woensdag 30 maart 2011

Over zwetende oogballen....


credits: paper....Bretjini/ template (altered)...Emma D./lilacs...Friendly Scrap/Manelli

Vanmorgen ben ik met mijn moeder naar Delft gegaan. Ik was toe aan een oogmeting! Je kent het wel: kijk naar dit groene puntje, zie daar een luchtballonnetje, zijn alle streepjes wel zwart, wat kijkt beter: de letters in groen of in rood....En daarna achter het letterleesapparaat. Oh oh oh. Aan het begin ging het nog wel. Dat las lekker weg. Maar op het eind kon ik er geen w o r s t meer van maken. En ik zat zo ingespannen te kijken dat ik op een gegeven moment helemaal wazig zag! Dat was niet de bedoeling! De opticien en mijn moeder vonden het al raar. Wazig?? Bleken de lensjes helemaal beslagen EN aangekoekt met mascara! Ik had er gewoon zwetende oogballen van gekregen! Van de inspanning! Maar uiteindelijk bleek mijn ene oog kwa lezen 3/4 punt achteruit te zijn gegaan. En mijn andere oog 1/4 punt. En ook nog iets in de cylinders. Maar het oog dat slecht kan lezen ziet in de verte weer beter dan het andere oog. Ik heb voor mijn gevoel dus gekruisde ogen. Maar het zal wel goed zijn. Maar het klopt dus wel dat ik niet lekker meer kon lezen en alsmaar moeie ogen had.
Ik heb inmiddels allerlei nieuwe montuurtjes op mijn neus gehad. Moeilijk is dat toch om er eentje uittezoeken! Er is zoveel! Ik wilde er het liefst eentje met bruin en groen. Uiteindelijk bleven er 4 over. Twee bruin/groene en twee lichtbruine. Die heb ik nu op zicht thuis. En vanmiddag hebben we er een brillen-op-pas-middagje van gemaakt. Mijn zus kwam ook thee drinken dus dat kwam goed uit. Eén bril blijkt Mariska helemaal te gek te staan! Maar ja, zij heeft er geen eentje nodig.
Kijken welke Jan vanavond leuk vindt. Zaterdag gaan ze weer terug. Maar ik heb al een voorkeur voor eentje....gelukkig maar.

Geen opmerkingen: