donderdag 26 juli 2012

Zomer!

Eindelijk! Het is zomer! De afgelopen week heb ik 's middags hoofdzakelijk in mijn tuintje doorgebracht. Alles groeit en bloeit dat het een lieve lust is! Mijn nieuwe roos Troika is zo te zien goed aangeslagen. Vlak nadat we thuis kwamen van vakantie ging ze bloeien. Lief dat ze daarmee gewacht heeft! Het is zo'n typische roos. Als knop is ze oranje. Oei, denk je dan, dat staat voor geen meter tussen al dat paars, wit en roze. Als ze open gaat verkleurt ze naar zalm met roze. En als ze op haar toppunt is verkleurt ze naar roze met een geel hart!
En heerlijk ruiken dat ze deed! Ik hing er elke dag met mijn neus boven! Ik hoop toch zo dat ze komende winter overleeft! Ik zal haar vertroetelen met een extra laag aarde om haar voetjes lekker warm te houden!
Jan heeft vorige week een grote tak van de Gelderse roos afgezaagd. Die groeide helemaal over het pad naar de tuindeur heen. Je moest zowat met een scheve nek eronder door, en hij hield ook veel licht weg van de planten die in de buurt stonden. Jan heeft zelfs moeite met takken weghalen! Vind ie zonde! Ik heb moeten praten als brugman! Doe het nou maaaaaar!!! :-) Hij had nog een flink stuk van de stam laten zitten, dus die heb ik vanmorgen zelf af staan zagen. Poeh, daar krijg je het warm van!
Bij AH stond nog een leuke Clematis Justa te koop voor maar 3,95. Tja, dat kan ik dan weer niet laten lopen. Die heeft inmiddels ook een plekje gekregen.
Mijn voortuintje was voor mijn verjaardag weer helemaal top met mooie lavendel planten. Helaas zijn die ook alweer kassiewijle. Heb er nu twee Veronica's in gezet. Ziet er weer piekfijn uit, maar voor hoelang.....?
En verder heb ik nog goed nieuws!!!! Jullie weten dat er al 17 jaar bovenaan mijn verlanglijstje een buitenkraantje prijkte??? Dat gaat aanstaande zaterdag gemaakt worden door mijn zwager Nico! Jippie!!!! Ineke helemaal blij!! :-) :-)
En nu ga ik weer verder aan mijn indiase gerechten. Heb vanmorgen toen het nog niet zo warm was al het een en ander gemaakt. Nu nog even de Balti kip afmaken en de citroenrijst koken. Dat wordt weer lekker! Eet smakelijk allemaal voor dalijk!


Geen opmerkingen: