zondag 10 april 2011

Over bloedbaden en muisduimen....


credits hier

Wat is er toch loos met de mensheid? Nu was er gisteren weer iemand, een jonge knul nog, die in een Alphen's winkelcentrum met een mitrailleur om zich heen stond te schieten. Zeven doden en vijftien gewonden tot gevolg. Wat bezielde hem? Wat is er mis gegaan in de loop van zijn leven? Hoe komt zo'n iemand op zo'n gedachte? Depressief? Onder invloed van medicijnen en/of drugs? Of 'gewoon' niet (meer) sporend? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Eng vind ik het wel. T'is zo onvoorspelbaar. En hoeveel van dat soort jongens lopen met hetzelfde soort plannen rond? Misschien steeds meer...je weet het niet.
Oranje rozen voor de slachtoffers en hun familie. Oranje rozen ook voor de ouders van de dader. Die hebben ook vast een andere toekomst voor hem voor ogen gehad!
Gelukkig zie ik nog genoeg jeugd om me heen bij wie het WEL goed gaat in het leven! Houden zo, jongens en meiden! Jullie doen het goed! En mocht er ooit tegenslag komen in jullie levens dan weet ik zeker dat jullie het wel weer te boven zullen komen! Zonder bloedvergieten!

Even wat anders...
Bestaat dat: een muisduim? Ik krijg de laatste tijd steeds vaker last van mijn spieren in mijn duim. Soms kan ik niet eens een scrapje afmaken. T'is gekomen sinds ik die nieuwe muis heb. Tenminste, dat vermoeden heb ik. Ik denk dat ie niet ergonomisch is. Maar ja, hij is zo leuk met al die kermislampjes! Ik denk dat ik hem eerst eens omzet naar mijn andere hand. Krijg ik daar ook last, dan weet ik zeker dat ik een andere moet kopen. Kan ik gelijk kijken of ik echt volledig ambidextrisch ben. :-P Ik ben linkshandig met mijn kleine motoriek: schrijven, naaien, kleine priegelwerkjes enzo. Rechthandig ben ik met de grove motoriek: ramen zemen, stofzuigen, strijken, gooien. Oei, dat gooien... Wat was dat vroeger altijd onhandig met honkballen op school. Ik gooi EN vang met mijn rechterhand. Dus als ik met mijn handschoen in het veld stond en ik ving de bal (zo vaak kwam dat niet voor, hoor), moest ik als de donder die handschoen uitdoen om de bal weer te gooien! Trouwens, met eten is het ook altijd gedonder. Ik snij en eet met rechts. Dus ik zit altijd te goochelen met mes en vork. Snijden, wisselen, eten, wisselen, snijden, wisselen, eten... :-/ Wat zit ik toch raar in elkaar, hè? :-)

Geen opmerkingen: