vrijdag 24 juni 2011

Wat een gedoe! Wat een gedoe!


Kiwi loopt al een paar dagen met haar bek open waaruit een vieze gore sliert kwijl druipt! Te vies om aan te zien! We zijn al flink in de weer geweest met snoetepoetsers, 1001 dingendoekjes en gewoon keukenpapier. Dat vindt ze allemaal maar niks.
Maar ja, waar komt dat gekwijl vandaan? Van haar rotte kiesjes? Krijgt ze haar kaken niet meer op elkaar? Is ze misschien benauwd en zit ze daarom met haar bek open? In mei heeft ze dat ook al eens gehad. Het moet toch ergens vandaan komen!
Maar eens een bezoekje aan de dierenarts brengen! Vroeger had onze dierenarts nog open spreekuur van half 6 tot half 7. Maar toen ik op hun site keek bleek dat ineens niet meer zo te zijn! Het spreekuur was over tien minuten al afgelopen! Ik heb gebeld en kon nog langskomen…
Ik de poezenmand als de donder tevoorschijn gehaald. Kiwi uit de tuin geplukt. Maar helaas de deur in de haast niet achter me dicht gedaan. Ze ging als een wilde tekeer toen ze de mand zag! Ze sloeg alle nagels uit en wurmde zich uit mijn handen. Ze koos als de wiedeweerga het hazenpad, zo de tuin weer in en aan de andere kant er uit. Ik naar boven gegild: Marisssss, kom helpen!!!!
Ik had nog maar 5 minuten! Achter haar aan… Naar links, naar rechts, onder auto’s door ,door heggen heen. Mariska op haar sokken erachter aan! Mevrouw Kiwi wenste niet gepakt te worden. En het is ons ook niet gelukt! Ik heb de dierenarts maar weer teruggebeld. Nu kan ik toch nog dalijk om 17.45 terecht! Kiwi is inmiddels in geen velden of wegen meer te bekennen! Katten hebben toch maar een heel kort korte-termijngeheugen?? Ik hoop dat ze de zenuwentoestand van net tegen die tijd alweer vergeten is en dat ik haar dalijk naar binnen kan lokken. De mand heb ik maar even uit het zicht geplaatst! Wat een portret is ze toch!

1 opmerking:

Suzanne zei

poor kiwi! Genghis is exactly the same - he KNOWS that the carrier means V.E.T.S and will not go!!!! But now he always has to come with Finka and vice versa so that they smell the same and do not fight with one another cos she smells of the vets and Genghis cannot stand it. I know the exact same feeling!!! x hope she is better soon.