zondag 13 mei 2012

Libelle Zomer Week



Gisteren alweer vroeg op pad gegaan. Eerst verzamelen op Den Haag Centraal om vandaar de trein naar Almere-strand te nemen. Paulien had helaas afgebeld. Ze had een ontstoken oog.
We bleken trouwens niet de enige vrouwen in de trein.... Wat een gekakel! Cora vond de mouwen van haar jas zo lang en bleek per ongeluk de jas van haar man aan te hebben! Grote hilariteit natuurlijk! :-) Haastige spoed blijkt dus zelden goed te zijn! Na een uurtje in de trein (voorbij gevlogen!) kwamen we op onze bestemming aan en liepen we als in een colonne makke schapen naar de ingang van de Libelle Zomer Week. Plattengrondje erbij, want wat is waar en wat moeten we als eerste doen? Aanmelding voor een workshop dan maar! Helaas, alles zat al vol! Jammer! Dan eerst maar een bakkie koffie/thee. Daarna weer op pad, langs kraampjes en winkeltjes, hier en daar monstertjes aannemend, dingen proevend. Aan het begin konden we nog wel redelijk bij elkaar blijven met z'n 8'ten.
We konden toch nog met een workshopje 'nieuwerwets tien-gebodenplantje in een zinken bakje planten' meedoen. Veel goede tips gehad over allerlei planten! EN twee flesjes groeispul gehad waar onze plantjes van zullen smullen.
Intussen hadden we ook trek gekregen dus hebben we een broodje bij La Place gekocht. Een plekje vinden viel niet mee. T'was al behoorlijk van de drukke! En waar waren Bea en Marianne nou weer? Een voor een kwamen ze weer boven water en zolang wij maar flink zwaaiden om hun aandacht te vangen, konden ze ons gelukkig al snel weer vinden. De zon scheen, de wind woei. En daar woei Marjan's flinterdunne plastic bekertje met jus d'orange vrolijk over de tafel, over mijn broekspijp, zo mijn Libelletas in! :-) Natuurlijk!
Daarna weer het terrein op voor nog meer winkeltjes, proeverijtjes, modeshows etc. Marianne, Nel en Cora kwamen bij een tentje uit waar stoelen stonden met massage-apparaten erop. Dat leek hun wel wat! En het duurde en het duurde! De anderen zijn maar vast doorgelopen. Bij een leuk kettingenkraampje heb ik nog 3 kettingen kunnen scoren. En dat was niet zo moeilijk want ik vond ze zowat ALLEMAAL mooi! Maar ja, je moet toch een keuze maken dan. :-/
Uitgeput zijn we daarna op een bankje gaan zitten in het zonnetje. Inmiddels kwamen de anderen er ook weer bij, compleet met zo'n massagegeval in een doos. Dat hadden ze zichzelf maar even kado gegeven voor moederdag! :-)
T'was weer tijd om de trein terug te nemen, en daarna de randstadrail richting Zoetermeer. Lenie heeft Pauline gebeld of ze misschien nog wel mee zou willen eten in het wokrestaurant en dat heeft ze gelukkig gedaan. Heerlijk gegeten, gezellig aan een ronde tafel. T'was dus een hele gezellig dag! Zeker voor herhaling vatbaar! Volgend jaar weer, dames?

Vanmorgen kreeg ik natuurlijk een ontbijtje aangeboden, als moeder zijnde op moederdag! Lekker, hoor! En als kadootje kreeg ik maatscheppen. Wilde ik al een tijdje graag hebben en stond daarom ook al op mijn verjaardagslijstje. Zelfs Jan had een kadootje! Jahaaaa! Hij had gisteren een kookboek voor me gekocht op de boekenbeurs in Maastricht. Leuk! Voor Mariska had hij nog een 'Universe' boek meegenomen waar ze ook blij mee was. Mariska had trouwens vanmorgen nog even een verrassing voor me: ze heeft weer een neuspiercing! Had ze op haar 16e ook al een keer maar intussen was ie alweer dichtgegroeid. Ze is er gisteren speciaal voor naar een piercingshop in Den Haag gegaan! :-) Het kind blijft me verbazen! :-)

Geen opmerkingen: