dinsdag 31 januari 2012

Over kou en sterren....


credits hier

Zijn jullie al gewend aan de vrieskou? Gisteren viel de eerste sneeuw van deze winter. Gelukkig maar een heel klein beetje hier. T'was dus niet glad toen ik vanmorgen op m'n fietsje naar de Zumba ging. Ik had mezelf goed ingepakt, compleet met een lekkere warme bonthoed. Mijn LaLa hoed! (= een hoed met zwart/witte luipaardprint, ben ooit eens nageroepen door een paar kinderen: Laaaaa Laaaaa! Je weet wel..van de Teletubbies) :-) Maar het ding trok mijn bril steeds scheef, waardoor ik weer niet prettig uit mijn doppen kon kijken. Vorig jaar geen last van gehad toen ik mijn lenzen nog droeg. Maar ja, koud is koud. En mijn oren moeten warm blijven! En aan het weerbericht te zien blijft het voorlopig nog wel vriezen. :-/ Jak!

Mariska heeft inmiddels officieel een bevestiging gekregen dat ze door mag gaan met haar studie Sterrenkunde. Tot nog toe heeft ze alles gehaald! Zij blij! Wij blij! T'is dus een goeie keus geweest om de overstap van Lucht- en Ruimtevaart Techniek naar Sterrenkunde te maken. Ze heeft nu haar plek gevonden. Mooi zo.
Op dit moment is ze naar de pas gerestaureerde Oude Sterrewacht in Leiden voor een hoorcollege over de telescopen die ze binnenkort (morgen??) gaan gebruiken. Dat hing nog even af in welk groepje ze komt en of het bewolkt zal zijn of niet. Lijkt me geweldig om eens door zo'n telescoop te kijken! Fijn een beetje staren in het oneindige......

Geen opmerkingen: