woensdag 13 april 2011

Belgisch Bloed!



Ik ben de afgelopen dagen tussen neus en lippen door weer volop aan de slag geweest met m'n stamboom. De stamboomreeks van mijn oma van vaderskant heb ik terug kunnen zoeken tot in 1514! Ik ben uiteindelijk gestuit op mijn stamvader, Adriaan van der Molen...de man uit wiens lendenen de hele familie Geleijns ontsproten is. De goede man blijkt uit België te komen, dus ik heb zelf ook ergens nog een druppie belgisch bloed! Had ik nooit verwacht! :-) Leuk!
Ik kwam ook bovenstaand wapen tegen van de famielje. Versierd met kraaien. Laat ik nou elk jaar hartstikke last van kraaien hebben. Grappige toevalligheid!
De stamreeks voer ik voorlopig nog in van vader op vader. Dit om de afstamming van generatie op generatie zo overzichtelijk mogelijk te houden. Gegevens over broers en zussen heb ik allemaal voorhanden, dus die kunnen altijd nog ingevoerd worden. Ik ben intussen ook op de hoogte wat parentelen en kwartierstaten zijn. Allemaal termen die je tegenkomt op de genealogie-sites. Ik vind het allemaal reuze interessant! :-)
Zo niet Mariska:... "Waarom doe je dat allemaal? Wat heeft het voor nut? T'is allemaal al gebeurd! Geschiedenis! Wie houdt er nou van geschiedenis! Voor mij hoeft het niet, hoor!".... :-)
Nou ja, waarschijnlijk zal het haar ook nooit interesseren van wie ze afstamt. Maar misschien ooit haar kinderen of de kindertjes van Roxanne en/of Thierry wel. En dan is het voorhanden!
Ik zit nog steeds te 'klooien' met diverse genealogie-sites. Op 'MyHeritage' kan ik niks meer invoeren. Ik zit aan mijn taks. Op 'Mundia' wel. Maar daar kan ik mijn gegevens weer niet veiligstellen in een GEDCOM bestandje. Bovendien is dat een tenenkrommend tergend langzame site! Nu heb ik gisteravond weer een andere site gevonden 'Geneanet'. Ook daar heb ik de boel neergezet. En alle nieuwe gegevens ingevoerd. Hier kan ik wel een back-up bestand van maken. Maar hier kun je als gratis lid weer geen overeenkomsten met andere stambomen zien. He, lastig, toch! Geen ene site is ideaal! (als je het gratis wilt houden) ;-)
Maar goed, ik vind het hartstikke leuk om te doen allemaal. Ik hoorde dat mijn oom EN mijn tante nog oude foto's hebben liggen. Dat wordt dus een gezellig middagje afspreken. Kan ik alles even inscannen! Werk aan de winkel!

Geen opmerkingen: