zondag 30 januari 2011

Over zeegroene vloerkleden en oude webcammetjes...


credits hier

Gisteren ben ik hier naar het Woonhart gelopen om eens een kijkje te nemen wat ze er allemaal aan vloerkleden hebben. En uiteraard wil ik weer een kleur hebben die ze nergens hebben: zeegroen met beige. T'is alleen maar beige/zand/bruin/grijs wat de klok slaat!
En veelal hoogpolig. Hartstikke leuk om te zien (bij iemand anders), maar voor ons hier zo onpraktisch als maar kan. Denk aan kattenharen, vogelveertjes, broodkruimels, (ja, ik ontbijt op de bank), hagelslag (Mariska dus ook) en andere aanverwante zaken. Nee, geen hoogpolig voor mij! Maar laagpolig is er dus ook niet. Bij Carpetright ben ik maar eens gaan kijken bij de stalen van de gewone vloerbedekking. Een alleraardigste verkoper kwam er al snel bij. Dus ik vertelde dat ik iets zocht bij mijn jas. (toevallig had ik m'n zeegroene aan). Eerste instantie dacht hij waarschijnlijk dat ik van lotje getikt was... Wie koop er nou tapijt bij een jas??? Ja, ik dus! :-)
Maar helaas, ze hadden alleen of heel erg effen zeegroen tapijt (dat wordt waarschijnlijk net even te donker), of nog eentje met een grote geweven bloemmotief erin. Op zich was die laatste wel aardig. En het was geen probleem om er een vloerkleed van te laten maken. Maar toch...T'is nog niet wat ik precies in gedachte had/heb. Ik kijk nog wel even verder! ERGENS hangt mijn kleed! Ik weet het zeker! Nu nog even vinden!

Vandaag ben ik een hele tijd samen met neef Thierry bezig geweest om een oude webcam op een oude computer van mijn oude moeder te laten werken. Ze wil graag skypen met mijn tante... Zie je het voor je? :-) Ik wel! 'Oh, wat zit mijn haar raar! 'Oh, wat klink ik gek door die microfoon!' :-)
Maar goed, heeeeele tijd bezig geweest. We bleven maar in een kringetje ronddraaien waarbij de computer geen driver kon vinden, terwijl de CD in de drive zat. En hem handmatig naar de drive sturen of naar de bestanden op de harde schijf ging ook al niet. Een hoop gedoe, maar uiteindelijk kwam Thierry op het idee om op internet te kijken hoe je dat oude ding ook alweer moest installeren. Verrek! Was dat het? EERST de gegevens van de CD installeren en DAARNA pas de webcam inpluggen! Krijg nou tandjes! Da's ouderwets! En toen was het nog maar een peule(n)schilletje!
Moeder kan nu skypen en msn'nen! Nu maar afwachten of ze het ook daadwerkelijk gaat doen!

In ieder geval heeft ze haar TV. Gekocht met die -19% BTW korting bij de Mediamarkt. EN de garantie dat ze hem binnen twee weken nog terug kan brengen mocht de It's haar bestelling nog gaan afleveren! Zal vast niet gebeuren! Maar je weet maar nooit! ;-)

Geen opmerkingen: