zondag 5 juni 2011

Jeu de Boer


Goh, wat boften we gisteren met het weer! Zonnig, warm en een waaierig windje. Perfekte omstandigheden voor het jaarlijkse kooruitje. Om 10 uur was het verzamelen bij de recreatie-boerderij in Hazerswoude. We hebben daar eerst in het zonnetje koffie/thee gedronken met een dikke plak cake erbij. Daarna werd de club opgedeeld in twee groepen. En die twee groepen ook weer per tweetal in een team. Elke groep ging op pad met de teams voorzien van een bal en een stok met een houten klomp eraan. Het was tijd voor BOERENGOLF! Maar eerst werden de spelregels uitgelegd. Het was de bedoeling om het parcours van 10 vlaggen in zo min mogelijk aantal slagen afteleggen. Onder elke vlag bevond zich een kuil waar de bal ingeslagen moest worden. Voor elke slag kreeg je een punt. En als de bal onverhoopt in de sloot terecht zou komen kreeg je een strafpunt. Het parcours bevond zich gewoon op de weilanden, tussen mekkerende geiten, blatende schapen, loeiende koeien, hinnikende ponypaardjes en hier en daar een voor zijn leven vluchtend haasje. Een landelijk gebeuren dus! Onderweg moest je over plankjes de sloten over (spannend, zou er nog iemand in de sloot vallen?), over hekken klimmen (we blijken niet meer zo soepeltjes te zijn!) en ook heel wat keren moest je uitkijken voor het schrikdraad. Gelukkig kon je dat makkelijk met de klompstok naar beneden drukken zodat iedereen eroverheen kon stappen.
We hadden de (harde) slag best snel te pakken. Behalve Bea in onze groep. Dat ging aan het begin niet echt goed. Maar wat was het geval: Ze bleek met rechts te slaan met een linkshandige klompenstok! Vandaar dat het zo moeizaam ging! :-) Grote hilariteit natuurlijk!
We schoten al aardig op. Alleen de groep Enjoyers voor ons deden zo langzaam! ;-P
We moesten bij elke vlag steeds maar wachten tot zij daar klaar waren. En wij voelden de hete adem van een andere groep al in onze nekken! We hebben daarom een andere route, over een naastgelegen weiland, genomen naar de volgende vlag toe. Zo hebben we ze ingehaald. Van de groep achter ons hadden we gehoord dat ZIJ hadden gehoord dat het toegestaan was om de bal gewoon mee te nemen over de sloten, als ie er niet al vanzelf ingerold was. Dat hebben we dus één keertje gedaan. Nou, dat nam de andere groep Enjoyers ons niet in dank af. Prompt werden we beticht van valsspelerij! :-)
Tssss, we wassen onze handen in onschuld en slootwater, hoor! :-P
Als er weer een bal vlak bij de vlag lag en je moest gaan putten om hem in het kuiltje te krijgen, stond de groep te scanderen en aan te moedigen: Maak um af! Maak um af!
Maar goh, we hebben gelachen! We hebben moeizaam diverse ballen uit de kroossloten moeten vissen. Terwijl we bij terugkomst schepnetten zagen staan die we mee hadden kunnen nemen! Ach ja....
Na afloop hebben we ons te goed gedaan aan een boerenlunchbuffet. Er waren diverse soorten broden waarvan je zelf hompen kon snijden. Krentenmikken, suikerbrood. Diverse soorten boerenkaas, allerlei ander beleg, melk, karnemelk, jus d'orange. Het smaakte heerlijk! Het bijbehorende winkeltje was ook een bezoekje waard.
Ik kijk terug op een hele gezellige dag! Hoewel het jammer was dat we maar met zo'n klein clubje waren. Terwijl we zoveel nieuwe leden hebben! Nou ja, volgend jaar beter.
Hier is nog even de link naar de foto's die ik gemaakt heb.

En hier is nog even een filmpje:

Geen opmerkingen: