maandag 2 april 2012

Mijn gevleugelde vriendjes....


credits hier

Het is een drukte van jewelste in de tuin. Twee grijze duifjes zijn een nestje aan het bouwen in de conifeer. Elke middag (Waar zijn ze 's ochtends? Slapen ze uit ofzo??) zie je ze aankomen met takjes in hun snavels. De hele conifeer zwiept heen en weer als ze er met hun kontjes in duiken. Verder zijn er weer een paar kraaien een nest aan het bouwen in de dakgoot. Zowat elke ochtend breekt de pleures uit als er andere kraaien het nest willen kraken. Wat een kabaal maken die beesten! In een grote boom verderop zit een eksternest. Die vogels komen gezellig bij mij de kokosmatten uit de hangmanden uitpluizen. Daar is over een week niets meer van over! Maar weer nieuwe aanschaffen dus! En verder wemelt het van de koolmezen die nog steeds van het voer eten dat ik heb hangen. Het zijn geen nette eters! Knoeiers zijn het! Het zaad vliegt in het rond en dat veroorzaakt weer een soort grastapijtje onder de voederfles. Maar toch.... ook al maken ze er een zooitje van... alle vogeltjes zijn welkom in de tuin. En daar is Kiwi het mee eens! Die zal binnenkort wel weer aan komen lopen met dode vogels in haar bek....
Ach, ik ontdoe me wel weer van de lijken. Ben ik intussen wel gewend!

Mijn kruidentuintje is inmiddels weer aangevuld met nieuwe plantjes. De rozemarijn die ik al jaren had staan werd nu toch wel echt lelijk, dus die heb ik vervangen. Verder heb ik een bak gemaakt met tijm, basilicum en peterselie. Nieuwe munt heb ik in een aparte kruidenpot gezet. Dat spul kruipt anders je hele tuin door. Wel lekker voor in de thee! De bieslook begint al aardig te groeien weer. Alleen niet snel genoeg voor mijn paasrecepten, dus daar haal ik ook maar even een extra plantje voor.
Vorig jaar heb ik her en der in de tuin knoflook gepoot. Dat komt ook op. Ben benieuwd of het wat wordt!
Nu is het wachten tot de geraniums, de begonia's en de vlijtige liesjes weer te verkrijgen zijn. EN op een mooie zomer natuurlijk!! Wat zal het worden dit jaar? Mooi of prut? Wat zeggen de boeren ervan?

Op de scrap mijn favoriete heerlijk geurende roos: Rosa Troika!

Geen opmerkingen: