maandag 3 januari 2011


credits hier
(opdracht: een fantasie scrap met minimaal 3 paddenstoelen)...foto: neefje Marnix

Gelukkig Nieuwjaar allemaal! En allemaal de beste wensen! De oliebollen zijn op, de appelbeignets waren weer lekker. De hoogste tijd om de broekriem weer wat te laten vieren i.p.v. aan te halen! Aj, aj, aj! :-) En dan hebben we ook weer verjaardagen achter de rug! Jan, de vriend van mijn moeder, werd 79 jaar oud. En Joke, mijn tante, vierde gisteren haar 61e verjaardag. Hopla, weer taart, hapjes en zelfs een chinees buffet! T'is allemaal zo lekker, hè? :-/

Ik zit inmiddels aan de tuintafel. Onze oude tafel is al naar mijn zus verhuisd. Die kon hem nog goed gebruiken. Er mankeert mechanisch nog niks aan, ook al is ie al 25 jaar oud. Alleen het tafelblad is beschadigd. Ik denk dat als je hem schuurt en je lakt hem opnieuw, dan ziet hij er weer prima uit. Ik ben al helemaal gewend aan de rechthoekige vorm van de tuintafel. Dat bevalt wel! Dan is de overgang vrijdag niet zo groot.

Jan heeft ook de computerschermen omgeruild. Ik zat hier naar een klein oud 15inch schermpje te turen MET een dode pixel erin. En daar word je oog naar toegetrokken! Hoogst irritant! Nu staat het originele scherm dat bij de computer hoort beneden. Stukken groter! Veel prettiger met scrappen! Veel meer informatie in 1 keer zonder te scrollen. Nadeel is dat het scherm niet draaibaar is. Nu moet je hem altijd opzij schuiven als je hem niet nodig hebt. (aj, dan komen er weer krassen op de nieuwe tafel!) Een draaibaar scherm, dat zou net even een tikkie handiger zijn. Of een scherm dat aan een muurbeugel zit dat je voor je kunt trekken als je het nodig hebt... Nou ja, we zien wel hoe het in de praktijk gaat.

Jan is vandaag weer naar zijn werk gegaan en Mariska weer naar Delft. Heerlijk, ik heb het huis weer voor mezelf! :-) Ben gelijk druk aan de slag gegaan wegens achterstallig onderhoud. Twee keer boodschappen gedaan, wassen gedraaid, schoongemaakt. Tot mijn rug weer opspeelde. (T'was al in mijn rug geschoten toen ik nieuwjaarsdag de boom aftuigde). Ik voel het nu tot in mijn ene been. Nou ja, gaat wel weer over.

Ik ga de speklapjes maar eens bakken. Oerhollands, met andijviestamppot erbij en een kuiltje jus!
Prettige avond nog!

Geen opmerkingen: