maandag 5 september 2011

Warmte, griesmeel, eerste dag......


credits: kit Bonheur de Vivre by Spicy Lilly

Afgelopen zaterdag, op de allermooiste en enige dag van de zomer, hadden we met Enjoy een optreden voor de bejaarde medemensjes van huize Wijdezorg in Zoeterwoude. Oh, wat was het warm! Ik had gelukkig een topje aangetrokken. De kleurrijke optreedsjaal rond mijn nek diende meer als zweetopvangdoek dan als accessoire.
Je wordt er als koor wel heel goed verzorgd trouwens. Thee, koffie, limonade, ijskoud water, koek en bonbons! Alles stond klaar! Ik denk dat een huis dat goed voor een koor zorgt, ook goed zal zijn voor zijn bewoners! Misschien moest ik maar vast een lijstje bij gaan houden voor waar het goed toeven is...;-)
Voor de pauze hebben we voornamelijk Beatles nummertjes gezongen. Ging goed voor zover ik hoorde. Ik heb ook lekker staan zingen, ik kan niet anders zeggen. Relaxed. In de pauze heb ik nog lekker even in het zonnetje kunnen zitten, zodat de laatste zomerdag niet helemaal aan me voorbij is gegaan! Daarna hebben we nog wat nederlandstalige- en wat Abba nummers gezongen. Het publiek was tevreden en wij ook. Maar waarom is het nou altijd zo warmmmm.

Gisteravond heb ik weer eens bij mijn moeder gegeten. Mariska zou bij de oma van Alex gaan eten. En Jan moest al om half 6 verzamelen voor een optreden met Inspirited die avond. Tja, dan zou ik alleen moeten eten. Vind ik niet leuk. Dus ik heb mezelf maar bij mijn moeder uitgenodigd. Heerlijk, hoor, om zo aan te kunnen schuiven! Ik heb lekker gegeten. Sperzieboontjes, als vanouds met nootmuskaat, gebakken aardappeltjes en een hamlapje met jus. Op de vraag of ik nog een toetje lustte, antwoordde ik : als het maar geen griesmeel is!!! Bleek ze natuurlijk griesmeelpuddinkjes in huis gehaald te hebben. Hè, waarom hou ik nou mijn grote mond niet eens dicht!! Vervelende, ondankbare dochter! :-) Sorry, hoor, mam! :-)
Kom maar weer eens bij mij eten, dan maak ik griesmeelpudding voor je!

Vandaag is Mariska's eerste dag in Leiden. Ben benieuwd hoe dat verloopt. Ze hoefde pas om 11 uur te beginnen. Dus na de spits. Zo kon ze haar oude fiets meenemen in de randstadrail en in de trein. Die laat ze dan bij het station staan. De faculteiten waar ze colleges moet volgen zitten weer een heel stuk van het station af, dus een fiets is wel handig daar. Zou het dit jaar goed verlopen? We hopen van wel. We wachten maar weer af.....

Geen opmerkingen: