zondag 5 februari 2012

Over eitjes en lieve opeltjes....



Ook al regeert koning Winter buiten met ijzeren hand, hier binnen is de lente al begonnen! En niet alleen omdat er hyacintjes en narcisjes staan. Nee, joh!
Ik wilde gisteren de zebravinkjes hun zondagse gierststengel geven en vond in het nestje een kakelvers, nog warm, eitje! Wat een verrassing! Als dat geen lentetijding is, wat dan wel?!? Dus mensen... nog even geduld...ze is in aantocht! :-)

Zaterdag heb ik bruinebonensoep gemaakt. Weer een enorme pan vol. Maar dat geeft niks, het komt altijd wel op. 's Middags kwam mijn moeder al gelijk een pannetje halen en gister heb ik mijn zus ook een tupperwarebak kunnen geven.
We hadden afgesproken dat ik haar zou komen ophalen, de soep gelijk mee zou nemen, om daarna naar het Balijbos te rijden om een wandeling te gaan maken, voor we thee bij onze moeder zouden gaan drinken. Prachtig plan, ware het niet dat de auto al een week in de barre vrieskou niets had staan doen. Zou de accu leeg getrokken zijn door de strenge vorst? Per slot van rekening heeft het al die nachten iets van 13 graden gevroren en ook overdag blijft de temperatuur onder nul. Ik ben vantevoren dus eerst maar even gaan proberen of hij uberhaupt wel wilde starten. Je weet het maar nooit met die oude aftandse middeleeuwse roestbakken. Het portierslot was niet eens bevroren. Raar vond ik dat! En na een beetje tegensputteren sloeg ie in ene keer aan! Had ik niet verwacht! Ik heb de 5 cm laag sneeuw van vrijdag eraf gehaald met een eenvoudig wissertje. De sneeuw zat ook niet vastgevroren! De ruiten eronder waren brandschoon! Ik hoefde niet eens te krabben! De ruitenwissers zaten niet vast! Nou, da's toch uitermate vreemd?? Vond ik wel. Maar ik was er wel blij mee. Wat zijn Opeltjes toch degelijk en sterk! Ik heb het stuur diverse schouderklopjes gegeven: je bent een kanjer, lief autootje, je doet zo je best!
We hebben trouwens maar een klein rondje in het Balijbos gelopen. T'was toch frisser dan we vantevoren dachten. We hadden alletwee ook geen muts op. Dom, dom. Volgende keer beter!

Geen opmerkingen: