zondag 15 mei 2011

Over geurende pioenen en een boek.....

Gisteren hebben Jan en ik mijn moeder en buurman Jan op Rotterdam Airport afgezet voor hun vlucht naar Italië. Ze gaan daar een rondreis maken van een week. Mijn moeders auto staat nu bij ons voor de deur zodat Jan ze volgende week weer kan ophalen vanaf Rotterdam. Ikzelf heb dan een optreden met Enjoy, vandaar. Maar we waren net weggereden vanaf het vliegveld tot me te binnen schoot dat ze de autosleutel niet had gegeven! Snel weer terug! Nog net voor ze ingecheckt waren heb ik de sleutel kunnen bemachtigen. Poeh!
Op de terugweg naar huis zijn we bij Hans langsgeweest voor een bakkie thee met boterkoek en om de oude familieaktes en paperassen op te halen om in te scannen.
Geweldig! Nu is ook de naam van de vader en moeder van mijn opa van moederskant bekend. Weer een stapje verder! Nu maar weer het internet op om te kijken of er nog meer gegevens bekend zijn! Ik kreeg na afloop nog o.a. twee bossen pioenrozen van Hans mee.

En die witte zijn zo mooi! En ze ruiken zo heerlijk!! Ik heb wat met geurende bloemen! Ben er gek op! Ik ben gelijk gaan kijken in mijn tuinboeken welk soort het was. Die wil ik namelijk ook in de tuin! Het bleek de 'Kelway's Glorious' te zijn. En laat die nou net ook verkrijgbaar te zijn bij de kweker waar mijn roos vandaan komt! Als ik dat eerder had geweten had ik hem mee kunnen bestellen! Maar ja. Ik leg nu eerst een lijstje aan met planten die ik ooit nog wil hebben en bestel ze dan in een keer!
Toen we gisteren thuis kwamen lag er een grote zware envelop met daarin een boek dat mijn 'opnieuw gevonden' achterneef, Adrian Stahlecker, heeft geschreven. Hij had me al beloofd het me toe te zullen sturen. Het gaat over zijn leven. Over de Schilderswijk waarin hij (en mijn eigen familie) is opgegroeid en over zijn leven als kunstenaar. Hij was portretschilder en schreef later ook nog diverse boeken. Ik heb het in één adem uitgelezen. Leuk om hem op deze manier een beetje te leren kennen! Een vriendelijke, bescheiden en creatieve man! Er staan ook diverse foto's in. En het is frappant hoeveel hij op mijn oom Nico lijkt. Die ogen! Echte "Rens'n" ogen! Heel apart.

Geen opmerkingen: