zaterdag 23 juli 2011

Back in Town!

Slideshow 1, foto's uit New York



Na een volkomen ramploze vlucht zijn we eergisteren weer geland op Nederlandse (natte) bodem. Allemaal uitermate uitgeput! En nog steeds hebben we een langzamer tempo door een jetlag. Maar New York was weer bruisend, overweldigend (hoewel minder dan de vorige keer aangezien we nu wisten wat we konden verwachten), heet en vermoeiend.
We werden op JFK verwelkomd door een ongeinteresseerde kauwgomkauwende beambte die onze vingerafdrukken en een foto van onze ogen nam. Welkom in Amerika! :-)
Nou is eigenlijk zowat al het personeel, in winkels, eettenten en theaters, wel tamelijk ongeinteresseerd, SLOOM en inefficient. Valt me altijd weer op. Een puntje van ergernis!
Maar goed, onze vakantie... Wat hebben we gedaan ondanks de hitte? Uiteraard veel gewinkeld! Heerlijk die airconditioning overal! Mariska en ik hebben heel Macy's weer doorkruist op zoek naar uitverkoopjes. Intussen ging Jan dan alleen op stap. Hij ging op zoek naar boekenwinkels, de openbare bibliotheek, elektronicazaken (voor een diskettestation met USB aansluiting en voor DVD-RW dual-layers voor Sylvia), (beiden niet kunnen vinden) en voor een globe die hij al jaren wil hebben. Ook niet gevonden, helaas!
Gezamenlijk zijn we naar Central Park gegaan, daar heerlijk gewandeld in een gedeelte waar we de vorige keer niet geweest zijn. Daarna naar het Museum of Modern Art. (Moma). Vrijdags tussen 16.00 en 20.00 is het daar gratis entree. Nou, dat hebben we geweten! De rij stond driekwart blok rond het museum! Maar toch ging het redelijk snel om naar binnen te komen. En wat hebben we weer een schone kunst gezien! In ieder geval was de collectie beter dan die in het Guggenheim. Van Gogh's Sterrenhemel was toch wel mooi, en ook Monet hing er met een paar werken. De ene wat mooier dan de andere. Kunst met een piepkleine K hing er ook. Of beter gezegd: kunst die geen kunst mag heten! Wat dacht je van 'stront op de grond', een 'wit schilderij', een 'hoop snoeppapiertjes in de hoek', een 'metselvloertje'. Waarvan ik dacht dat het een drol aan een touwtje was, bleek een penis met scrotum te zijn... Maar waarom dan in hemelsnaam aan een touwtje?? Leer me alsjeblieft kunst te begrijpen!! Je moet de foto's maar bekijken, dan begrijp je wat ik bedoel.....
Nog een gezamenlijke dag hebben we gespendeerd aan het kijken hoever ze waren op de plek van Ground Zero. Tjonge, dat schiet op! Vorige keer was het nog een bouwput. Nu is het nieuwe gebouw al voor over de helft klaar! Indrukwekkend! Over 4 jaar nog maar eens terug om te zien of het dan af is! Aansluitend even een winkel ingegaan die we vorige keer niet verkend hebben: Century21. Zeker voor herhaling vatbaar! :-)
We hebben een broodje gegeten in Battery Park. Ook daar waren we vorige keer niet geweest.
Een van de andere dagen zijn we naar Chinatown geweest. Stond ook nog op ons lijstje. Een grote kleurrijke wijk waar zo'n 300.000 chinezen wonen. Wat een opdringerige mensen, zeg! :-) Het enige wat je hoorde was: watches, watches, sunglasses, sunglasses, handbags, Chanel. Tja, waarschijnlijk moeten ze het daar van de toeristen hebben. Mariska werd er helemaal kriegel van. :-)
Op maandagavond zijn we naar het Majestic Theater geweest voor 'the Phantom of the Opera'. Het loont om al in Nederland te zorgen voor kaartjes! Ook deze keer zaten we prima! Op de eerste rij, vlak achter de orkestbak! Het podium op ongeveer 5 meter afstand! Alle details konden we zien! Mooi! En de muziek is zo gaaf, hè? Wat een grandioze avond! Geweldig!
Time Square, Broadway tot aan Macy's is compleet nieuw ingericht. Tegenwoordig is er een voetgangerszone met tafeltjes, stoelen en parasollen aangelegd. Wat een vooruitgang! Nu kun je als toerist Time Square rustig in je opnemen zonder dat je van je sokken gereden wordt door taxi's en ander verkeer! 's Avonds hebben we nog lekker op zo'n terras gezeten. Tot er een keertje ruzie uitbrak tussen een jongen en een oudere vrouw over een lege stoel. Een hoop geschreeuw: SMACK YOUR MOTHA, SMACK YOUR MOTHA. Beetje een gangstertaaltje, zeg maar. Toen ook haar man aangesneld kwam en zich ermee ging bemoeien hebben we ons maar uit de moeie voeten gemaakt. :-) Maar dat is eigenlijk het enige vervelende wat we hebben meegemaakt. Voor de rest voelden we ons trouwens heel veilig, hoor.
Zonderlinge figuren kom je wel tegen overal. Een kale man met helm en rok, een naakte cowboy, spiderman, een oude vrouw met getatoëerde hangborsten en andere rare lieden. Maar dat maakt het juist leuk! :-)
We hadden kamer 1107 in het Comfort Inn Manhattan. Prima hotel. Ontbijt inbegrepen! Schijnt niet vaak zo te zijn in New Yorkse hotels. De, met gele room gevulde en met chocolade bedekte, (mijn favoriete) donuts gingen er weer in als koek. De bagels met roomkaas waren ook lekker. Maar nu is het weer tijd voor gezond eten. Groente, fruit! We willen kleur zien!! We willen minder eten! We willen kleinere porties. Niet die overdreven grote Amerikaanse porties. Niet alles in liters olie gebakken spul! Niet koken met enorme klonten boter! (naar het foodchannel gekeken op tv). T'is weer tijd om nederlands te eten. En we doen het hier goed, hoor! Houden zo!
Voor wie nog meer foto's wil zien: hier is slideshow 2!



En hier is nog een filmpje:



En wie de volledige foto's wil bekijken en niet deze kleine vierkantjes: klik gewoon op 'view all images'en je wordt naar photobucket doorverwezen!

1 opmerking:

Aart zei

voor gastvrije ontvangst en customer service moet je in het zuiden zijn... Atlanta of nog meer Decatur Georgia ;)))