Alex, haar vriendje. Eindelijk heeft ze officieel toegegeven dat ze verkering hebben! Dat moet je wel uit haar trekken, hoor! Ik had al zo'n idee, want hij kwam wel erg vaak. :-) Goh, wat een veranderingen voor haar in zulks een korte tijd! Maar wel leuk!
Ikzelf ben gisteren samen met mijn moeder naar DenHaag geweest om te winkelen en kwam met niks thuis. Ja, een kadootje voor mijn schoonzus die vandaag haar verjaardag viert. Daar gaan we vanmiddag naar toe. Maar we hadden juist zo'n zin om iets te kopen. Mijn moeder had zelfs een extra tas meegenomen! We hebben van alles gepast, maar niks was leuk genoeg. Ik zag wel dat V&D tegenwoordig een afdelinkje heeft met kleding van Monsoon. Leuke winkel! Daar komen Maris en ik ook altijd als we in Ierland zijn. Maar ook alleen op de afdeling waar het afgeprijsde spul hangt! Anders is het niet te doen. In DenHaag was er helaas nog niks afgeprijsd. We hadden dus flink de pest in. ;-)

's Avonds ben ik met mijn oom, tante, nichtje en neef met z'n vriend naar Hipp geweest om een afscheidscocktail te drinken. Morgen vertrekt Claudia voor een jaar naar Cork. Ze is er helemaal klaar voor en heeft er enorm zin in. Voor Joke zal het aan het begin wel wennen worden. Maar gelukkig is er skype en Claudia gaat ook een blog bijhouden. Dus ze blijft op de hoogte!
Jan had gisteravond het jaarlijkse etentje/bespreking van het koor, dus hij was er niet bij. Al met al een drukke zaterdag.... Jee, als ik zo eens in mijn agenda kijk zijn alle weekenden in september druk. :-/

donderdag 2 september 2010

Over regenbogen gesproken.....


It takes both the sun and the rain to make a beautiful rainbow!

Daar kan ik nou helemaal gelukkig van worden, van zo'n mooie regenboog! Ik heb net een hele tijd in de tuin naar de hemel staan staren. Dan is hij weer wat feller, dan weer wat zachter van kleur. Dan zie je ineens een dubbele en even later is dat weer weg. Prachtig om te zien! Ik ben al toch zo gek op kleuren! Zo jammer dat ik geen vrij uitzicht heb. Zie je wel dat ik in Ierland moet gaan wonen?? :-)
Ik had laatst ook zo'n mooie film gekeken: 'A shine of rainbows'. Over een weesjongetje dat opgroeit op een eilandje voor de kust van Ierland. Een echte tranentrekker! En een lokatie om van te kwijlen! In de film werd dat jongetje omringd door de regenboog. Mooi om te zien. Lijkt me heerlijk om zoiets te ervaren, maar helaas. Het is niet mogelijk! De voet van de regenboog beweegt met je mee, dus is nooit te bereiken! Dus ook die pot met goud aan het eind van de regenboog is nooit te vinden. Wat een desillusie toch weer, hè? :-/
Nou ja, naar regenbogen kijken maakt me ook al blij! :-)

woensdag 1 september 2010

Even tussendoor...


Is het geen plaatje? Onze bosnimf Joséphine. Ik kreeg o.a. deze foto doorgestuurd van Roxanne. Hij schreeuwt erom om gescrapt te worden. Ik ben er zeker al 4 keer aan begonnen maar het wil nog niet echt lukken. Heel frustrerend is dat, dat kan ik je wel vertellen! Ik vertrouw er maar op dat ik ineens een wereldidee zal krijgen.
Ik ben de laatste tijd zo ideeloos (is dat een woord?). Kan ook komen doordat mijn gedachten zo opgeslokt worden door van alles en nog wat. Er is nu gewoon even geen plaats voor creativiteit.

Mariska heeft inmiddels al twee dagen 'zwoegen' in Delft achter de rug. Ze heeft nu een aantal colleges gehad. Eentje over het basisprincipe van vliegen. Dat werd uitgelegd m.b.v. heliumballonnen. Leuk dat ze het ook aanschouwelijk maken! Ook heeft ze iets van calculus gehad. Daarbij was ze heel blij dat ze op haar vorige school wiskunde D had gevolgd. Daar heeft ze nu profijt van en dat is wel prettig om te weten. Gisteren heeft ze les gehad van Wubbo Ockels. Jammer dat ie gewoon in pak was en niet zijn astronautenpak had aangetrokken! ;-)
Vanmiddag hoeft ze pas om 13.45 in Delft te zijn. Goh, wat een zwaar, zwaar leven heeft een student! :-)

Gisteravond heb ik de ethernetswitch aangesloten. Jan wilde er op elke verdieping eentje dus hij heeft uitgezocht welke hij daarvoor wilde hebben. Gisteren kwam hij ermee thuis, dus 's avonds zat ik gelijk op mijn knietjes de kabel te trekken. T'is zo vervelend dat onze tv precies aan de andere kant van de kamer staat. Hele bossen kabels lopen er nu langs de plinten! Eigenlijk zouden we over moeten stappen naar draadloos, maar daar wil hij niks van weten. Nu heb ik ook gehoord dat dat nog wel eens stoort of wegvalt, dus ik ben er zelf ook niet zo happig op. Nou ja, hij moet maar eens alle kabels weer eens netjes leggen en aan elkaar binden. Daar heb ik het geduld weer niet voor!
Maar om een lang verhaal korter te maken: het werkt! De computer aan de ene kant van de kamer staat nu in verbinding met de tv aan de andere kant van de kamer. Lang leve de techniek en de kabelarij!