donderdag 16 augustus 2012

Taarten maken...



Alex en Mariska hebben gisteravond een workshop 'Taarten Maken' gedaan bij strandtent Twins in Scheveningen. Ze hadden het idee dat ze ook daadwerkelijk ZELF een taart zouden maken, compleet met het mengen van ingredienten, lagen maken, en afbakken en decoreren. Dat leek hun wel wat!
Maar het liep even ietwat anders.... Er werd zwaar onweer verwacht dus de ongeveer 20 workshoppers werden naar Solbeach, de tent naast Twins, gedirigeerd om daar binnen de taart te maken. Stonden ze daar hutje mutje aan veel te krappe tafels. Veel armslag hadden ze toch niet nodig voor het maken van de taarten, want ze kregen allemaal een kant en klare taart om te versieren. Niks lagen met botercreme en jam maken! Niks bakken! Het werd wel voorgezegd/gedaan HOE je dat zou moeten doen, maar meer niet. Nou moe. Dan maar decoreren. Haast geen plek voor het uitrollen van de fondant. Ze zouden na afloop een boekje met recepten meekrijgen....Mooi niet. Ze moesten maar even hun email geven... zouden ze het recept via de mail krijgen. Het viel allemaal een 'tikkie' tegen... Gelukkig hadden zij via bonnen van Groupon geboekt. Nu waren ze 38 euro met z'n tweetjes kwijt. Anders dus 65 euro per persoon! Dat was het geld echt niet waard geweest!
Alex heeft zijn taart versierd met 50 erop. Zijn vader was gisteren namelijk jarig. Ook alweer een halve eeuw oud! Mariska maakte er eentje met sterren. Die gaan we zo maar eens aansnijden. Kijken of ie wel gevuld is!
Nu hebben ze nog een andere bon van Groupon, voor 'taarten decoreren'... maar afwachten of ze daar wel doen wat ze beloven!
Tijd voor thee ....met taart!

Geen opmerkingen: